Tényleg felújítják az Icewind Dale-t

  • Írta: zoenn
  • 2014. szeptember 2.
  • Bejelentés
Link másolása
A Baldur's Gate után egy újabb klasszikus szerepjáték esik át némi renováláson. A Beamdog ezúttal az Icewind Dale-t szemelte ki, az Enhanced Edition még idén napvilágot lát PC-n, Macen, Linuxon és mobilokon.

Még 2012 tavaszán helyezte kilátásba a Beamdog, hogy ha a két Baldur's Gate felújított változata sikeres lesz, akkor van esély az Icewind Dale: Enhanced Editionre is. Nos, a nosztalgiára vágyók körében a CRPG-k új kiadásai meggyőzőnek bizonyultak, sokan döntöttek a vásárlás mellett, így már zöld az út az Icewind Dale: Enhanced Edition előtt.

A 2000-ben megjelent Icewind Dale-t ugyanaz a Black Isle Studios rakta össze, amely a Fallout első két részéért és a Planescape Tormentért is felelt. A játék annyiban különbözött társaitól, hogy itt egyedileg alkothattuk meg csapatunk tagjait, így a köztük lévő kidolgozott párbeszédekről és évelődésről le kellett mondanunk a rugalmasság kedvéért - ettől eltekintve hamisítatlan klasszikussal van dolgunk.

A Beamdog szerint az Icewind Dale: Enhanced Edition még idén megjelenik PC-re, Linuxra, Macre, iOS-re és Androidra 20 dolláros áron. A srácok kibővítik a tartalmat is: 60 új elemet, 31 új készletet és osztályt, valamint hat új küldetést kapunk a pénzünkért. Ezen felül találunk a játékban cross-platformos kooperatív multit, egy új nehézségi szintet, nem is beszélve a Baldur's Gate-ből áthozott 122 új varázslatról, valamint a Heart of Winter és a Trials of the Luremaster kiegészítőkről.

13.
13.
gildesh
#5: Meg a Torment: Tides of Numenerát
12.
12.
drat576
#6: Nagyon jó infó, köszi. Nem is tudtam, a NWN2 jelenleg is fent van (GoG-os teljes kiadás), nagyon szeretem. Majd Nexusról be is szerzem a mod(ule)-t :)
11.
11.
Sertéslapocka
Egyik kedvenc játékom volt az IW. A baj az, hogy Infinity Engine nem fekszik a gépemnek, vagy esetleg a win 7-nek, hiába is töltöttem le hozzá bármi fixet. A BG, az IW, a PT, -nél is bajok vannak, valamiért. A BG EE-nek ezért különösen örültem, mert az simán fut, és végre a másik kedvencem is megjelenik.
10.
10.
kryszisz
#6: Baldur's Gate-t is megcsinálták NN2-höz, de ki még nem próbáltam, mert restellem, de az alapjátékba is csak belekóstoltam, és nem tudom mikor lesz időm kipörgetni. (Természetesen NN2-re gondolok alapjáték alatt!)
9.
9.
Harkat
Jaja, a Divinity Original Sin-re érdemes ránézni. :) Én most azzal játszok, de már jó pár napot!! (nem pedig órát) beleöltem és még közel a felénél ha tartok.
8.
8.
eszem
#7: bocs, Divinity:Original Sin*
7.
7.
eszem
#2: Pillars of Eternityre, meg a Divinity: Originre nézz rá.
6.
6.
Ooorky
Neverwinter Nights 2-höz van Icewind Dale mod, a teljes játékot megcsinálták 3D-ben ingyen.
5.
5.
Stranger
#2: Pillars of Eternity-t érdemes majd kipróbálni.
4.
4.
Cristiano
3.
3.
DarkLord
#2: Az a baj ebben a rohanó világban már nincs nagy igény az ilyen játékokra...ugye itt több száz órás játék időt tartalmaztak a lemezek (Főleg a BG-k, de azért az IceWind Dale-k sem fukarkodtak a játék idővel).
2.
2.
Sethiran
Ha még a korábban elkészült fordítás is hozzá igazítódhat, akkor az lenne az öröm netovábbja. Bár egy hasonló világban játszódó, hasonlóan komplex sztorival rendelkező új játéknak is tudnék örülni.
1.
1.
DarkLord
Ezek voltak életem legjobb játékai :) Ha felújítják tuti végigjátszom még egyszer (bár hányszor végigtoltam :D)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...