John Riccitiello visszatér

  • Írta: fojesz
  • 2014. október 22.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Az Electronic Arts előző vezérigazgatója másfél év után újra vezetői pozíciót kapott, a Unity játékmotor mögött álló céget fogja igazgatni a jövőben. A Unity mostani CEO-jából alelnök lesz.

Nem volt olyan régen az a tavaly március: ha emlékeztek, John Riccitiello, az Electronic Arts akkori vezérigazgatója lemondott az óriáskiadó vezetői pozíciójáról, a helyét pedig nem sokkal később Andrew Wilson vette át.

Riccitiello azóta sem ült ölbe tett kézzel, befektetőként és tanácsadóként kerülgette az Oculus VR-t és a kínai SilkCloudot, tavaly november óta pedig a Unity motor mögött álló cég igazgatótanácsának a tagja volt.

Ez utóbbi kapcsolat hozott neki új munkalehetőséget, a Unity a minap bejelentette, hogy John Riccitiellót nevezi ki a vezérigazgatójának, miután az eddigi vezető (és egyébként társalapító) David Helgason lemondott. Ő egyébként alelnök lesz a cégnél a jövőben, a Unity stratégiájáért és kommunikációjáért lesz felelős.

"Volt már szerencsénk együtt dolgozni az elmúlt egy évben, és közben rájöttünk, mennyire hasonlóak a nézeteink azzal kapcsolatban, hogy egy virágzó fejlesztői ökoszisztéma és az egészséges játékipar érdekében mennyire fontos demokratizálni a fejlesztés folyamatát" - nyilatkozta Helgason Riccitiellóval kapcsolatban.

A Unityről egyébként azt híresztelik, hogy a cég eladó.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...