Naughty Dog: 60 fps és 1080p a cél PS4-en

Link másolása
A Naughty Dog szerint a The Last of Us: Remastered remek alkalom volt arra, hogy kipróbálják a PS4-re való fejlesztést. Ebben a generációban számukra a 60 fps és az 1080p-s felbontás elérése lesz a cél.

Jövő héten jelenik meg a The Last of Us: Remastered, mellyel a tavalyi év egyik legjobb játékát kapjuk meg PS4-re igazítva. A Naughty Dog megerősítette, hogy a jelen generációs változat 1080p-s felbontásban 60 fps-sel fog futni. A csapat közösségi felelőse, Arne Meyer azt nyilatkozta az Eurogamernek, hogy a játék stabilnak fog tűnni, de természetesen lehetnek pillanatok, amikor leesik a képkockaszám. Szerinte azonban ezek nem lesznek feltűnőek.

Emellett azt is elárulta, hogy a The Last of Us: Remastered remek alkalom volt arra, hogy tapasztalatot szerezzenek a Sony jelen generációs gépéről, és ezek után nem szeretnének lejjebb adni sem a sebességből, sem pedig a felbontásból. A további játékaiknál is a 60 fps és az 1080p-s felbontás elérése lesz a cél, így az Uncharted 4-nél is.

Az interjú végén az Uncharted-trilógia PS4-es változatáról is megkérdezték a Naughty Dog emberét, melyre csak a sejtelmes "meglátjuk" választ adta.

24.
24.
Cipo3
Ma előrendeltem, vajon 30.-án tényleg a kezemben foghatom és este tolhatom ps4-en?
23.
23.
simon 555
#17: Szvsz ha valamiből vissza kell venni, először az fps-ből vegyenek vissza és ne a felbontásból.
Ha PC-n játszok akkor is mindig a felbontás az utolsó amit állítok és inkább játszok 1080p-ben 30 fps-el mint 720(vagy alatt) többel.
22.
22.
simon 555
#15: Nem mondtam, hogy nem zavart, hidd el, szívesebben játszottam volna 60 fps-el, de a 30-nak is örültem volna :D
De ennak ellenére olyan jó játék volt, hogy túl tudtam magam rajta tenni és végigvittem így is.
20.
20.
p3ti
Kitörölhetem a seggem ezzel a divat 60/1080 baromsággal. Inkább arra koncentráljon ez a gen hogy ne csak újra kiadják a már rongyosra játszott játékokat,hanem jöjjenek végre az új címek is...
19.
19.
randall13
#11: Gyere CS:GO-zni alacsony felbontásban, 20 fps-sel, és próbáld meg élvezni.
17.
17.
Raam989
#6: Minden bizonnyal nagyon élvezetes lehet 15 fps-el egy olyan játék, mint mondjuk a Quake, az Unreal, a CoD, vagy bármi más, ahol számít a képsebesség. Egy körökre osztott JRPG játékban nem számít, ott nincs hatással a képfrissítés a teljesítményedre, de a pörgősebb stílusokban szerintem nagyon kell, pláne így, hogy már a HW is adott hozzá.
És megint csak magamatudom ismételni. Azért vettem PS4-et, mert arra számítottam, hogy legalább a 720p60 lesz az alap minden játékban. Erre sorra jelentik be az 1080p30 játékokat... Ezért is dicséretes, hogy legalább az ND arra törekszik, hogy a maximum élményt nyújtsa grafika terén.
15.
15.
isaac024
#13: Örülök neki, hogy élvezted, tényleg jó játék :) Viszont 25 fps alatt lehet rendesen érezni a laggot, szóval akinek 15-20 fps jó, annak nincsenek alacsony igényei sem.. nekem pl bántja a szemem, mert érezhető a lagg
14.
14.
Szelenas
#13: kár az ilyen embernek írni, úgyse fogja elfogadni vagy megérteni
13.
13.
simon 555
#12: Hát én a Witcher 2-őt minimumon, 720p-ben játszottam kb 20 fps-el és köszönöm szépen élveztem :)
Sőt talán az egyik legélvezetesebb játékom volt.
Mondjuk 720p alá azért a felbontásnak tényleg nem kellene mennie soha, az már kicsit kevés.
12.
12.
bodortamas1
#11: Sarkított vagy sem, nagy baromság. Az a játék, ami "szarul néz ki és akad mint az állat" biztosan nem lesz élvezhető, elvetemült játékosnak kell ahhoz lenni, hogy egy olyannal játssz. Az FPS és felbontás szám sokat számít, persze nem annyit, mint egy játék egyedi hangulata, atmoszférája, vagy élménye, története de szorosan ott van ezek mögött. Ha az alapvető dolgot megvannak, amiket imént felsoroltam, akkor a szép látványvilág és a magas FPS szám nagyon sokat tud dobni az amúgy is meglévő élményen. Erre az aktuális példa a last of us, aminél most nem értem, hogy miért kell ilyeneket írni, hogy "nem a grafika számít", hát dehogynem, kurvára számít. PS4-en hogy a jó ***** francba ne számítana a grafika? A next gen esetében az alapvető elvárás lenne az 1080p és a 60 FPS, amit még így is nehezen hoznak. De nem csak konzoloknál, így 2014-ben már PC-re se adjanak ki olyan szarul optimalizált játékot, ami nem üti meg azt a minimum elvárandó 30 FPS-t, meg azt a látványvilágot, amit így jó elnézegetni a játékmenet közben. (Tomb Raider, Crysis 3, Max Payne 3), csak hogy példákkal is éljek. Ezek meg mind 2014 előtti játékok, ha akkor megcsinálták, most már ne adják lejjebb a szintet. Persze lehet jó platformjátékokat is csinálni, amiben tényleg nem a látvány lenne a lényeg, de az elvárás azért ott is legyen meg, hogy mégse legyen azért pixeles...
Szóval ezért idegesítenek engem az ilyen grafika ellenes kommentek, mert akik olyanokat írnak, hogy az nem fontos, csak az élmény, azok tőlem elmehetnek a nem írom ki hova, mert nem akarom bannoltatni magam.
11.
11.
negyven2
#9: A példám erősen sarkitok volt és arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy egy játék attól, hogy szarul néz ki és akad mint az állat, azért még élvezhető. Az a baj, hogy a világ nagyon elk*rvult. A játékos (de bármely más, fogyasztói cikket használó) társadalom már egy jó ideje úgy viselkedik mint egy elkényeztettet 6 éves (és a szomorú, az, hogy a döntő többsége bőven túl van a 6 éves koron). követelőző, pökhendi, irigy, nagyképű (ha valaki magára ismerne inkább hallgasson). Ezt persze úgy magyarázzák maguknak, hogy tudatos fogyasztó, de a tudatos fogyasztó nem ezt jelenti. Tipikus példa erre a ME3 vége ahol lényegében a hisztéria már odáig fajult, hogy tényként akarták kezelni azt, hogy majd a játékos (vásárló) eldöntheti, hogy mi legyen a játék vége, nem pedig annak a készítői és írói. De fel lehetne hozni akár a ONE körüli hisztériát is, ahol,bár az MS követet el hibát (főleg azt, hogy abban hitben él(t), hogy elég neki pár mondatban letudni a funkciókat, mert a vásárlóknak úgyis evidens lett, hogy mire gondoltak.

De akkor még egyszer leírom. Az, hogy egy játék 1080(4,8,16K)/60(120,240) fps-el fut az csak pozitívum. De ez még nem garancia arra, hogy tényleg élvezetesebb lesz-e az a játék, mint egy 640*480/15 fps-el futó másik (ismétlem ez még mindig egy erősen sarkított példa).
10.
10.
bodortamas1
#2: És ezt pontosan ki is mondta? Én ilyet sem a cikkben, sem sehol nem olvastam még. Miért jelentesz ki egy olyan dolgot, ami rohadtul evidens, de szó sem volt róla?? Annyira utálom az ilyeneket.
9.
9.
bodortamas1
#6: Ezzel nem értek egyet. Először is, egy játék 15 FPS-el nem hogy élvezhetetlen, de játszhatatlan, ha te annyival is élvezel egy játékot, akkor nálad van baj. A 640*480 ma már nagyon rossznak számít. Az oldalnézetes platformjátékokat, meg egyébként a 2D-s játékokat is már fel lehet húzni szép felbontásra. Tehát ne beszélj hülyeségeket, főleg, hogy te magad sem tudod, miről beszélsz... Az 1080p pedig a full hd-t jelenti... Szóval ennyit erről. Ja, és egyébként a grafika sokat rá tud dobni egy játék élményfaktorára. Persze ha a géped nem bírja el a magas felbontást, nem értheted. Osztani a hülyeséget meg könnyű.
8.
8.
simon 555
#5: Bocsi, de ezt én is mondhatnám neked, ugyanis az eurogamer cikkében szó sincs átvezetőről.
" Uncharted 4: A Thief's End will be aiming for 1080p60 in-game, with Naughty Dog saying it's become an objective for all of its PlayStation 4 titles."

"next year's Uncharted 4 will also be targeting 1080p60."
7.
7.
Stranger
#6: Csak ez most hogy jön ide? Senki sem mondta, hogy attól lesz jó 1 játék h 1080p-ben fut.
6.
6.
negyven2
#2: Ezt mindenki tudja (na jó a 1x éves vérpistikék és az agyilag ilyen szinten lévő idősebb troll-ok kivételével). Csak marketing miatt így jobban eladható. És igen (bár leírom, de sajnos az analfabétákat ez nem fogja meghatni) tudom és látom a különbséget, de számomra (ez a szó azt jelenti, hogy az én szemben, nekem megfelelően, vagyis nem úgy mint neked aki bele fog kötni) első a játékélmény (amit akkor is érzek amikor akár 15 fps-l 640*480 ban is megy egy amúgy piszok jó játék). Az már csak egy plusz számomra (lásd feljebb), hogy ha a grafika is szép.
5.
5.
Fight!
Jobb ha a gamekapcs szerkesztosege jobban erti a angolt mert ez az az atvezetokre ervenyes ha minden igaz. 2. E a hir màr 2 napos, ezèrt tertem at masik honlapra. Le van nagyon maradva.
2.
2.
Habbobitas
Nem attól lesz jó egy játék, hogy 1080 p-vel fut!
1.
1.
Fronter
Nem véletlen, hogy PS4-et vettem. :P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...