HWSW: Egyeztetés kezdődik az internetadóról

  • Írta: fojesz
  • 2014. október 22.
  • Érdekesség
Link másolása
A nemzetgazdasági miniszter egyeztetést kezdeményezett az internetadóról. A szakmai szervezetek forronganak, az internetes közvélemény kategorikusan elutasítja az új adónemet - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Szinte kizárt, hogy az internetes adatforgalom megadóztatásáról (is) szóló 2015-ös adótörvény-tervezet az Országgyűlés elé benyújtott tegnapi formájában lesz véglegesítve, a megkezdett gigabájtonként 150 forintos adóteher ugyanis ebben a formában teljes mértékben ellehetetlenítené, illetve rendkívül nehéz helyzetbe hozná a hazai internetes ökoszisztéma szinte összes szereplőjét. A távközlési cégeket tömörítő szakmai és érdekképviseleti szervezetek tiltakoznak, kiemelve, hogy a kormány ismét mindennemű egyeztetés nélkül döntött egy, a szektor működését jelentősen befolyásoló adónem bevezetéséről.

Az új adónemről szó volt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerda délutáni sajtótájékoztatóján is, ahol a miniszter közölte, a kabinet ma megbeszélést kezdeményezett az internetes cégek vezetőivel, ahol a cégek részletes tájékoztatást kaphatnak az új adónem kapcsán, elmondhatják észrevételeiket, a kormány pedig "ezt követően tud majd dönteni" a konkrét feltételekről. A javaslat kiegészítésére szükség is lesz, tekintve, hogy a HWSW-nek a törvényjavaslat tegnapi nyilvánosságra hozatala óta nyilatkozó szinte összes iparági forrás nonszensz lépésnek értékelte az adatforgalom ilyen arányú megadóztatását.

Egyelőre úgy tűnik, lesz internetadó, de a magánszemélyek adatforgalma után legfeljebb 700 forintot kell kifizetniük a szolgáltatóknak. Az új adó miatt tegnap robbant fel az internet, az eredeti tervezetről itt olvashatsz bővebben, itt pedig kiszámolhatod, hogy az alapján mennyi adó terhelné a netezésed. Na, mennyi?

134.
134.
jaybob
Van itt egy reklám: http://kepfeltoltes.hu/141025/monitor_rekl_m_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
132.
132.
jaybob
Kiderült még pár IQ bajnok dolog az internetadóval kapcsolatban: http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/10/24/kinos-az-internetado-vargara-nezve/
129.
129.
https://www.youtube.com/watch?v=QH2-TGUlwu4
128.
128.
jaybob
Itt is van egy kis érdekesség: http://plumsworld.tumblr.com/post/100744961186/magyarorszag-quo-vadis
125.
125.
jaybob
A hivatalos agymosás tíz pontban (Noam Chomsky világhírű nyelvész írta):

1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a "fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a "szürkét" (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a "feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet ("majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk") évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.
124.
124.
Juha
Komolyan mondom, legközelebb mindenki szavazzon Fogarasi Árpád pártjára Kocsordról (sry, nem tudom él e még az öreg), amennyire birkák az emberek, hihetetlen...
Lassan vegyük már észre, hogy NEM NEKÜNK KELL ITTHONRÓL ELMENNI!!!

És nem arckönyvön meg fórumokon kell höbörögni, mert azon kb. röhögnek egyet. A közfoglalkoztatottak 22%-os csökkentésével akkora aduászt adnak a "nép" kezébe, hogy sok rendör/katona/tüzoltó/stb. Ellenük lépne fel.

DE mivel mi egymást utáljuk helyettük, így szépen végigjátszák ezt is, nem pártoknak kell itt az összefogás, hanem az országnak, és kitakarítani mindenkit, akinek az eddigi politikai s*ggfejekhez még csak véletlenül is köze volt, legyen az akármelyik oldalon... na ekkor lesz itt rendszerváltás csak!
118.
118.
cannondale
#111: Te is a top 10 orszagba mész?
Vagy a masik 190 országba, aminek a létezéséről nem vagy hajlandó tudomást szerezni.
Az emberiseg 10%-a feher a masik 90%-rol foggalmad sincs.
116.
116.
Extol
Ezután jön majd a kommunista hétvége
114.
114.
Danikika94
#113: *Finnországban (Adminok vagy valakik még mindig NINCS SZERKESZTÉS LEHETŐSÉG!!!!!!!!!)
113.
113.
Danikika94
Csak annyit hogy Finn országban alanyi joggá tették az internetet és többezer házba kell bekötniük hogy legyen internet ott is....Csak ennyit az európai példákról....Országosan kellene egy időben lebombázni a kormányoldalakat ahogy az anonymous csinálja. (Ismerem is a technikájukat hogyan csinálják) Cyber támadással kell megmutatni azoknak a mocsok cigány zsidó szarháziknak hogy rohadtul nem adjuk olcsón az internetet mert az a MIÉNK!!!
112.
112.
Bisur1996
#111: Én is legalább 2 éve biztosan tudom, hogy elmegyek. Ettől függetlenül biztos vagyok benne hogy sokaknak ez is hozzáadott egy plusz döntéshez.
111.
111.
#110: 2x se mondom, hogy azért most jött ez ki, hogy okt 23-án inkább otthon hőbörögjenek az emberek.
viszont: számomra eddig sem volt kérdés, hogy innen megyek 2015 áprilisban. most, hogy ezt bedobták - akármilyen szinten is áll a dolog (egyáltalán ilyen hogy merülhet fel, hogy internetet megadóztatni? ingyenessé kéne tenni ti barom állatok....), egyre jobban csak megerősít, hogy nekem ebben az országban nem terem babér. relative jól keresek, de a pénzem semmit sem ér. és nagyon nem tetszik, hogy hülyének néznek folyamatosan. és az sem tetszik, hogy mindig van 1-2 barom, aki meg akarja magyarázni, hogy ez nekem miért jó. na viszlát te csodás magyar kripta, élmény volt, sokat tanultam
110.
110.
Bisur1996
Érdekes, hogy milyen hasznos és jó módszerekkel próbálják elérni, hogy minél több magyar költözzön külföldre.
108.
108.
Bobby Kotick
Finom a gumi csont prolik?
Akkor rágjátok csak...
http://goo.gl/8iDyGv
107.
107.
jaybob
Aláírásgyűjtés az internetadó ellen: http://www.peticiok.com/signatures/internet_ado/start/6830
105.
105.
jaybob
Jó napot kívánok, a routert jöttem leolvasni.... :D
104.
104.
Necreon
#101: Na fojesz, sikerül lassan elszabadítani a "politikai apokalipszis gamer oldalon" néven ismert ritka, ám annál veszélyesebb bestiát. :D

Rainfreezer: azokat a számlákat egyébként te fizeted? Vagy hogy jött ki a max 700 Ft / hó = 2x annyi mint minusz több ezer havonta a csökkentéssel?
Ettől függetlenül egyébként én is orbitális ostobaságnak tartom. Nem egy ismerősömnek ma, Magyarországon nincs internete, egyszerűen mert nincs szolgáltató az adott faluban pl. Na már most vannak ilyen területek szép számmal. Hogy várja a kormány, hogy fejlődjön az infrastruktúra ha ennek tetejébe még plusz adót vet ki a szolgáltatókra? Meg eleve, mi a francért kell adót fizetnem pluszba valami után ami egy szolgáltatás és én eleve fizetek érte? A céges oldal aki a profittermelésben eszközként használja, az még csak-csak érthető (nem mint ha az állam fizetné a szolgáltató szervereinek fenntartását, lefedettség kiépítését vagy bármi köze lenne hozzá), de könyörgöm, a magánfelhasználás, lakosság adóztatása aki pusztán szórakozás / közinformáció beszerezés céljából fizet a szolgáltatásért? Mire fel adózzak? Mert steam-en beszélgetek a barátaimmal, nem pedig 30.000 Ft-ot telefonálok naponta egy Borderlands co-op meccs alatt (amit egyébként szintén pénzért veszek, de lassan erre se lehet büszke az ember mert valami nagy ember meglátja a postot és felmerül benne a gondolat miért nem fizet a Valve adót nekünk az itt eladott szoftverek után... ja várj, már ilyen is volt!).

Alapvetően inkább a Narancs, mint a hazaáruló Piros Kocka és kis testvérei, de és b@sszameg, kapjanak már észbe.
103.
103.
Angelwing
#102: sírva nevet a Magyar ezen a videón.A saját kormányunk a szánkba szarik!
102.
102.
randall13
https://www.youtube.com/watch?v=mP9BYGNcYQ4
95.
95.
Freed
94.
94.
jaybob
Ha lesz internetadó, az is csak azért lesz, mert EU 2015 decemberétől elvileg eltörli a telefonos és internetes roaming díjakat, tehát a fogyasztóknak nem kell majd többet fizetniük, ha külföldön használják okostelefonjukat. Szóval ha ez bekövetkezik, akkor a méregdrága magyar net helyett sokan át fognak állni valami olcsó külföldi mobilnetre, úgyhogy államnak érdeke még ennek bekövetkezte előtt megadóztatni a netet, hogy legalább 2015 decemberéig megszedhessék magukat.
Majd 2016 januárjában szépen kegyesen eltörlik valami olyanra hivatkozva, hogy "Jobban teljesít az ország".
93.
93.
SP4C3F0X
Legyen olyan drága mint 15 éve :) Percdíjakkal, legalább a sok Yolognai Swagetti eltűnne a netről :P nem lesz hányinger, nem lesz idegbaj :)
92.
92.
jaybob
#90: Én abban mondjuk egyetértek vele, hogy nem csak az internetadó miatt kéne aggódnunk, hanem a többi miatt is. Sajnos a drága vezetőségnek az egy bevett szokása, hogy nem egyszerre zúdítja a nyakunkba a terhet, hanem egyenként. Így elkerülhető, hogy a magyarnál elszakadjon a cérna. Más uniós országokban minden apró-cseprő megszorításért már kimennek tüntetni az utcára, mert tudják, hogy ilyen szemétséget nem művelhet velük a kormány. Nálunk csak a morgolódás van meg a duzzogás, pedig lehetne cselekedni. A vizitdíj is szavazás útján el lett törölve.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...