2,5 milliót bukott a Bungie a Destiny-kritikákon?

  • Írta: fojesz
  • 2014. szeptember 17.
  • Pletyka
Link másolása
Kis kitartást kérünk még, míg elkészül a Gamekapocs Destiny tesztje, de ha már ez szóba jött, lássunk is valami releváns anyagot: úgy hírlik, a Bungie 2,5 millió dollárt bukott, amiért a játék nem kapott túl jó értékeléseket.

A Destiny PlayStation 4-es változata átlagosan 75,84 százalékot kapott a külföldi szaklapoktól a GameRankings összesítése szerint, a Metacritic mutatója pedig 76 ponton áll. Függetlenül attól, hogy kinek mennyire tetszik a játék, valószínűleg az Activision sem ilyen értékelésekre számított, amikor "összebútorozott" a Bungie-val, és az biztos, hogy próbálta is ösztönözni a fejlesztőcsapatot annak érdekében, hogy elkerülje az ilyen pontszámokat.

Hogyan? Nos, a két cég 2010-ben írt, eredeti szerződése szerint a Bungie-nak 2,5 millió dollár bónusz ütötte volna a markát, ha a játék Xbox 360-as változata harminc nappal a megjelenés után 90 százalék fölötti átlagértékelést tudhat magáénak - ettől pedig jelenleg eléggé messze van. A szerződés egyébként még 2012-ben vált nyilvánossá, méghozzá az Activision és a Respawn Entertainment alapítói közötti pereskedés során.

Persze nem árt figyelembe venni, hogy mindez mára megváltozhatott. Az a szerződés sok szempontból nem aktuális már, a Kotaku értesülései szerint át is dolgozták azóta, így az is elképzelhető, hogy fenti kitételt is kihúzták belőle, vagy éppen módosították.

Érdekességnek viszont így sem utolsó, hogy egyáltalán lepapíroztak egyszer ilyesmit.

31.
31.
KőbányaKispest
Kia f*szt érdekel mennyit buktak. Tőlem 5 milliárdot is bukhatnak, annyira érdekel.
29.
29.
Yanez
Az tény, hogy jó játék, s ezen nem is kéne vitatkozni! Viszont év játéka ebből sehogyan sem lesz, pedig rengetegen jósolgattak. :D Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az év játéka, mert nem túl nagy a választék. Hanyatvágódnék, ha véletlenül a The Last of Us Remastered, vagy a nextgen GTA V vinné a pálmát! :D A jó hír, hogy jövőre sokkal több esélyes lesz jelen! Számomra eddig úgy néz ki, hogy az Evil Within lesz a tuti, hacsak az sem hájp a köbön!
28.
28.
xSHx
kopic: ingyen nyitott bolygókra és fizetős dlckre gondoltam. Az univerzum bővülni fog. Vagy így, vagy úgy. Nem rossz ez csak haladni kell vele. Aki tudta mit vesz az nem csalódott. Ezeregy más fos gémre elvan szórva az a 60$, uh már csak ezt figyelembe véve is jó vétel. Sztem....
25.
25.
macilaci40
Itt ki destinyzik xbox on én ?
24.
24.
SLi
akinek van kedve játszani(ps4) vegyen fel, 7-es szintű vagyok jelenleg
22.
22.
kopic
#19: "Ingyen nyitott bolygók, eventek + dlc k"
Na, arra várhatsz ! A Fostivision pont arról híres, h egy dlc-t vagy bármi mást ingyen fog adni.
21.
21.
Yato
#19: O.K. semmi gond írd meg majd neked mennyire jött be a játék ,végül is puding próbája az evés :)
20.
20.
MikelGun82
Teljesen igaza van xSHx-nak! Valamint mindenki sír sok olyan dolog miatt ami sokkal de sokkal rosszabban startolt a régi nagy címeknél. Induláskor nem talál szervereket, nem talál meccset, egyes fegyverek teljesen irreálisan erősek stb. stb. A Destinyben is lesz balance-olás, jönnek az updatek, és ha a 4-es szintű karaktereddel azt mondod h rossz, és semmi újat nem hoz, akkor semmit sem láttál a játékból!
19.
19.
xSHx
Sírnak/sírtok de a gémet nem viszitek, csak kipróbáltátok. És mégis megy a fika! Gratula! Mindenhol ezt a szaros hype szócskát kell olvasni. Csak nektek van kitalálva akik használják. A tudatos vásárló leszarja, h másoknak mi a jó, majd saját maga eldönti, nem holmi tesztelőkre hagyatkozik. Én alfáztam, bétáztam, előrendelve megvettem. Nem csalódtam, csak bánom, h nyomtam az alfa/bétát mert túl sokat mutatott. Lesz itt tartalom. Ingyen nyitott bolygók, eventek + dlc k.... 1bajom van. Kevés az átvezető videó.
15.
15.
Yato
Sziasztok!
Ahogy gondoltam és amitől tartottam is, HALO feltuningolva, lényegében....
Az is gyönyörű grafikailag, ez is hypersuper!
Aki nem játszott még a Bungie játékával az ámul, bámul és biztos tetszik majd neki, de nekem személy szerint unalmas már.
Ennyi.
további szép napot.
12.
12.
bema695
Nem értem én ezeket a pontozásokat. A 75/100 hol rossz? Szerintem az bőven a "jó" kategória csúcsát, vagy a "kiváló" kategória alját kéne, hogy jelentse.
11.
11.
kryszisz
#5: Nem is értem miért Bobby Kotick a nickneved:PP
9.
9.
kryszisz
Én meg az első infók/videók láttán még azt mondtam, hogy ez az a játék, ami miatt beruháznék egy konzolra, elkapott a hangulat, az akció, és az ígért szavatosság is egy jó nagy piros pont volt a szememben...meg is lepődtem a metacritic állásán, mikor a minap felnéztem. Ez idén a Watch Dogs után már a második gém, ami jócskán alulmúlta a kiadó/fejlesztő számításait, mármint kritikai szempontból, hisz anyagilag mindkettő rekordot döntött. Erre csak a nagybecsű IGN Titanfall véleményével tudok ironizálni egy kicsit: "Believe the hype!"...na persze-.-
6.
6.
Cristiano
5.
5.
Bobby Kotick
" a Bungie 2,5 millió dollárt bukott, amiért a játék nem kapott túl jó értékeléseket. "

" az Activision sem ilyen értékelésekre számított, amikor "összebútorozott" a Bungie-val, és az biztos, hogy próbálta is ösztönözni a fejlesztőcsapatot annak érdekében, hogy elkerülje az ilyen pontszámokat."

Na akkor ennyit arról hogy a kiadók hibája hogy manapság "rosszabb" játékok készülnek. Még egy hazugság megdőlt amit az ostobább játékosok minden cikk alá behánytak. 500 milliós büdzsé, 2.5 milliós bónusz, 10/10-es marketing, mégis mi a k**va anyjuk kellett volna még a " tisztelt" fejlesztőknek? Ennél többet egy kiadó nem tehet egy projekt sikeréért.
4.
4.
john1259
Igen, ez a játék eléggé megosztja a gamer társadalmat. Nekem nagyon bejön..
Alig tudom abbahagyni.
Nem vagyunk egyformák, de ez így van jól.
2.
2.
tyber16
Hm hát igen, szerintem ez is tipikusan az a játék, ahol több pénz ment el a marketingre mint a játékra. Egyszerűen unalmas a játék, a térképek kicsik,de legalábbis nem akkorák mint azt az ember egy ilyen kaliberű játékban elvárná. Plusz ugyanazokat a küldetéseket kell végigcsinálnod mindig, mész ---> lerakod a ghostot---> megvéded majd következő. PvP-t,Strike-ot, és raid-et még nem próbáltam, de oké, hogy grindelni kell benne, de ha egyszerűen a küldetések is ugyanabból állnak szimplán csak unalmas az egész játék véleményem szerint. De azt elismerem, hogy a grafika a hangulata,és a zenéje az szuper lett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...