HWSW: LEGO-kompatibilis távirányító

  • Írta: fojesz
  • 2014. július 25.
  • Hardver
Link másolása
A LEGO szettben elérhető infravörös távirányító helyett készít modernebb, Bluetooth-alapú alternatívát egy hazai csapat. A SmartBrick segítségével internetre is köthetjük teremtményeinket - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Modern, okostelefonról is irányítható, rádiófrekvenciás vezérlőmodult készítene közösségi támogatással egy hazai csapat. A SmartBrick névre keresztelt termék LEGO-kompatibilis, így saját építményekben is használható, de más területeken, például modellvasútban is alkalmazásra lelhet, kimondott célja a LEGO 8884 infravörös vevő helyét elfoglalni, ezért méretében és kialakításában is ezt követi. A LEGO termékéhez képest azonban a SmartBrick rádiós (egész pontosan Bluetooth-alapú) kommunikációt használ, így jóval nagyobb hatósugarú és nem igényel rálátást a távirányító felé.

A vezérlőegység értelemszerűen kompatibilis a LEGO villamos moduljainak működéséért felelős Power Functions szabványával, az alkotók a leggyakoribb komponenssel már tesztelték is a prototípust (például a 88004-es kódú szervomotorral vagy a 8883-as kódú közepes villanymotorral). A megoldás nem érzékeny a napfényre, és az érzékelőt nem is kell a legnagyobb láthatósággal rendelkező pontra szerelni, mivel a kommunikáció Bluetoothon keresztül történik, a távolság 100 méter is lehet. Egy SmartBrick 4 porttal rendelkezik, egy app pedig akár 16 vezérlővel tud kommunikálni, így akár 64 egyedi funkció is vezérelhető.

A HWSW cikkéből még több érdekességet tudhatsz meg a fejlesztésről, itt olvashatsz a projekt támogatásáról is!

6.
6.
msmester
#5: De Bluetoothon keresztül azt is lehet irányítani.
5.
5.
Cipo3
#2: Az kicsit sem hasonlít erre, az egy mini pc amihez saját programozási nyelv van és egy gyerek is nekiállhat programozni, ez meg egy távirányítót vált le.
4.
4.
Cipo3
#3: Gratulálok, talán ki fogod találni, hogy egy nap alatt megjavították.
3.
3.
Yagami Light2626
#1:A link nekem teljesen jó
2.
2.
msmester
És mi van lévő moindstorms robotokkal? Az nemkicsit hasonlít erre.
1.
1.
Cipo3
Ez egy kickstarter kampány ami itt nem derül ki
"A HWSW cikkéből" link nem jó, youtube-ra mutat.
én tuti támogatni fogom, csak meg kell várnia fizum :D Kell egy ilyen kocka.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...