Végre megszólalt a Crytek

  • Írta: fojesz
  • 2014. július 27.
  • Biznisz
Link másolása
Mármint amúgy is szokott nyilatkozni, de mióta felröppentek az első pletykák a pénzügyi problémáiról, szokatlanul szótlan volt. A minap közleményben árulta el: voltak problémái, de sikerült megoldania azokat.

Végre megszólalt a Crytek a róla szóló hírekkel kapcsolatban, a cég először és utoljára még az első pletykák után nyilatkozott: akkor nemes egyszerűséggel letagadott mindent, pedig több munkatársa folyamatosan tájékoztatta a sajtót; közülük egyébként sokan el is hagyták a csapatot.

A minap közleményt adott ki a fejlesztőcég, ezt az elejétől a végéig idézzük:

"Az elmúlt hetekben több jelentés és pletyka látott napvilágot a Crytek pénzügyi problémáival kapcsolatban. Most, hogy már tájékoztattuk a stúdióink alkalmazottait a helyzetről, több részletet is megoszthatunk a sajtóval és a nyilvánossággal.

Mint kiderült, a belső információáramlás az alkalmazottak felé nem volt olyan jó, mint amilyennek lennie kellett volna, ugyanakkor reméljük, megértitek, hogy a terveink részleteinek nyilvános kommunikálása nem mindig volt lehetséges.

Ahogy maga a játékipar, úgy a Crytek is átmeneti fázisban van, fejlesztőstúdióból online kiadóvá alakulunk át, ami azt követelte meg tőlünk, hogy más stratégiára fókuszáljunk. Ezek a kihívások azzal jártak, hogy még több tőkére volt szükségünk - ezt most biztosítottuk.

Így végre a Crytek hosszú távú stratégiájára és a fő kompetenciáinkra tudunk koncentrálni. Ezúton kérjük mindenki megértését amiatt, ha nem osztunk majd meg további részleteket a fejlesztéseink és az előrehaladásunk kapcsán.

Végső soron a szervezetünkkel, a tőkénkkel, a portfóliónkkal és a technológiánkkal lefektettük a Crytek jövőjének alapjait, nemcsak rövid, de hosszú távon is.

Hálásak vagyunk a közösségünk és a partnereink támogatásáért és biztatásáért, illetve a munkatársaink közreműködéséért, amit ezekben a pletykás időkben tanúsítottak. Továbbra is elkötelezettek vagyunk ahhoz a célunkhoz, amiről a leginkább ismertek vagyunk: a lehető legjobb interaktív élményt és technológiát szeretnénk lefejleszteni azoknak, akik szeretik a játékokat.

Biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan további pozitív részleteket oszthatunk meg a Crytek jövőjével kapcsolatosan."

A Crytek UK-t már kifizették

Azt, hogy tényleg kezdenek megoldódni a problémák, az bizonyítja, hogy a Kotaku informátorai szerint a Homefront folytatását is fejlesztő Crytek UK elmaradt béreit már kifizették. A nottinghami csapat kapcsán hallottuk a legtöbb rossz hírt: itt állítólag több havi fizetéssel tartozott a munkatársainak a Crytek, emiatt több fejlesztő el is hagyta a stúdiót.

Köszi, kopic!

26.
26.
higgadt
#24: Ezt biztos nekem akartad írni? Nem hülyéztelek, azt se mondtam, hogy tudatlan vagy. Te már inkább személyeskedtél amikor két hsz. alapján kijelentetted, hogy buta vagyok mert más szemszögből is látom a dolgokat, ezzel viszont ne foglalkozz, engem sem érdekel.
25.
25.
EpicCorei7
Állítólag a Wargaming anyagi hozzájárulásával mentették meg a céget...
24.
24.
Trapyd
#19: Elnézést, hogy hülye vagyok, tudatlanságom mulattat.
23.
23.
XStormsniperX
#14: Nekünk nem is a Cry enginnel van problémánk. Valóban jó motor, és kiváló játékokat lehet vele csinálni, ha értenek hozzá... Csak hogy a Crytek nem erre használta fel, és ezt olyan módon is nyomatékosította, hogy most amiatt is vannak bajban... Azokat a fejlesztöket pedig tényleg sajnálom, akiknek ebböl kárjuk származik, de mint ahogy mondtad, nem csak Cryengine van a világon. Ha a Crytek kihullana, betöltené a rést valaki más... Persze ahogy látom, te szakmabeli vagy, úgyhogy nyugodtan javíts ki, ha tévedek, mert tény, hogy ezekröl a dolgokról te többet tudhatsz, mint én. Ezzel csupán arra akartam rávilágítani, hogy nem kell minket megtéríteni, mivel nem is vagyunk ellentétes oldalon...
22.
22.
XStormsniperX
#17: Majd akkor írom le normálisan, ha megtanulsz nem fordítva leírni egy ly-os jét, te (hülye). És most ahogy múltkor is megmondtam, kotord magad vissza oda, ahonnan jöttél, és likvidáld magad, mert az ilyen alsóbbrendü életformára, mint te, se én, se más nem szeret idöt pazarolni ezen a fórumon... Szóval ha esetleg legközelebb megtanulsz annyit leírni a falusi kocsmában, hogy "hülye" akkor nyugodtan gyere vissza hülyeségeket dumálni... De addig is, tünj innen, és pusztítsd tovább az agysejtjeidet, hogy ne pusztítsd el a miénket! Köszönjük!

PEACE!
21.
21.
XStormsniperX
#13: "Az Uncharted pont olyan scripthalmaz, mint a CoD" Ne haragudj, de ebböl én mást nem tudok kivenni... Ebböl csak az jön le, hogy Unchartednél gond az a pár akciójelenet, de egy Crysisban már nem gond, hogy a játék annyiból áll, hogy egy összeomló épületböl menekülünk, egy robogó vonattal...
19.
19.
higgadt
#18: El lehet menni ha elszakad a cérna, nem hinném, hogy butaság a közösségi érdeket az egyéni elé helyezni. Kicsit már tele aminek tele kell lennie, hogy minden elmaradásos cikk után habos szájjal jön a sok szakszeres, hogy lógassuk fel vezérigazgatót.
Egy normális cégnél mindennél fontosabb a profit, ez biztosítja a fent maradást és a dolgozók bérét is. Az, hogy valaki nem kapta meg a fizetését időben, nagyjából huszadrangú ha cserébe pár száz embernek biztosítva van a munkája évekig.
El kellene már felejteni azt a gondolatmenetet, hogy a dolgozó az első, ezek nem alapítványok. Tudom, hogy ez nem népszerű vélemény de csak így működik.
18.
18.
Trapyd
#15: Buta vagy. Itt több hónap elmaradásról van szó állítólag és nem késésről.
17.
17.
#10: Ha cikkben benne van legalabb irnad le normalisan huyle.
CRYTEK.
A cryteknek sajat zenesze van es ha megis onnan van, az nem lopas henem licensz te gyoker.

Feletek lopni szokas, igy magadbol indulsz ki?
Lovesed nincs a dolgokhoz te balfasz.
15.
15.
higgadt
#9: Kirúgnak az első átmeneti likvid problémánál vagy ami még jobb még a céget is becsődöltetik csak azért, hogy te megkapd minden hónap 1. a fizut. Nagy ötlet Mr. Szakszervezet.
Előfordulhat még egy nagy cégnél is, hogy késik a fizetés, nem kellemes de ki kell bírni, ennyi. Hidd el már találkoztam ilyen helyzettel.
13.
13.
randall13
#10: Ki mondta hogy a Crysis nem az, és nem szeretjük az Unchartedet? Ha már egyszer válaszolsz, legalább azt olvasd el, hogy mire.
11.
11.
turleysqt
lol, sokan elsírnák magukat itt ha megtudnák hány kedvenc játékuk alatt fut egy modifikált cryengine :)))
10.
10.
XStormsniperX
#6: Mert a Crysis az nem... LOL! Aranyosak vagytok... x) Amúgy meg ha ennyire undorodtok az Unchartedtöl, akkor szóljatok a Crytechnek, hogy ne onnan lopják a zenéiket. Ugyan is a Crysis 3 egyik jelenetében az U3 egyik multis aláfestö számát hallhatjátok...
9.
9.
Trapyd
#8: Néhány hónapig nem kapsz fizetést, amiből élned kell, megnézem mit szólsz hozzá Lojális Frank.
8.
8.
higgadt
#2: Én inkább úgy gondolom, hogy az első a cég megmaradása, ha likvid gondokkal küzd egy cég akkor simán halaszthatóak a bérek, a megfelelő tájékoztatás meg igen veszélyes lehet egy ilyen vészhelyzetben. Nem biztos, hogy jó ha a takarító feleslegesen pletykál. Ha lobogtat egy nyilatkozatot egy alkalmazott melyben a vezetőség leírja, hogy fizetési problémái vannak akkor eltűnik minden befektetői bizalom és már tagadni sem lehet.
Ha lehet el kell kerülni az ilyen vészhelyzeteket de ha mégis beüt a krach akkor a legjobb a szőnyeg alá söpörni a dolgokat és dolgozni a megoldáson. Tulajdonképpen jól csinálták. Így még jó sokáig kaphatnak bért az alkalmazottak is, mindenki jól járt, kár, hogy az alkalmazottak nem voltak elég lojálisak. Jobban kellene őket megválasztani.
6.
6.
randall13
#4: Az Uncharted pont olyan scripthalmaz, mint a CoD.
4.
4.
HerodPK
Legjobb és legszebb? Szépnek szép de jóhoz közel nincs... és ne vedd egy kalap alá az EA által kiadott tucatjátékokkal. pl BF vagy CoD , hasonlítsd játékélményben egy unchartedhez vagy hasonló single játékhoz.! és a szép sem annyira helytálló mert nem tudom hova akartak jutni tech demok gyártásával. mert kb az összes játékuk az!
3.
3.
Falcon
csodálkozom hogy pont az egyik legjobb és legszebb játékokat fejlesztő stúdió van bajban .....szomorú
2.
2.
Raam989
Én ezt nem értem. Átalakulás ide-oda, a munkások bére az első, de a minimum a megfelelő tájékoztatás feléjük...
1.
1.
Wr4th
hat ez jo hir! ugyanakkor remelem nem csak ien nyugtatgato kijelentes a reszukrol es tenyleg nem lesz tobb problem :/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...