600 ezer Wii U fogyott az elmúlt három hónapban

  • Írta: fojesz
  • 2014. október 29.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo is közzétette a legfrissebb pénzügyi jelentését. Ami a hardvereladásokat illeti, továbbra sincs túl sok ok az örömre, de legalább volt nyereség az elmúlt félév végén, és üzemi szinten is sokat javult a helyzet.

A Nintendo a pénzügyi jelentése szerint 171,4 milliárd jenes forgalommal zárta az üzleti évének első felét (ez áprilistól szeptemberig tartott), ami 12,8 százalékos csökkenést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Habár üzemi szinten a Nintendo veszteséges volt (215 millió jenes mínuszt könyvelhetett el), a jen gyengülésének hála még így is nettó nyereséggel, 14,3 milliárd jennel fejezte be a félévet. Egyébként mindkét szám jelentős javulást jelent: a tavalyi üzleti év első felében 23,3 milliárd jenes üzemi vesztesége és mindössze 600 milliós nettó nyeresége volt a cégnek.

Így állunk most.

Nintendo 3DS-ből 2,09 millió, 3DS-es játékból 23,3 millió példányt fogyott az elmúlt hat hónapban, a 3DS-es Super Smash Bros. (nem számítva a nyugati eladásokat) 3,22 millió, a Tomodachi Life pedig újabb 1,27 millió kópiára volt jó a játékosoknál. A Wii U-ból 1,12 millió darabot adtak el, míg a Wii U-s játékokból 9,4 millió példány fogyott: itt a Mario Kart 8 és a Hyrule Warriors szuperált.

A Nintendo egyébként nem változtatott az előrejelzésén, a jövő márciusban véget érő teljes üzleti évre 590 milliárd jenes forgalmat és 20 millió jenes nettó nyereséget vár.

A bejelentés apropóján ki kell emelnünk azt is, hogy Satoru Iwata a betegsége és műtéte után újra munkába állt, elmondása szerint "fogyott kicsit, de egészségesebbnek érzi magát".

2.
2.
SzDavid99
#1: Úgy, ahogy a Sims-et! :D
1.
1.
RangerFox
Máig nem értem hogy a tomodachi lifet hogy tudták ennyien megvenni....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...