Íme, a Dexmo, a virtuális valóság érezhető oldala

  • Írta: Arell
  • 2014. október 2.
  • Érdekesség
Link másolása
A virtuális valóság rohamos fejlődésnek indult az utóbbi években, de a számos szemünket kényeztető készülék csak egy részét képezi azoknak a berendezéseknek, melyek át akarják helyezni érzékszerveinket a játékba.

A virtuális valóság kínálta lehetőségek száma folyamatosan növekszik az olyan készülékek fejlesztésével mint az Oculus Rift, a Sony-féle Project Morpheus és az Omni helyben járó sétáló-kontrollere. Bár ezek az eszközök még mind befejezetlenek, a kreatív fejlesztők nem várnak a kiegészítésükkel.

A Dexmo néven futó külső váz egyszerre tudja értelmezni a felhasználó mozdulatait és közben tapintásérzést biztosítani a kéznek, így nyújtva lehetőséget a fizikai interakcióra a játékkörnyezetben. A Dexa Robotics készüléke persze nem csak a gamerek számára értékes eszköz, hiszen a tervek szerint felhasználása zenei művek komponálásától a rajzon és az animáción át egészen a mozgásrehabilitációig terjed majd.

A Dexmo - bár képes lesz a haptikus visszajelzésre - a puhaság érzését egyelőre nem tudja majd visszaadni, így a virtuális tapogatózók egy jól körülírható céllal rendelkező részének még várnia kell a technológia fejlődésére, ha igazán élethű tapintási élményt szeretnének.

A készülék a tervek szerint 200 dollárba fog kerülni, és hamarosan Kickstarter-kampány is indul a fejlesztéséhez.

7.
7.
kriszvandaar
Nekem pont ma jott meg a vr szemcsim ami 50 euro volt es androidos telokat lehet belerakni. Egy hullamvasut szimulator vam hozza alapbol es azt kell mondjam hogy mar ez a kis sz...r is elkepeszto hatassal van ram. Innnentol kezdve minden ami vrel kapcsolatos engem erdekel....eszmeletlen elmenyt nyujt
6.
6.
markoci555
Tehát ha jól láttam a képről, ez hátrahúzza az ujjat, mintha nyomás érné ? Hát az kicsit távol van még a tapintástól, de befelé, az ember ujjmozgását már biztos faszán közvetíti
5.
5.
rexsimus
Már várom mit találnak ki erre a japánok. :D
2.
2.
TryGun
WOW! Ez már nem semmi egyre kiváncsibb leszek ,hogy milyen dolgokat hoz a jövő amíg élek.
1.
1.
leilu
Micsodaaaa?Tapintásérzésss????:DDDD Gyerünk emberek gyűjtsük a pénzt!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...