Dota 2 - a Newbee nyerte az ötmilliót

  • Írta: Arell
  • 2014. július 22.
  • Érdekesség
Link másolása
A The International évente megrendezett versenysorozatán idén Newbee akasztotta le az ötmillió dolláros fődíjat, melyről a hagyományosabb sporthoz szokott nézők meglepetésére még az ESPN is tudósított.

A Valve évente megrendezett Dota 2 nemzetközi versenysorozatán idén a Newbee aratta le a babérok oroszlánrészét képező díjat, mely az összesen 10,9 millió dolláros összértékű jutalom majdnem felét képezi. A legjobb öt harcát jelentő döntőből a Vici Gaming került ki másodikként, ami ennek köszönhetően 1,47 millióval lett gazdagabb.

A The International immáron negyedszerre került megrendezésre, ezúttal a seattle-i Key Arenában, melyet a Twitchen, a Dota 2 oldalán, de még magában a játékkliensben is követhettek a nézők. Egyeseknek komoly meglepetést okozott, míg másokban egyenesen felháborodást keltett, hogy még az amúgy fizikai sportokra specializálódott amerikai ESPN csatorna is tudósított az eseményről. A hír végén ebből láthattok egy 28 perces részletet.

Még hogy a játékokból nem lehet megélni...

32.
32.
xuldar
Hú, ez nagyon fájt:
"A legjobb öt harcát jelentő döntőből a Vici Gaming került ki másodikként..."
A bo5, vagyis best of 5 nem azt jelenti, hogy a legjobb 5, hanem hogy 5 meccsből döntő többséget, vagyis 3-at kell nyerni... Másképp fogalmazva, aki 5 meccsből jobbnak bizonyul. Illene utánanézni dolgoknak, vagy egy kicsit gyakorolni még az angolt, ha valaki hírszerkesztőnek adja a fejét.
30.
30.
Lorthirash
#28: Szerintem nem szabad összeereszteni a kettő játékot mind a kettőnek meg van a sajátossága mind2 nagyon jó. én személy szerint lolt preferálom jobban de nagyon jónak tartom dotát is.
Grafika:( nem tudom láttad e új summoners riftet grafikailag igen jól fest van olyan mint dota2 , és nemsoká kinn lesz.)
itt a bemutató róla :http://www.youtube.com/watch?v=j0tjWzdYNxs
28.
28.
Pantz
#27: Nem vitatkozom, csak maradjál objektív...A többi MOBA akkor biztos jobb... Játszál CS:Go-t és nem fog fájni a fejed... Még 1x - 8millió ember nem tévedhet!
Lol-ban is van 600-700 winem, de a Dota sokkal kiegyensúlyozottabb...
Nincs handycap ( rúnák - masteryk ) Egyenlő pályák, egyenlő esélyek... Ahogy olvasom - van akik nem élnek vele :) 1000x szebb grafika, fizika - Nincs bokor ahonnan előugranak 5en ( ez vicc a Lolban )
27.
27.
Cipo3
#11: MMR egy vicc, rohadt jó vagyok a csapaton belül, de van 2 arc aki teljesen eladja a meccset, vesztünk levon 27 pontot.

Béna vagyok, mert szar karaktert választottam és mások antipickeltek, ölnek engem mint a fene 4/16/2-re gyepálnak, de a csapat többi tagja jó, nyerünk, kapok 25 pontot.

Mi is ebben a jó mmr? Tiszta sor ha nyer a csapat kapok ha veszt a csapat levonnak. Amihez semmi közöm. Ez ám a machmaking.

A kedvencem mikor valaki ranking meccsen próbál ki új hőst, olyankor a hajamat tépem.
26.
26.
Cipo3
#25: Hát én már kétszer töröltem le a fenébe és persze 1 hó kihagyás után újra visszaraktam. De baráti körből is sokan tolják és ezerszer elhangzott már a "most már letörlöm a f***ba"
24.
24.
Yagami Light2626
#22:Ha leírod a neved fepveszlek LoL-ban barátnak.
23.
23.
Yagami Light2626
Mindenkinek köszönöm aki írt nekem a DOTA-ról :)
22.
22.
Shannaro
Nekem mindkettőben van némi tapasztalatom. DotA-val kezdtem pár éve, még az eredeti verzióval, pár száz órát bele toltam, de vannak olyan hősök, amivel a mai napig nem tudok játszani. Pár napja kezdtem bele a LoL-ba, és a kemény DotA-s idők után kellemes élményt nyújt, és sokkal könnyebben megy, mint a Valve játéka. Konkrétan 3 napja kezdtem bele, de 5v5 meccsen már aláztam 29/1/6-tal. És mielőtt megharapna valamelyikőtök, nem a csapaton múlott. Szerintem a DotA-s előéletem jelent egy kis előnyt.
18.
18.
SLi
Nekem tetszett az egész IT4, jó volt látni a kedvenceket iceiceice,BurNIng, sing sing,Ferrari 430 a körítés is remek volt
A newbee teljesen megérdemelten nyert kegyetlen jók voltak, banana hao mu nagyon formában voltak
17.
17.
Dezseee
Ki fogja oket alkalmazni? 250 millobol ha jol csinalod eleted vegeig elesz,egy kicsit befektetsz,egy kicsit kamatoztatsz...
16.
16.
SLi
#3: te ez a fajta arc vagy igaz?
http://goo.gl/IyDfil
15.
15.
anarchoid
#14: 5000 et akartam irni ;)
14.
14.
anarchoid
#11: egy lolosnak kinos dolog dotazni, garantaltan szivni fog az elso 50 meccsben - szabalyosan verbe fogjak alazni - es ez frusztralo ha pl 500 lol meccsen vagy tul ;) (tapoasztalat) de aztan ha megerosodik, utana mar nemfog visszamenni lolozni...
13.
13.
Skyer
Legjobb orosz oktató program.
12.
12.
Pantz
1200+ -- 1300+ játékóra ;)
11.
11.
Pantz
#10 Hála istennek másik 8 Millió játékosnak más a véleménye!
A meccskeresés optimalizáva van - Erős túlzás az előttem szólótól...
Ahogy a LoL-ban 30-as 30-assal játszik - itt is kb. kiegyenlített a dolog, de vannak bénák tény...
Én annyit kontráznék, hogy próbáld ki, és döntsd el maradsz-e.
8 millió ember nem tévedhet... :) A legkeresettebb játék Steamen!

Peace!
10.
10.
Cipo3
#4: MOBA mint a LOL rengeteg különbség van, de ha lolozol akkor kb tudod ez milyen játék.

Ne kezdj bele, én egyszerre szeretem és gyűlölöm, 600+ órám van benne és maga a játék nagyon jó, csak csapat nélkül veszett utálatos. 5vs5 játékos ellen játszol és irdatlan sok hülyével hozhat össze a sors. Pl valaki bekapcsolja a mikrofonját és végig énekel egész meccs alatt.
A másik a gyerekeivel beszélget mindezt valami szláv nyelven. S ha lenémítod akkor a szöveges kommunikációját se látod tehát a csapatkommunikációnak lőttek.

De a játék szempontjából is nagyon szar amikor bedob melléd a gép egy olyan kezdőt aki életében nem játszott még vagy csak ezzel a hőssel először...s sosem használja a képességeit, mert azt se tudja mire jó.

A harmadik hülye kupac meg az, hogy random hőst kér, cserébe több pénzt kap induláskor. És első szava az, hogy "ki cserél mert ezt a hőst nem ismerem" s mivel senki ezért kilép a játékból és vesztünk. Vagy marad és bénázik és vesztünk.

Ha a csapatok összejövését jobban támogatná a rendszer akkor a Dota jóval jobb lenne. Pl ha többször játszol csapatban valakivel akkor nagyobb eséllyel kapsz ajándék cuccot.

Vagy lenne egy szoba ahova bejelentkezhetsz (de nem a chat) másokkal játszhatsz együtt és megjelölhetnek, hogy mennyire vagy szimpatikus a meccs alatt, esténként mindig fent van vagy 300 magyar és ha lenne valami ösztönző technika csapat alakulásra akkor jóval jobb lenne.
8.
8.
Pantz
#5 Függője vagyok a játéknak.. Imádom - Néztem is!
Ezek a Kínaiak akik megnyerték élsportolók - Nekik ez a munkájuk - napi 8-10 órában játszanak... Edző lesz pár év múlva...Kínában többre tartanak, hogy Datázol, mint a focistákat, vagy a rendes sportolókat.Nem kell aggódni értük.
Emellett számtalan versenyen vesznek részt évente ( ez csak a legnagyobb )
7.
7.
toriell
Szerintem 5 millió dolcsiból ha 5 fele is osztva van 1 millió elég,hogy életre megalapozza a jövöjét,arról nem is beszélve ahogy írtad,hogy félre tesz,vagy esetleg berakja bankba elég szép summát hoz éves lekötésre tuti,ráadásul minden évben van. Még a 5-6 dik helyezésért is elég szép summát lehet kapni:D Nem aggódok értük:):DD
6.
6.
fubenalvo
#5: Ez a kérdés egy normál sportolónál is felvetődhet. Ha okos, akkor félretesz, befektet... és abból próbálja összerakni az új életét miután "kiöregedett". Ha hülye akkor meg evvan...
5.
5.
EpicCorei7
Pár év után kíváncsi leszek ki fogja őket alkalmazni mert ugye a sulit némelyik otthagyta vagy az aki befejezte annak meg munkatapasztalata nincs.
4.
4.
Yagami Light2626
Régóta fontolgatom hogy elkezdjek ezzel játszani de mi is ennek a lényege?A LoL nagyon tetszik azzal jelenleg is játszok
3.
3.
toriell
Hát én majdnem az összes meccset végig néztem borzalmas volt néhány csapat..:D Komolyan mint a kezdők...vagy még annál is szarabbul játszott némelyik,hányinger volt:)
2.
2.
Cipo3
Néztem élőben, hát szegény ViCi Gaminget szarrá alázták. 12 meg 24 perces meccsek voltak az átlag 50 perces helyett.
1.
1.
Cuppak
hááát, az ezelőtti döntökhőz képest eddig ez volt a legunalmasabb, de a bajnokság fasza volt;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...