Átszervezésekre készül a Ubisoft

  • Írta: Arell
  • 2014. augusztus 19.
  • Érdekesség
Link másolása
A Wii U-címei küzdelmét látva, a Ubisoft igazgatója, Yves Guillemot úgy nyilatkozott, hogy "a belátható jövőben" a Watch Dogs lehet az utolsó 18-as karikás játék a Wii U-n. Kevesebb lesz az Xbox 360- és PS3-bejelentésekből is.

A Watch Dogs már rég elérhető majdnem minden platformon, hónapokkal később pedig már csak a Nintendo Wii U-s kiadása várat magára, aminek még mindig nincsen végleges kiadási dátuma.

A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot nem elégedett a helyzettel, főleg miután az Assassin's Creed-sorozat is csúnyán leszerepelt az eladásokban. Guillemot úgy ítéli meg, hogy a platformon nem igazán érdemes felnőtteknek szánt játékokat forgalmazni, így a Ubisoft a jövőben nem is foglalkozik majd ilyen címek kiadásával a Nintendo konzolján.

"Az embereket nagyon érdekli a Just Dance és másfajta játékok. Így azt fogjuk tenni, hogy jobban koncentrálunk majd azokra a címekre, amikre a közönség kíváncsi" - nyilatkozta Guillemot.

Bár a Ubisoft régi szövetségesnek számít a Nintendo-platformmal, a bevételeinek mindössze 3-4 százaléka köthető a Wii U-hoz, a Just Dance 2015 után pedig egyelőre semmiféle Wii U-s bejelentés nincs terítéken a következő évekre.

A ubisoftos korszakváltás másik nagy szereplőit a last-gen Sony- és Microsoft-konzolok jelentik majd, melyekre 2015 után valószínűleg egyetlen játékot sem portol a cég.

Az igazgató azt mondta: "Úgy látjuk, hogy az idei év még mindig teljesen rendben van a PS3-on és a 360-on, de jövőre - mivel [az új platformok] nagyon gyorsan terjednek - átállunk az új hardverre. [...] 2015 után nehéz lesz ezen [régebbi] konzolokra játékokat fejlesztenünk."

Egyelőre nem tudjuk, hogy az Assassin's Creed: Rogue lesz-e az utolsó last-gen cím a Ubisofttól, de a kiadó feltehetőleg tartogat még valamit 2015-re is.

7.
7.
kristof97
#2: Te vagy a mai társadalom tökéletes vásárló prototípusa. Szerintem klónoztasd és add el magad az Ubinak.
6.
6.
manderel
#1: Cristiano is áldását adta a dologra, akkor már semmi akadálya. :D

Egyébként szerintem nem feltétlenül probléma ez. Jó úton jár az Ubi.
5.
5.
Juha
Szerk: 360/ps3/wiiU
4.
4.
Juha
Amúgy meg qvanénikéjük, hogy ebböl is ök akarnak áldozatként kijönni. Elhiszem, hogy a régebbi hardverböl nehéz csodát kreálni, de amíg az újban sem mutatnak fel valami figyelemre méltót, addig inkább ne mondjanak ilyeneket. Úgy tesznek, mintha minden 10. Konzolosnál lenne csak 360/ps3. A számokat nézve nem így tünik...
3.
3.
DON GONDOCS
Szóval az ubi elhagya a lastgen platformokat, reméljük hogy magára talál a cég és jó játékokat adnak ki a jövőben.
2.
2.
PaprikaJancsi
Engem nem érdekel, hogy mit adnak ki. Csak legyenek játékok amiből tudok választani :)
1.
1.
Cristiano
ubi ezt akarja akkor legyen
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...