Bemutatón a Google moduláris telefonja

  • Írta: Arell
  • 2014. október 30.
  • Hardver
Link másolása
Néhány pillanatig végre működés közben is láthatjuk a Google "Project Ara" névre keresztelt moduláris, menet közben is átalakítható mobiltelefonját, mely a tervek szerint akár már jövőre megjelenhet a piacon.

Az eredetileg Phoneblocks néven induló Project Ara mögött álló csapat már évek óta dolgozik annak megvalósításán, hogy létrehozzon egy olyan okostelefont, melynek az egyes hardverfunkcióit kiszolgáló egységei akár működés közben is cserélhetőek.

Az alábbi videóban az NK Labs hét fővel működő fejlesztőcsapatának egyik tagja beszél az első prototípus elkészítésének menetéről, majd egy rövid bemutató erejéig szemlélteti, hogy a készülék elemei hogyan cserélhetőek, és hogy az Ara "spiral one" verziója hogy néz ki működés közben. A demonstráció végén elhintett információk szerint mindeközben már a következő tesztkészüléken is folyik a munka, amit a 2015. január 14-én megrendezésre kerülő fejlesztői konferencián mutatnak majd be.

20.
20.
#16: Igen es mondj egy cimet ami tenylegesen 4k-ban elerheto.

Ez a negy k ugyanolyan lesz mint a 3d vagy a smart.
Azt is ugy hajitjak az ember utan.
Azt hittek, hogy az embereknek el lehet adni egy gyengeb tv-t ha van benne smart meg 3d.
Ugyanazert az arert jobb tvt kapsz ha nincs benne a konzumidiota feature-ok tomkeleget.
Lehet olvasni a velemenyeket soxor hogy van 3d meg smart meg minden fiszfasz aztan a vegen apobetuvel jegyzi meg hogy foltos a kep mert egyenetlen a megvilagitas.
Woww pont a tv funcio azaz, a kep minoseg aminek rovasara megy ez a sok szar.
19.
19.
#17: Az emberi szem hatara az abenne levo rceptorok szamatol fugg ami nem tul sok.
De megis merhetetlen mivel egyreszt az agy kiegesziti a kepet, masreszt a szem folyamatosan mikromozgasokat vegez es abbol rakja ossze az agy a vegeredmenyt.
Szal "cel hardveres" hatara nem magas mig a "feldolgozo egyseg" tudasa leutanozhatatalan es az is marad meg egy darabig.
De ez az egesz kurva nagy baromsag aza jo amia celnakegfelelo a tobbi parasztvakitas.
Teloba tabletbe 50 col alatti tv be tokeletesen ertelmetlen, plane ugy, hogy se feldolgozo se tapellatas szinten nincs kiszolgalva a dolog.
18.
18.
kristof97
#17: Inkább az, hogy mekkora ppi-nél. Ha beleraksz egy fullHD-s vagy egy UltraHD-s felbontást egy 3 colos kijelzőbe, akkor szerintem senki nem fog látni különbséget, mert a fullHD-nál 734.3 ppi lenne, 1440p-nél meg 979.07 ppi, ami között nem hinném, hogy van különbség, feltéve, hogy nem nagyítóval nézed. De egy 8-9 colos tableten már látnád a különbséget, mert ott a 1440p-s felbontás adna 350 körüli ppi-t.
De bele lehetne rakni minden készülékbe a ultraHD meg 4K kijelzőket, csak ugye nem mindegy a készülék ára sem a felhasználónak, meg ami manapság nagy probléma, az akkumulátoridő.
17.
17.
Yanez
#16: Ez igaz, de azt sem szabad elfelejteni, hogy az emberi szemnek is van határa. A kérdés csak az, hogy ez a határ mely felbontásnál ér véget?
16.
16.
Blackhard89
#13: Szerintem nem faszság a 4K ha van olyan tv és filmed akkor szerintem látható a különbség a 4K és a full HD között. Minnél nagyobb a felbontás annál részletesebb, élesseb a kép.
15.
15.
Blackhard89
Jó ötlet de nem hinném hogy jó vétel lenne főleg így az elején. Ha elkezdik kidobni a piacra ugyebár akkor már tömeg gyártásal fog elkészülni. Túl sok az alkatrész túlságosan nagy a hiba faktor, illeszkedési problémák stb. Nem hinném hogy az összes telót ez a hét emberke fogja összerakni mosolyogva. :D sok gyártó egy normális telefont nem képesek normálisan legyártani és össze szerelni lásd iphone 6 hajlitós bug :D :D na de most komolyan sokba kerülne ez szerintem a Google - nak.
14.
14.
kristof97
#13: Ez tökéletesen így van, és én is így gondolom. De ha megfő, akkor a proci melegszik nagyon, szóval csak kell oda hw is (innen vontam le a következtetést).
13.
13.
#9: Jelen pillanatban nincs olya telo ami par percnel tobb 4k-s videot tudna felvenni mert megfonek.
De egy ket konzumidiotan kivul senkinek nincs igenye ra.
Az egesz 4 k egy faszsag.
Ertelme max nagy monitoron spec munkakorben dolgozok szamara van.
12.
12.
#10: Mell :D
*Kell.
Rohadna meg aki a touchscreent kitalalta..
11.
11.
#8: Ez most vicc volt remelem es nem csak ennyire gyoker vagy.
10.
10.
#9: A fenykepezeshez kurvara nem mell eros hardver csak jo optika es ccd.
De nem erted a lenyeget.
Ha valakinek egy jo lejatszo vagy fenykepezo kellet kenytelen volt megvnenni egy olyan telot amibe szamara erelmetlenu eros hardver volt rohadt dragan.
Vagy masok nem szerettek fotozni de szeretnek jatszani vagy csak menozni kell hogy tobb mag van benne mint egy dinyebe akkor annak nem kell pl. jo optika.
Most osszerakhat maganak egyet.
9.
9.
kristof97
#6: Csak a kamera kellé kell is hardver, különben nem nagyon fog menni, maximum a fényképezés (de az is milyen minőségben). Egy fullHD, főleg 4K videóhoz azért már kell hardver is.
8.
8.
Extol
Báh, a kijelző nem is jön szét
7.
7.
ilor14
#5: Szokásos android :D
6.
6.
Csoki80
jó elgondolás, anyagilag is, mert ha akarok egy jó kamerás mobilt de nincs rá pénzem akkor se nekem sem a gyártónak nem jó, de egy kamerát meg tudok venni :-)
5.
5.
Dízel
eléggé szaggat még az a szoftver. :D
4.
4.
Benjago
Tetszik az ötlet, lehet ezek a jövő telefonjai...
3.
3.
biohazard rex
#2: Mert a Google "felvásárolja" őket? o.O
2.
2.
anarchoid
tetszik, hogy valaki kitalalja, kickstarterezik ra aztan amikor kijon akkor mar a "Google modularis telefonja" ... ;)
1.
1.
Annak idejen az amiga azert (tobbek kozt) bukott meg mert a pc konnyebben olcsobban volt bovithetob (modularisabb volt gyk).
Itt a telo ami szinten modularis es nem is hulyeseg. Es akkor pc-n meg megyunk vissza ha gyorsabb video kartya kell cserelj procit (aztan meg majd jon hogy a prockoval egyutt lapot is cserelni kell) APU-s baromsaghoz.
Mert az amd keptelen veresenyben maradni maskepp es probalja vini bele a baromsagba az egesz ipart.
Fasza....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...