Analóg kart kap a Steam Controller?

  • Írta: zoenn
  • 2014. július 24.
  • Pletyka
Link másolása
Úgy tűnik, a Valve megint áttervezte egy picit a Steam Controllert, a korábbi D-pad helyére egy analóg kar került. A változtatásról szóló bizonyíték a Steam bétakliensének adatbázisában tűnt fel, képet is mutatunk róla.

A Steam bétakliensének tegnapi frissítésében feltűnt a Steam Controller legújabb desginja. Az adatbázisban elrejtett képre a SteamDB oldala lett figyelmes.

Amint az látható, a korábbi D-padet a Valve lecserélte egy hagyományos analóg karra. Minden jel szerint nem kell beérnünk csak a trackpaddel, ha az analóg karos irányítás jobban kézre áll számunkra, választhatjuk azt is.

Természetesen a Steam Controller még nem kapta meg a "Végleges" plecsnit, a Valve mérnökei  folyamatosan tökéletesítik, ráadásul az első Steam Boxok hamarabb a boltokban lesznek, mint a dedikált vezérlő.

19.
19.
latabar
#13: Egyetértek veled teljes mértékben, ki sem jött még, majd ha megjelenik és szar lesz akkor oké mehet a rinya de addig kár a gőzért. Másik részről bennem mindig az keltett szimpátiát ha valaki újítani próbált, így a Valve próbálkozása is bizakodással tölt el.
Ezen kívül azért a Valve nem nagyon rúgott kapufát még, öngólt meg pláne, még a VAC ellenére is így gondolom, pedig az elég trágya.
Visszakanyarodva elképzelni nem tudom milyen lesz ezzel akár FPS-t akár RTS-t játszani, de biztos első dolgom lesz kipróbálni ha lehetőségem lesz rá.
Őszintén szólva örülnék, ha picit fenékbe billentenék Gabenék a rivális Sony-t és Micro-t mert a végén elüldögélnek majd a babérjaikon aztán nem haladunk sehová sem.
18.
18.
vmiki88
#11: Minek, ott van helyette másik 1000 kontroller, amiről beszélsz.
17.
17.
#16: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
16.
16.
"...ráadásul az első Steam Boxok hamarabb a boltokban lesznek, mint a dedikált vezérlő. ..."
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
15.
15.
xSHx
Én örülök az újításnak, hajrá. A próbálkozások lendítik előre a technológiát. Viszont sztem stratégiát ezzel ugyan olyan szer lehet játszani mint bármely kontrollerrel, hisz ugyan úgy a hüvejkujjal irányítható. Csak hangzásra bíztatóbb e téren, h tapipad jellegű, és egy pc s egyből ráharap, mert egy ismert fogalommal találkozik.

Az analóg kart meglehetne oldani simán, h dpad legyen. Csak cserélhetősnek kellene lennie. Tehát kilehetne pattintani az analóg kart és egy xbox360 szerű dpadot bepattintani helyette. Csak egy ötlet...
14.
14.
pjoco
#13: PS3 kontrollerem van nem Xbox.. FPS még csak csak lehet vele játszani. Aki meg stratégiát akar az nem normális, de szerintem ezzel a steam kontroller se lehet majd.
13.
13.
randall13
#11: De ezt csak te és még pár ember találtátok ki és magyarázzátok meg magatoknak, hogy verekedős játékokban használhatatlan lesz... Szinte tényként kezelitek.
Persze lehet egy rakás hulladék a kontroller, de könyörgöm, még ki se jött, minek már most temetni... De a PC-nek még akkor is megvan az az előnye, hogy választhatsz sok ezer periféria közül és nem vagy rákényszerítve semmire sem.
Bármi ami újítani próbál, úgy látszik az csak és kizárólag rossz lehet. Hiába a rendszerváltás, a kommunista gondolkodás megmaradt.
12.
12.
Cristiano
11.
11.
mestermagyar
#10: Na pont ezt kéne elkerülni. Nem szabad olyan kontrollert kiadni, ami egyes játékokban kompletten használhatatlan. Én azt mondom, az analóg helyett legyen egy négyirányú cuccos, és meg is van oldva.
10.
10.
randall13
#7: Akkor most kedvezzenek annak az évi egy verekedős játéknak, vagy inkább az évi 20 fps-nek? De még az sem biztos hogy bármilyen játék is csorbát szenvedne emiatt. Nem hiszem hogy bárki is az oldalon volt olyan szerencsés, hogy kipróbálta már. Én bizony egy kép alapján meg nem tudom mondani, hogy milyen élményt nyújt majd a kontroller.

De a lényeg, hogy ha bármi innováció is felbukkan a játékpiacon, akkor azt kötelezően el kell utasítani! Kivéve a CoD-nál, ott az a trendi ha csapkodjuk az asztalt, hogy legyen valami változás.
9.
9.
PaprikaJancsi
#6: Ja, hát ha zoenn nem tud vele játszani akkor biztos úgy van. Ezt komolyan gondoltad?
8.
8.
mestermagyar
Héj, nem lehetne azokba a tapipadokba rakni a 4-4 nyomógombot, hogy a hagyományost jobban szerető játékok jobban menjenek?
7.
7.
mestermagyar
#6: Jó, csak azért pár játék viszont hatalmas csorbát szenved, mint említettük példának okádék a verekedős játékok.
6.
6.
randall13
#4: Mert neked olyan létfontosságú, hogy legyen egy steam kontrollered? Ha nem tetszik ne vegyél, de had ne mondd már meg egy cégnek, hogy milyet gyártson... Ha kell az analóg kar akkor vegyél egyet a több ezer piacon lévőből.
A mostani kontrollereket meg mindennek nevezném, csak tuti receptnek nem. Stratégiát reménytelen használni vele, de fps-t is olyan kihívás, mint láncfűrésszel ceruzát hegyezni (lásd zoenn Destiny gameplayét). Persze van akinek alacsonyak az igényei és hajlamos megmagyarázni magának, hogy márpedig jó az az xbox kontroller mindenre. Csak közben mégsem.
5.
5.
mestermagyar
#1: Most hogy ezt mondod, tényleg nem leányöröm lesz ezen MK-zni.

A steam kontroller ott bukik el, hogy nem lehet helyettesíteni mindent vele. Ez a kontroller főképp FPS-re készült, és talán még az egérhelyettesítő tapipaddal néhyány stratégiában és rpg-ben is működőképes.

És mit látunk? A steam 99%-a ezzel le is van fedve.
4.
4.
pjoco
#3: Mert talán azok beváltak? Tuti recepten felesleges változtatni. Nekem se tetszik ez a kontroller.
3.
3.
randall13
Ez az, és megint jönnek a 6 évesek, hogy ezzel a kontrollerrel nem lehet játszani mert nincs rajta analóg kar. :D
Vegyél xbox kontrollert akkor bazmeg, minek csináljon a Valve is egy ugyanolyat, amiből már van 1000...
2.
2.
PaprikaJancsi
Így látszatra ez a Steam kontroller egy technikai katasztrófa.
1.
1.
TJJJ
Ezzel így nem lehet verekedős játékokat játszani, pedig pont kezdenek elterjedni PC-n is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...