A játékiparba is betört a jegesvödör

  • Írta: Arell
  • 2014. augusztus 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Az amiotrófiás laterálszklerózis megfékezése érdekében végzett kutatásokat támogató kezdeményezés bejárta a Földet, csak idő kérdése volt, hogy a kihívás elérje a játékipar nagyjait is. Vessetek egy pillantást rájuk!

Minden bizonnyal kevesen vannak az oldalon azok a felhasználók, akik így vagy úgy ne találkoztak volna az Ice Bucket Challenge őrült tempóban terjedő videóival, melyek között rengeteg híresség és közszereplő mellett még a volt amerikai elnök, George Bush is kap a fejére egy vödör vizet.

Eddig ugyan nem vágott közvetlenül az oldal témájába, hogy az ALS (amiotrófiás laterálszklerózis) adománygyűjtő kezdeményezéséről - melyről itt többet is megtudhattok - mi is híreket közöljünk, de a kihívást egyre több játékfejlesztő cég feje és közismert kiadók igazgatói is elfogadták. Az adományozók nevei között szerepel Notch (Minecraft), Steve Downes (Master Chief szinkronszínésze), Andrew Wilson (az EA vezérigazgatója), Phil Spencer (az Xbox feje), Shawn Layden (a Sony Computer Entertainment America elnöke), Bill Gates, Eric Hirshberg (az Activision igazgatója), de még a Destinyből ismert Ghost is. Jöjjön tehát a hideg zuhany:

38.
38.
Norbiii
Mi is cikkezünk erről, és vegyes érzéseim vannak a dologról. Aki adományozik, az név nélkül tegye. Itt az egésznek olyan látszata van, hogy a jeges víznek, és a shownak köszönhetően, olyan emberek is reflektorfénybe tudnak kerülni, akikről alap esetben a kutya sem beszélne! Persze fellehet ezt fogni jó mókaként, vagy adományozásként, de akkor felesleges leönteniük magukat, adjanak pénzt jótékony célra csak úgy.
37.
37.
#23: Az adis ellen lehet vedekezni a rakra meg sohase lesz gyogyszer. De ha lenne is, rohadtul el lenne nyomva es inkabb a tuneti kezelesre mennenek ra ill. a szinten tartasra, hogy eleted vegeig szedni kelljen, a lehetoleg jo magas aron arult "gyogyszerrel", profit maximalizalas cimszoval.
35.
35.
Egy ket emberkenel indoklotabbank ereznem, jeg helyett, a telivodor, hig, ebolas emberfost...
33.
33.
SP4C3F0X
Fejükre önthetik az egész Atlanti Óceán vizét, akkor is lesznek olyan betegségek amik gyógyíthatatlanok, és azok is maradnak. Ráadásul ez ritka betegség. Ha sikerülne is gyógyítani akkor még mindig ott a többi ritka betegség. De az a gyanúm hogy valaki csak röhög a markába hogy bohócot csinált a világ arra hajlamos embereiből.
32.
32.
GAMEROD
Egy betegségből kéne kigyógyítani az embereket: a birkaságból, mert ennyi birka embert a világ nem b@szott mint amennyi most a földön él. Most milyen betegségről is van szó? Olyanról amiről az se hallott a büdös életbe se aki követi ezt a marhaságot.
30.
30.
Norbaa
A Destiny-s challenge tetszett. A negatív hozzászólókon meg beszartam. Szerintem teljesen mindegy, hogyan hívják fel a figyelmet egy betegségre, vagy az abból való kigyógyulás támogatására. Pont ezért volt sikeres ez a "jeges vödör" projekt, mert ezzel van tele a youtube, a facebook és kb minden. Ha az emberek csak egy töredékéhez jut el, az üzenet, hogy támogassák a betegségben szenvedőket, már sikerrel jártak kihívást elfogadó "sztárok" és magán emberek. Na pacsi.
29.
29.
Goldge
https://www.youtube.com/watch?v=1kAsQNerZpg&list=UUKqH_9mk1waLgBiL2vT5b9g

Az eddigi legjobb Ice Bucket Challenge :D
28.
28.
Adamknight
#23: Minden embernek a saját betegsége a legfontosabb...
27.
27.
zola2000
Nem tudom miért de valamiért idegesít ez a dolog, hogy fellépek a facebookra ezzel van tele, nézem a híradót szintén 2-3 utalás erre, nem fogok utánanézni csakazértsem hogy pontosan mi is ez, de remélem hamar lecseng!
26.
26.
z0l1ka
Jó de sokan már azért túlzásba viszik , de ez volt legstílusosabb :
https://www.youtube.com/watch?v=hd25BXZZlqU
Mit mondjak ,ügyes vagy fiam x)
25.
25.
greenmelon
#24: Úgy látom, hogy a szemellenzőtől te sem veszed észre az eredeti kezdeményezés lényegét.
24.
24.
SP4C3F0X
Egy bolond százat csinál, a mai világban meg se lepődök ilyesmin. Remélem valakinek megáll a szíve a hirtelen hidegzuhanytól és befejezik ezt a baromságot. Bár a videókon látszik hogy nem jeges hidegvizet öntenek magukra mert még a 17 fokos strandi zuhanytól is jobban összerezdülnek az emberek, nemhogy a 0 fok körülitől.
23.
23.
anarchoid
jo ez az als de az aids es a rak szvsz fontosabb lenne .. vagy az urkutatas ;)
22.
22.
DON GONDOCS
#14: Akkor utána lehetne gyűjteni a pénzt a balesetett szenvedett, adakozóknak is. A bőrátültetéshez szükséges pénzhez nem kell mást tenni csak ellopni egy vadon élő medve zsákmányát és ezt felvenni majd feltölteni a youtubera.
20.
20.
aRkye
Peter Griffint senki sem hívja ki?
19.
19.
simon 555
Broshidát megnéztem volna mondjuk :D
Simán kinézem belőle is, hogy megcsinálja, lehet csak nem jutott el hozzá a jelölés.
18.
18.
aRkye
Basszus, mindenért hurrognak... vagy ezért vagy azért, mindent megszólnak... pfff
17.
17.
Neo1989
Egyes rosszindulatú emberek már ezt is lehurrogták az afrikai szomjazó gyerekekkel.
Am szerintem aranyos kezdeményezés, erre legalább jobban odafigyelnek.
16.
16.
kopic
Ez nagyon stílusos:
https://www.youtube.com/watch?v=wkO4NIqAMss

15.
15.
aRkye
#4: Igazad van, még néhány nappal ezelőtt 14 milliónál tartott a számláló, egy éve pedig 1,7 millió szedtek össze. Van értelme, és ötletes is az egész, hiszen egy közismert személyiség mindig magára tudja vonni a figyelmet, s ez így terjed és terjed. A tehetősebbek adományoznak is rendesen a zuhany mellett.
14.
14.
godach
60 fokos forró vízzel kellene csinálni, több pénz bejönne.
13.
13.
GAMEROD
Ezeknek a jegesvödröknek 90 százaléka meleg vagy langyos víz. Videókon aztán nagyon látni a víz hőmérsékletét.
12.
12.
l4cyk4
Én személy szerint jobban örülnék, ha a nyilvános, eszetlen, exhibicionista majomkodás nélkül menne végbe a jótékonykodás. Miután az ember megnézi a Hülyék paradicsoma c. filmet elgondolkodik, hogy a látottaknak van-e valóságalapja...!? Az ilyen megnyilvánulásokat szemlélve pedig egyre erősebb bennem a bizonyosság afelől, hogy van igazság abban amit a filmben bemutattak.
10.
10.
PaprikaJancsi
#9: Charlie style :D
Mellesleg köszi, hogy ezt leírtad, most már mindent tudok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...