HWSW: Apró finomítást kaptak az iPadek

  • Írta: fojesz
  • 2014. október 18.
  • Hardver
Link másolása
Hosszú és meglehetősen unalmas eseményen mutatta be 2014-es Mac és iPad-frissítéseit az Apple. Az új modellek nem tükröznek stratégiaváltást, az új iPadek is ugyanazt hozzák mint eddig, csak kicsit jobban - írja a HWSW.

A várakozásoknak megfelelően semmilyen forradalmit nem mutatott idén az Apple a tabletfronton, a cég egyszerűen tovább reszelgette meglévő modelljeit. Közös újdonság, hogy az Air 2 és a Mini 3 is megkapta a telefonokban tavaly bemutatkozott Touch ID ujjlenyomat-szenzort, így biometrikus azonosítással oldhatjuk fel a 2014-es kiadásokat és ujjlenyomattal vásárolhatunk, illetve vihetünk be jelszavakat. A gépekben ugyanakkor nincs NFC chip, így mobilfizetésre ezek nem használhatóak - persze miért is húzná elő valaki a tabletjét a pénztárnál?


A 10 hüvelykes iPad Air mellé az Air 2 érkezik (a korábbi Air a kínálatban marad 100 dollárral olcsóbban), amely már az iPhone 6-ban bemutatkozott új rendszerchip egy módosított változatát, az A8X-et használja. A vállalat szerint a 3 milliárd tranzisztorból álló lapka mintegy 40 százalékkal gyorsabb az elődnél, az új generációs grafika pedig 2,5-szörös gyorsulást hoz. Annak ellenére, hogy a tablet tovább vékonyodott, az akkus üzemidő az Apple szerint nem változott, a cég ígérete szerint továbbra is 10 órás használatot tesz lehetővé a gép. Az új iPad még vékonyabb, már csak 6,1 milliméteres, amit a kijelző vékonyításával értek el. Ugyanitt érdemes megemlíteni, hogy a panel tükröződéscsökkentő bevonatot is kapott, így még kevésbé csillog, ami főleg kültéri használatnál lehet előnyös.

Még nincs vége a cikknek, nagytestvérünknél, a HWSW-nél olvashatsz az iPad Mini 3-ról és az új 5K-s iMacről is többek között!

3.
3.
logic5
#2: mondjuk eddig sem tartottam szaklapnak, a prohardver az egyetlen magyar szakirányú oldal számomra.
2.
2.
logic5
Még ez a szalagcím... :D annak volt unalmas aki nem használ apple terméket. a HWSW le is írta magát ennyi
1.
1.
Sun9us
Az apple kezdi ugyan azt játszani, mint amit a nokia az ezredfordulónál.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...