Hivatalos: a Microsofté a Mojang

  • Írta: fojesz
  • 2014. szeptember 15.
  • Biznisz
Link másolása
Ha az Amazon-Twitch üzlet meglepő volt, erre inkább nem is keresnénk jelzőt: beigazolódtak a pletykák, a Microsoft felvásárolta a Minecraft készítőjét, a Mojanget. Az akvizíció összege nem ismert egyelőre.

Igazak voltak a híresztelések, a Microsoft felvásárolta a Minecraft fejlesztőjét, a svéd Mojanget. Noha az nem derült ki, hogy végül mennyibe fájt Redmondnak a csapat megvétele, a korábbi pletykák 2-2,5 milliárd dolláros árról szóltak.

A Mojang képviseletében Owen Hill megerősítette, hogy Notch maga döntött a fejlesztőcsapat eladása mellett (ő ugyanis a cég többségi tulajdonosa is egyben), miután a Minecraft és a Mojang úgy kinőtte magát, hogy már nem akarta vállalni a felelősséget miatta. Hill szerint Notch több kisebb projektbe is belevágott, de a Mojang akkora nyomást jelentett neki, amit nem tudott kezelni - ezért döntött a cég eladása és egyúttal az elhagyása mellett. A későbbiekben más projektekkel visszatér majd viszont.

Hill azt is elmondta, hogy azért a Microsoftnak adták el a céget, mert úgy vélik, csak ő gondoskodhat arról, hogy úgy növekedjen a Minecraft, ahogy azt megérdemli. Ezzel párhuzamosan Phil Spencer, a Microsoft Xbox-felelőse azt mondta: a Minecraft színesíti a Microsoft játékportfólióját, segíthet neki abban, hogy új platformokon hódítsa meg a játékosokat, ezért nem is tervezi, hogy a Minecraft nem Microsoft-platformokon történő támogatását megszünteti.

Jövőre a Minecont is megtartják.

Update! A Mojang honlapján megerősítették a 2,5 milliárdos felvásárlási árat.

20.
20.
McDuff
nagyszerű, felállva tapsolok bazz...
19.
19.
KaiserBit
Abba is gondoljatok bele, hogy mikor Notch kijelentette, hogy nem fogja a játékot megjelentetni az Oculus VR-a azzal egy több milliárdos üzletnek mondott nemet. Kiharcolva azt hogy a felvásárlók óriási üzletet lássanak benne és vagyonokat fizessenek.
Ezzel a lépéssel az ő szavahihetősége is megmarad, és majd a userek is jól laknak a VR verzióval. Ha ez az egész tudatos volt, akkor zseni az ember.
18.
18.
mestermagyar
#17: Attól még hogy rá van írva, hogy hivatalos, én nem élvezem jobban.
17.
17.
Ecneb
#14: Miért nem olvasod el, amit írtam mielőtt reagálsz rá? "(itt nem az agyon moddolt változatokról beszélek)"
16.
16.
PaprikaJancsi
#14: Te már csak tudod.

Én mint kívülálló úgy gondolom, hogy úgy fogják megcsinálni,ha jön egy újítás Microsoft gépeken jön először és a többi konzolon ennek csak a 70%-át kapják meg.
+kiadják Windows Phone-ra, és ott is jobban fogják frissíteni.
Elmélet :)
15.
15.
kopic
http://www.youtube.com/watch?v=WWaLxFIVX1s

:'(
14.
14.
mestermagyar
#13: Ezt már rég megvalósították modokban meg másolatokban, a minecraft 2-nek nincs értelme, sem alapja.
11.
11.
SP4C3F0X
Minek ez a Microsoftnak? Másik pedig az hogy tized ennyit nem ér az egész kóceráj. Milliárdok egy pixelhalmazt előállító kis cégért? Azt elhiszem hogy sokat eladtak belőle mert volt pofájuk ilyesmiért pénzt kérni. Egy négyzetháló rács alapú játékért.
10.
10.
mestermagyar
#9: Konzolos vitákat máshol. Itt most egy PC-s játékról van szó.
9.
9.
kastorhun
Megnéztem volna hogy mi az emberek reakciója ha a sony vásárolja meg.
Akkor gondolom "azt a ennél jobb dolog nem is történhetett volna a csapattal"
8.
8.
Thevon
Na a microsoft ezt is el fogja cseszni,de az még mindig érdekelne mi lesz a Ps-verziókkal,hogy most megvette a microsoft.
6.
6.
p3ti
Ekkora pénzmennyiségből nagyon zaftos exlusive címekkel lehetett volna népszerűsíteni az Xone -t. Bizonyára én nem értek annyira ennek az anyagi hátteréhez...de tuti megérte nekik ha képesek voltak kb. 500 milliárd forintot lecsengetni a Minecraftért. Remélem hogy pozitív irányba fordítják a játék fejlesztését...mert már nagyon rég volt ekkora hype egy ilyen egyszerű játékért.
5.
5.
Ooorky
#4: "De az biztos, hogy egy pénz-éhes, elveit csakis pénzhez kötő cég birtokolja mostantól eme játékot, ezt figyelembe véve tessék levonni a következtetéseket."

Szóval nem változik semmi.
4.
4.
mestermagyar
Lehet, hogy sokáig nem fog változni a pénz amit ki kell adni a minecraftért. Lehet, hogy továbbra is támogatják a játékot frissítésekkel. De az biztos, hogy egy pénz-éhes, elveit csakis pénzhez kötő cég birtokolja mostantól eme játékot, ezt figyelembe véve tessék levonni a következtetéseket.

Szerintem azzal fog kezdődni, hogy a minecraft eltávolodik a nyitottságtól, és ezzel együtt a PC-től is. Ha tippelhetek, ingyenessé teszik, és ráhúzzák a multira a realmst.
3.
3.
fojesz
#1: Közben észrevettem, köszi! :) Megy az update.
1.
1.
Terawatt
Srácok Mojang.com-on legalsó rész mondat. Egészítsétek ki a hírt :)

" How much money was the company bought for?
Microsoft acquired Mojang for a smooth 2.5 BILLION dollars." ^^
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...