Jön az új Haunted House és Alone in the Dark

  • Írta: zoenn
  • 2014. augusztus 20.
  • Bejelentés
Link másolása
Az Atari bejelentette, hogy rebootolja a két klasszikus horror frencsájzát, a Haunted House-t és az Alone in the Darkot. Mindkét produktum ősszel érkezik számítógépekre - a veterán rajongók pezsgőt bonthatnak.

A rajongók legnagyobb örömére, az Atari visszahozza a köztudatba a két klasszikus horrorjátékát, a Haunted House-t és az Alone in the Darkot. Mindkét cím rebootja már ősszel napvilágot lát PC-n.

Az új Haunted House-t az olasz Dreampainters csapata hozza össze. A stúdiót az Anna című alkotásról ismerhetjük, amit a White Heaven című folytatás követett volna, de május óta a csapat nem adott hírt a projektről. Úgy látszik, a srácok inkább a Haunted House feltámasztásán dolgoznak teljes erőbedobással. A hivatalos teaser oldal már éles.

Az eredeti Haunted House 1982-ben jelent meg Atari 2600-ra, a horror műfajának nagy öregjéről van szó. Reméljük, a modern trendeknek megfelelő alkotással gazdagodunk idén ősszel.

Ami pedig az Alone in the Darkot illeti, az Atari szintén rebootban gondolkodik. Az Alone in the Dark: Illuminationt a Pure csapata készíti, a játék honlapját szintén fellőtték már. Ennél több részletet nem árult el az Atari.

Az első Alone in the Dark 1992-ben látott napvilágot az Infogrames jóvoltából. 2008-ban már egyszer megpróbálták feltámasztani a címet, de a PlayStation 2-re, PlayStation 3-ra, Wii-re, PC-re és Xbox 360-ra megjelent címet nem fogadták túl jól a kritikusok és a játékosok.

13.
13.
DarkLord
#12: Pedig pont ez volt a szép a régi időben, hogy nem voltak Youtube walkthrough-ok meg segédletek és mindenre magának kellett rájönnie az embernek. Ma egy ilyen nehézségű játékot szerintem a 90% Youtube-ról lesné le, hogy mit merre meg hogyan...
Volt egy régi kalandjáték az Omega Stone annak még szerintem mai napig nincs végigjátszása az utolsó puzzle-re sehol olyan beteg. (Én megcsináltam anno azt is ).
12.
12.
dvs00
Egyetértek az előttem szólókkal, imádtam én is a New Nightmare-t, Edward-dal viszonylag egyszerű volt, bár a kastély a könyvtárral nagyon para volt, a csajjal viszont még végigjátszás segédlettel sem sikerült eljutnom a végére, elakadtam egy részen ahol az inventory-n belül kellett összekombinálni valami eszközt, de nem volt meg több hiányzó darabja sem, valami ágyúszerű dologhoz kellett egy romos várban emlékeim szerint. De most majd lehet esedékes lesz pótolni ha még kint a garázsban megtalálom a dobozok között a három telepítőlemezt. :P
11.
11.
SP4C3F0X
Az első négy Alone In The Dark rész atyja valamikor tavaly azt nyilatkozta hogy nagyon szeretne egy remake-t készíteni az első részből, voltak amatőr próbálkozások is. Hogy emögött is ő áll -e azt nem tudom de kíváncsian várom. Tuti vétel lesz.
10.
10.
GAMEROD
Még ezek nélkül is elég színes volt az őszi felhozatal, de így már mennyei :D Alone In The Dark 1992-es része hatalmas játék volt. Nagyon szeretem a kísértetházas témát úgyhogy várom mindkettőt.
9.
9.
x360player
#8: Nekem attól már a tesztek elvették a kedvemet,inkább végigtoltam még egyszer az előzőt,PS1-re van meg,eredeti és angol. :)
Számomra a legnagyobb bonyodalmat a padláson lévő parketta feltörése okozta. Sehogy sem tudtam,hogy hol a francban kell keresni a kulcsot. :)
Ha csak fele olyan jó lenne az új,mint a New Nightmare...
Az a rész,amikor viharban, távcsővel kellett lesni a falat,vagy a villámlás pillanatában megjelenő zombik az erdőben....áh,hihetetlen élmény az egész. :)
8.
8.
DarkLord
#7: Az tényleg egy olyan szinten jól összerakott játék, hogy kevés párja akad. Kis rettegés, remek helyszínek, jó fejtörők a két karakter külön története. Emlékszem egy szobrot kell lelökni az emeleti korlátnál a növényházban, mire erre rájöttem nem kevés órát töltöttem bolyongással a házban :) Zseniális ez nálam kimeríti a 100%-os játék fogalmát. És ugye , mikor bejelentették lesz 5. rész, mennyire vártam és mekkora csalódás lett belőle...
7.
7.
x360player
#3: A New Nightmare nálam is mai napig az egyik kedvenc fejtörős horror játék.Számtalanszor vittem végig,imádom minden percét.Na jó,nem mindet,mert a könyvtáras szörnytől idegbajt kaptam.Az összes lőszert el kellett rá használni.
6.
6.
PaprikaJancsi
#1: Meghallgatták kérésed :)
4.
4.
Drazhar
az Alone in The Dark-ra nagyon ráfért egy reboot már, kíváncsian várom :)
3.
3.
DarkLord
Jól titkolták a dolgokat :D Bár, ha olyan lesz az Alone, mint az utolsó, akkor felejtsük is el. Nekem a 4. része tetszett a legjobban "O Goul’ai Hypor Harnis Korna" ez a rigmus mai napig felcseng bennem az egyik fejtörőhöz kellett benne. Az a játék fantasztikus volt valami hasonlót kéne dobniuk és akkor nagyon elégedett lennék.
2.
2.
Nicodemus
Mindenfele elozetes nelkul osszel mar ki is dobjak?! AAA-s cimeket nem szoktak ilyen csendben fejleszteni....
1.
1.
DON GONDOCS
Pont a Tomb raider cikknél írtam hogy jó lenne egy új Alone in the dark, akár XO exkluzívként is. Most erre jön a hír hogy készül az új rész. Már csak egy Clock tower, dino crysis résznek örülnék jobban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...