Jön a következő Oculus-prototípus

  • Írta: Arell
  • 2014. szeptember 21.
  • Hardver
Link másolása
A Los Angeles-i Oculus Connecten bemutatott, Crescent Bay névre hallgató új modellben beépített hangszórók és 360 fokos mozgáskövetés is lesz. A hardver még mindig nincs kész, de a DK2-höz képest hatalmasat fejlődött.

Az Oculus VR következő prototípusát tegnap mutatták be a Los Angeles-i Oculus Connect rendezvényen, mely többek között beépített hangszórókkal és 360 fokos mozgáskövetéssel lép a második fejlesztői csomag nyomába.

"A Crescent Bayben megvan minden, amire szükségünk van a közforgalomba kerülő virtuális valóság termékhez. Bár ez még mindig nem a végső változat, ezúttal sokkal közelebb vagyunk hozzá" - nyilatkozta Brendan Iribe, a cég vezérigazgatója, kinek elmondása szerint a Crescent Bay egy nagy lépés előre, amit leginkább a DK1 és DK2 közötti fejlődés mértékéhez tud hasonlítani. Mondandójához később hozzátette: a felhasználók az új modellhez természetesen használhatják majd a saját fejhallgatóikat is.

Az új prototípus könnyebb, javított ergonómiával rendelkezik, és az új LED-eknek köszönhetően sokkal nagyobb mértékű fejmozgás-követési pontosságot tesz lehetővé. A csapat a RealSpace3D technológia bevetésével nagy erőkkel dolgozik a virtuális élmény hallható részének feldolgozásával is, mely Iribe szerint épp oly fontos az átélés szempontjából, mint a vizuális jelenlét szimulációja.

9.
9.
GAMEROD
Már alig várom hogy megjelenjen a végső verzió, autós, kamionos, repülő szimulátorokat brutál lesz vele játszani.
8.
8.
Zuzda18
A positional trakinget (Pozicionális fejkövetést) oldják meg ledekkel és kamerával.ez a fej előre és oldalra mozgását követi.a telefonos vr cuccokban pl nincs P.tracking,csak a forgolódást követi.Addig van mindenki úgy szerintem vele,hogy inkább monitoron nyomja,amíg ki nem próbálja egy komoly programmal.Hidd el teljesen más élményt nyújt,mint egy sima 2d monitor.(3D monitor sincs még a közelében sem)
A connecten volt egy nagyon jó hasonlat.
Kb képzeld el hogy megnyitsz egy tigrises képet a böngésződben és nézed a 2D monitoron,míg a riftben ugyanez olyan mintha kinyitod az ajtót,és beengedsz egy tigrist a szobádba és ott van veled. Talán érzékeled a különbséget.
7.
7.
Yetikoma
Ledek? Eddig is ledeket használtak ? Én azt hittem valami érzékeny giroszkóp vagy mitúró monitorozza a fejmozgást.
6.
6.
JackBauer
Szerintem jópofa a cucc, de nem tudnám elképzelni, hogy ezzel játszak a fejemen órákon át. Biztosan beleizzadna a fejem meg szédülnék is. Maradok a TV/Monitornál.
5.
5.
Tsaba
Ez az egész füles mizéria valójában azért van, mert máshogy nem tudják kiküszöbölni a tengeri betegséget a OR használata közben. Azért ha nem tudják megoldani mindezt pl 5.1-ben is akkor elég nagy hátránnyal indul a cucc szerintem.
4.
4.
Ez a cucc egy vegtelen tortenet.
Mindig javitanak rajta, takoljak, de sosem jelenik meg egyik sem.
3.
3.
Cristiano
2.
2.
Sun9us
Egyre drágább, és drágább lesz. A gagyi hangszórók, pedig megint plusz egy 10-es az árban.
1.
1.
randall13
Viszont ez már nem lesz kereskedelmi forgalomban kapható tudtommal.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...