Húszmillió játékost gyűjtött a Hearthstone

  • Írta: Arell
  • 2014. szeptember 16.
  • Érdekesség
Link másolása
A Blizzard Warcraft-univerzumon alapuló free-to-play kártyajátéka meghódította a játékosokat, mely immáron háromszor annyi aktív felhasználót számlál, mint a kiadó másik híres terméke, a World of Warcraft.

A Hearthstone már hat hónapja a piacon van, és a Blizzard adatai szerint az ingyen játszható kártyajáték nemrég elérte a húszmilliomodik játékosát, melyről a Twitteren tájékoztatták a felhasználókat.

Összehasonlításként a World of Warcraft - mely ugyancsak a Blizzard gondozásában áll -, jelen pillanatban 6,8 millió felhasználót számlál, ami bizonyítja, hogy az új fejlesztési iránnyal kísérletező Blizzard ezúttal sem nyúlt mellé.

A megnövekvő érdeklődés részleteiről a cég ugyan nem beszélt, így nem tudjuk, hogy a játékosok valójában mennyi időt töltenek el a kártyapaklijuk mellett a WoW-val szemben. Az egyre duzzadó aktív felhasználói létszám magyarázatát azonban valószínűleg a júliusban útjára eresztett Curse of Naxxramas névre hallgató egyjátékos kiegészítőben kell keresnünk.

Hogy a jövő mit hoz a Hearthstone számára, arra a novemberi BlizzCon rendezvényen kaphatunk választ, annyit mindenesetre már most tudni lehet, hogy a cím még idén év végén megjelenik a mobil platformokon is, a következő expanzióban pedig egy rakás új kártyával gazdagíthatjuk a paklink tartalmát.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...