Novemberben jön hozzánk a PlayStation TV

  • Írta: fojesz
  • 2014. szeptember 22.
  • Megjelenés
Link másolása
Szűk két hónap múlva kerül az európai boltok polcaira a PlayStation TV. A szerkentyű viszonylag olcsó lesz, és nemcsak a Vita-játékokat futtatja a tévéden, de képes a PS4-es játékok streamelésére is.

Az eredetileg PlayStation Vita TV néven bemutatkozó kütyüt kizárólag Japánba szánta a Sony, azonban a bemutatása után akkora lelkesedéssel fogadta a nyugati játékostábor, hogy az amerikai és az európai boltok is kapnak belőle. Hozzánk november 14-én jön a PlayStation TV, és 100 eurót kóstál majd.


Oké, de mire lesz jó? Nos, egyrészt PS Vita-, PSP- és PS One-játékokat futtathatsz rajta, ennek köszönhető, hogy már a megjelenéstől kezdve óriási játékkatalógus áll a vásárlók rendelkezésére; a PS Vitás címek esetében a kártyás változatokat is le tudja játszani a kütyü. Másfelől a PlayStation TV kiváló hálószobai konzolnak: a PS4-edről streamelhetsz rá (és így a tévédre) PS4-es játékokat is, így akkor sem kell abbahagynod a driveclubozást, ha a család többi része inkább az esti filmet nézné.

A PlayStation TV vásárlásánál két dologra kell odafigyelni: habár a 100 eurós gép mellé három játék (Worms Revolution Extreme, Velocity Ultra, OlliOlli) is jár ajándékba, kontrollert (DualShock 3-at vagy DualShock 4-et) külön kell szerezni hozzá. A másik probléma, hogy nem minden Vita-játékot támogat a rendszer, aki az Uncharted: Golden Abysst tolná rajta például, pórul fog járni. A támogatott címek listája itt érhető el.

16.
16.
cannondale
#13: Sony SP telefon.
Nekem Gta jaték bőven elég.
15.
15.
rossitibi
#14: Kösz az infót Kristóf! Már nyugodtabb vagyok! :)
14.
14.
kristof97
#3: A PS+ hoz adott Ninja Gaidennel játszottam (Sigma Plusz volt talán), és emlékeim szerint nem is lehetett az érintőképernyőt használni közben.
13.
13.
kristof97
#12: Igen, csak a PS Vitát már tudsz venni 60 ezer alatt játékkal, míg egy komolyabb androidos teló (mert ugye játszani akarsz) és hozzá egy Joystick már közeledik a 200 ezer FT-hoz. Ami azért nagy különbség. Persze, egy olyan telefonnal már lehet tök jó képeket csinálni, videózni, kisebb mint a Vita, lehet telefonálni, stb. de most játszásról volt szó. És azért egy Killzone Mercenary, és egy Uncharted: Golden Abbys szintű játék még mindig nincs telefonon.
12.
12.
cannondale
PsVita helyett nagyképernyős telefon + joystick kombó
11.
11.
Yanez
Negatívumai is vannak a kütyünek:
- 3 éves technológiával bír, pontosabban szinte ugyanolyan a hardvere, mint a Psvita-é
- Kétsávos a hangrendszer streamelése, vagyis felejtsük el a surround-ot
- maximum 1080i felbontásra képes, az 1080p-t már nem tudja
- itt is speciális memokártya szükséges, pont olyan, mint ami a Psvitába is megy

Ha a masinéria szerepét vesszük figyelembe, akkor ezek nem tűnnek akkora gáznak, de mondjuk vannak olyanok, akik az ilyenek miatt totál kiakadnak. Ám $100-ba még belefér, ha azt vesszük, hogy használhatjuk rajta a Psnow-t, ami PS1, PS2 és PS3 játékokat jelent! A Psvita és PS4 ficsőrökről már nem is beszélve. Vagy nem?

Én speciel kihagyom, pedig eleinte nagyon érdekelt. Psnow-ra ugye ott a PS4-em, a Psvita-t meg pont azért vettem, hogy legyen egy kézikonzolom is a három asztali mellett.
10.
10.
szakallaskan
Nagyon örülök,hogy már novemberben jön.Nálam első napos vétel.
9.
9.
aordog
Tetszik..bár az igazat megvalva a Vita streamelése jobban érdekel jelenleg. Mondjuk ez annak is betudható, hogy csak egy TV van.Meg ritka, hogy valakinek egyazon szobában 2 TV-je is lenne, így ez a megoldás tényleg csak arra jó, hogy kimenjek a szobából és a másikban folytassam,ellenben a Vita-val..
A WiiU-ba is nagyon jo ez a gamepad megoldás,bár azt eleinte mindenki fikázta..Sony másolja valamilyen szinten az ötletet, de ez most mindenkinek bejön.
8.
8.
godach
#6: Gondolom, mivel streameled, csak bekapcsolod ezt és kész. A gép, amiről a képet kapod, ugyan úgy megy tovább.
7.
7.
ZephyrDavid
Hát ha a ps3-as játékokat lehetne vele streamelve játszani az lenne az igazán nagy élmény.
6.
6.
n_ben007
Nem rossz, de szerintem nem akkora dolog a gépet átvinni a másik szobába, hogy emiatt egy ilyet kelljen venni. Bár engem az is érdekelne, hogy a játékot bárhol abbahagyhatom-e, vagy ugyanúgy vonatkozik rá a mentési pont? Mert ha bárhol megállítjuk, és egyszerűen átmegyünk a másik szobába folytatni, akkor már látom az értelmét.
5.
5.
rossitibi
Hát nincs nagy angol tudásom,de annyit kibogarásztam hogy a lista még folytatódik! Javítsatok ki ha tévedek!
3.
3.
rossitibi
Mi alapján dől el hogy támogatja az adott játékot vagy nem? Gondolom az érintőkijelző miatt.Akkor pl mért nem látom a 2 Ninja gaident a listában? Akinek van vitája és játszik az említett játékokkal megírhatná nekem hogy kell-e használni az érintőképernyőt.Én csak ezek miatt szerettem volna egy ilyen kütyüt! Köszi
2.
2.
godach
És érdekelne az is, hogy PSPlus kell e hozzá? Mert nem mind1. Bár, ha erre is adnának havi 2-3 játékot, akkor biztos előfizetnék.
1.
1.
PaprikaJancsi
Egy kérdés! A listában szereplő játékok a birtokodban kell, hogy legyenek mikor játszanál a PsTV-n ( de hülyén hangzik ez így ) vagy megveheted interneten? Mert akkor nagyon jó kis cucc árát tekintve.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...