Alone in the Dark és Haunted House - a visszatérés

  • Írta: fojesz
  • 2014. szeptember 1.
  • Hír
Link másolása
Ahogy azt korábban már megírtuk, az Atari újra felmelegíti az Alone in the Darkot és a Haunted House-t, az első részletekre és látnivalókra viszont máig kellett várni. Teaser trailerek, screenshotok és infók a hírben.

Az augusztusi beharangozó után a PAX Prime apropóján befutottak az első látnivalók és részletek az Alone in the Dark: Illuminationről és a Haunted House: Cryptic Gravesről.

Az Alone in the Dark: Illumination a virginiai Lorwichben játszódik majd, ami egy határ melletti, elhagyatott ipari városka. Lorwich egy árvíz miatt ürült ki, a víz elöntötte a helyi bányát, és mindent elpusztított, azóta évek teltek el, senki nem járt ott. Senki nem mer odamenni ugyanis. A helyiek szerint a várost azóta mindenféle lények lakják, ők csak Sötétségként hivatkoznak rájuk - ki más szállna velük szembe, mint te, a játék főhőse.

Az új Alone in the Darkban négy különböző karakter közül választhatunk majd, mindegyikük más-más képességekkel és fegyverekkel rendelkezik, így az ígéretek szerint egészen más játékstílust követel meg a terelgetésük. A mérnök és a pap mellett elérhető a vadász és a boszorkány is, érdekesség, hogy előbbi Edward Carnby, utóbbi pedig Emily Hartwood leszármazottja. Bár a teaser trailer eléggé lassú, a screenshotok és a fentiek azért akciódúsabb játékmenetet sejtetnek, ezt támasztja alá az is, hogy négyfős kooperatív mód is szerepel a feature-palettán.


Az Unreal Engine 4-gyel hajtott játék egyébként az ígéretek szerint dinamikus környezettel kecsegtet, ezt azt is jelenti majd, hogy bizonyos területeket bevilágíthatunk a pályákon, ezzel gyakorlatilag menedéket készíthetünk magunknak a szörnyekkel szemben.

Haunted House: Cryptic Graves viszont hamisítatlan belső nézetű horrornak tűnik, a játékot az Annáról ismert Dreampainters fejleszti; itt a felfedezés, a különböző fejtörők megoldása és a csapdák kerülgetése kapja a hangsúlyt. A történet szerint Anya Graves feladata az, hogy kipucolja a szellemek és szörnyek által megszállt szellemkastélyt: ha már úgyis tud velük kommunikálni, nem is találhatott volna magának jobb melót.


Mindkét játék ősszel érkezik, kizárólag PC-re.

20.
20.
Hunicron
Én is sokkal jobban örülnék egy nyomozós Lovecraftos klasszikus Aitd-nak, mint valami lődözősnek.
19.
19.
Mortis
Ha nyomott áron adják ki őket biztos vétel mindkettő.
18.
18.
Raam989
#17: Nyilván mindennek volt egy alapja, de az a játék nagyon rosszul öregedett. Például a Doom, a Wolenstein, vagy a Prince of Persia első részészeit a mai napig előveszem néha és jókat szórakozok vele, de az AitD-vel egyszerűen már nem tudok játszani, akármennyire is szeretnék, mert a története az érdekelne.
17.
17.
GAMEROD
#15: Ha nincs Alone In The Dark, akkor nincs Resident Evil sem. Mivel az Infogramesnél készítették el ezt az első előre megrajzolt hátterekre alapuló játékot. Lehet hogy az 1430-as években volt, de mégis örökzöld marad, mint minden 2000 előttről. Azóta minden felejthető mind a játék, zene és filmiparban.
16.
16.
br1Koo
ez az alone in the dark, meg ezek a képek... Amikor az ember azt hinné ezt a címet nem lehet jobban a sárba tiporni mindig kijönnek valami új szarral . :D
15.
15.
Raam989
#6: Igen, az volt az igazi. Valamikor az 1430-as években biztos. Én a koromból kifolyólag 96-98 környékén játszottam vele, amikor már megvolt a ps1-em. A ResiEvil után már nagyon gyatra volt az AitD3 is, nemhogy az első része...
14.
14.
Raam989
Ezek a semmitmondó trailerek minek vannak...
13.
13.
Drazhar
Az új AitD nagyon Alan Wake akar lenni, de sebaj, mivel azt imádom. Kíváncsian várom a végeredményt :)
12.
12.
suresz
11.
11.
higgadt
#6 Persze, hogy emlékszem az AitD-re, nyomtam sokat a baltával faragott fejű karakterrel :).
A mai napig utánozhatatlanul szemét kamerabeállítások voltak benne.
De valahogy akkor nekem nem az jött le belőle, hogy horror és félelem, ez a mostani sötét tréler el is vette a kedvem tőle.
10.
10.
DON GONDOCS
A Haunted House teljesen rendben van, úgynézki egy standard túlélő horror, lesz coop skill meg xp szarságok nélkül. De az Alone in the darkot már most temetem, úgynézki a cím örökké csak egy cím marad hozzáillő játék nélkül. Azért Left4deadet csinálni az Aitd-ból, ahoz már pofa kell, majd jöhetnek a dlc-k, az előző részek pályáival.
9.
9.
Juha
#6 nekem megvolt, egyik nagy kedvenc :-)
Volt vmi karácsonyi spinoff, azt viszont sztem nem játszottam végig (Jack itd talán?). Arról van vkinek info? Most nosztalgiából beindítanám a dos/win 3.1-es gépem érte :-)
8.
8.
Nekem megvolt eredetiben az első rész.
Sötét komor hangulat és egy igazi beszarsz stílus.
7.
7.
SP4C3F0X
Kicsit Indie szaga van mindkettőnek. Nem várok teljes értékű játékot egyiktől sem, csak amolyan gyorsan összedobott olcsó játékokat. A Haunted House-nél persze előrelépés, de az Alone azért nagyobb volumenű játék volt bármely korszakában, most pedig igencsak vérszegénynek néz ki, de nembaj majd meglessük.
6.
6.
GAMEROD
Fogadok hogy senki nem ismeri innen az Alone In The Dark legelső részét. Na az volt az igazi.
5.
5.
McDuff
"Az Unreal Engine 4-gyel hajtott játék" - és felrakták hozzá az UE3.0-ás patchet?
1.
1.
Cristiano
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...