HWSW: 8 terabájtos merevlemez a Seagate-től

  • Írta: fojesz
  • 2014. augusztus 27.
  • Hardver
Link másolása
Példátlanul nagy kapacitású, 8 terabájtos merevlemezt mutatott be a Seagate, korábbi bejelentései alapján pedig hamarosan 10 terabájtos modell is érkezhet. Egyelőre csak a kiemelt ügyfeleknek - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Elsőként gyömöszölt 8 terabájt tárhelyet egy merevlemezbe a Seagate, ezzel letaszítva a trónról a Western Digital tavaly bejelentett, héliummal töltött 6 terabájtos meghajtóját. Azóta áprilisban a Seagate is mutatott be 6 terabájtos modellt, most pedig néhány kiemelt vállalati ügyfelének az eddigi legnagyobb kapacitású darabok kiszállítását is megkezdte.

Ez még a 6 TB-os változat.

A merevlemezek érdekessége, hogy létrehozásuknál a gyártó nem használt héliumot, a nagy tárhelyet egyszerűen az adatsűrűség növelésével érte el. A kis ellenállású gáz alkalmazása nélkül a 3,5 hüvelykes házba a vállalat 7 helyett csak 6 lemezt préselhetett be, amelyeknek így nagyjából darabonként 1,3 terabájt tárterületet kell hordozniuk. Az adatsűrűség már a cég korábban bejelentett 6 terabájtos tárolójánál is figyelemreméltó volt, hiszen hélium nélkül, itt is csak 6 tányér fért el, egyenként 1-1 terabájt kapacitással - a frissen bemutatott modellek azonban ezt is maguk mögött hagyják.

Ha részleteiben is érdekel a merevlemez felépítése,
katt a HWSW-re, és olvasd el a teljes cikket! 

10.
10.
randall13
Mezei user szinten lassan tényleg ott tartunk, hogy felesleges ekkora hdd. Nekem speciel 1TB bőven elég. Anno én is vettem elég nagy kapacitású külső vinyót, aztán azóta sem használom. Ki van rá mentve pár játék, film, program, mert azt hittem, ezek vannak annyira fontosak hogy nekem feltétlen meg kell őket őriznem. Aztán meg nem. Bármikor letölthetem őket pár perc alatt. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy szerencsére elég gyors a netem. Szerintem rengetegen vannak úgy, hogy lementenek minden szart, hogy majd később bármikor jól jöhet, de aztán soha a büdös életbe nem fogják használni. Pl én most találtam meg a photoshop CS2-t, ami nyilván baromi fontos lehetett akkoriban :D
8.
8.
greenmelon
#7: Nem általánosságban értettem, de abban viszont biztos lehetsz, ha feltöltöd mondjuk egy MS felhőbe akármilyen cuccodat, az túléli bőven a vinyódat.
7.
7.
Teuton
#6: Egyrészt mert sok helyen viszont nincs olyan gyors net, másrészt mert vannak akik nem egyszeri nézésre/használatra töltenek le, harmadrészt mert van aki nem bízik abban hogy amit akkor és ott letölt az örökké elérhető lesz a neten.
6.
6.
greenmelon
#5: Főleg, hogy sok helyen már gyorsabb a net mint egy egyszerű vinyó.
5.
5.
GAMEROD
Nálam nem létszükséglet. Ha valamit meg akarok nézni akkor leszedem, ha nem használom akkor letörlöm. Mi a francnak legyen fent valami ha jó eséllyel soha többet nem nézem meg, vagy esetleg nem indítom el. Már van olyan gyors az internet hogy értelmét veszti mindent HDD-n tárolni.
4.
4.
JBoy
Régóta gondolkozom, hogy venni kéne egy nagyobbat, hogy ki tudjam valahova rakni a sok sorozatot (start trek, simpson, rém rendes, jóbarátok stb.)
Talán megérné egy 4 Terás is.
1.
1.
toriell
Mennyi Píííííínz be kerülhet?:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...