Kilencmilliónál jár a Watch Dogs

  • Írta: zoenn
  • 2014. október 31.
  • Biznisz
Link másolása
A Ubisoft legfrissebb pénzügyi jelentéséből kiderül, hogy a 2015-ös üzleti év első felében 65 százalékkal növekedtek a cég eladásai. A Watch Dogs is remekül teljesít, már 9 millió példányt szállítottak le a boltoknak.

Nemrégiben ért véget a Ubisoft 2015-ös üzleti évének első fele, s a kiadó 484,2 millió euró bevételt szerzett ebben az időszakban, amely 65,1 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakában elért 293,3 millió euróhoz képest.

Ami pedig a szeptember 30-án véget ért negyedév teljesítményét illeti, a cég bevételei 124,1 millió euróra rúgtak, amely 42,9 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi év hasonló időszakában produkált 217,7 millió.

A Ubisoft kiemelte, hogy a digitális eladásokból származó bevétele 90,4 százalékkal nőtt, amely 134,7 millió eurót jelent az ágazat számára, ráadásul a teljes értékesítés mintegy 27,8 százalékát tették ki a letölthető tartalmak.

A Watch Dogs remekül fogy, az akciójátékból már 9 millió kópiát szállítottak le a boltoknak, de a cég régebbi címei (Assassin’s Creed IV: Black Flag, South Park: The Stick of Truth, Far Cry 3 és Rayman Legends) is 113,7 millió eurót hoztak a konyhára.

A cég azt reméli, hogy a The Crewból 2 millió példány, a Far Cry 4-ből pedig 6 millió kópia talál gazdára az első évben. Erre minden esély megvan, hiszen a Far Cry 3-ból szintén 6 millió kelt el ennyi idő alatt (az eladások most 10 milliónál járnak).

Érdekesség, hogy a Ubisoft legnagyobb bevételt hozó platformja a PlayStation 4 volt, amit a PS3 követ, ami bizonyára annak tudható be, hogy a franciák időszakos exkluzivitásokat és előrendelői bónuszokat kínálnak a Sony konzoljain. A sort a PC, az Xbox 360, az Xbox One, a Wii és a Wii U zárja - ebben a sorrendben.

18.
18.
Blueberry
Nehogy!!!egy ilyen trágyát már kijavítani se lehet
17.
17.
PaulBlake
#14: Csatlakozok hozzád, s így már 2-en vagyunk :) Én is imádtam/imádom a Watch_Dogs-ot :) Igaz nem azt kaptuk mit igértek, de azért játszható volt :)
Talán majd a Watch_Dogs 2-vel megkapjuk amit vártunk anno. De azt remélem hogy már kihadják a régi konzolokat és fókuszáljanak a current gen-re. Persze ezt csak a WD2-re értettem :)
15.
15.
dzsiádzsó
#14: Maga a hangulat meg világa még oké, bár 4 utca ven benne összesen kb, így világáról beszélni kicsit túlzás, de legfőképp itt a kivitelezéssel van a gond! Nagyon amatőr munka, egy kezdetleges GTA klónba nincs ennyi ügyetlenkedés. Lehet a GTA-t utálni, de részleteiben és kidolgozásában köröket ver bármire, nemhogy erre, amibe annyira igényesek voltak, hogy az AC animációival mozog a karaktered... De napestig tudnám sorolni az idegesítő amatőr kidolgozatlanságokat, de nem akarok megbántani senkit, akinek ez a kedvence, csak hát.... Na mindegy.
14.
14.
p3ti
Akkor én csatlakoznék ahhoz a 0 emberhez akinek tetszett a WD. Én pl. abszolút nem kedvelem a GTA-t. Nekem tetszett a Watch Dogs hangulata és világa...szívesen játszottam végig és nem unatkoztam 1x sem
13.
13.
Blueberry
A watch dogs egy kalap szar(bocs,kalap nélkül) de mit is vártunk? "Menj ide-oda és hack-eld meg ezt-azt" ebben mi az értel? Az a karakter meg hogy néz ki? Columbo 2.0 xDDD röhejes az a ballonkabát meg baseball sapka (együtt!!!)
11.
11.
stuie
Ubisoft marketingesei szerintem zseniálisak. Prémiumot nekik. Ez a játék egy teljesen középszerű játék, fantasztikus marketinggel.

Aki játszani akar vele ne olvassa tovább mert "hatalmas spoiler" következik. Miből áll a Watch dogs?

Menj oda. Törd fel. SHIIIIIIIIIT felfedeztek. Nem baj. Ölj meg mindenkit VAGY menekülj el. Sikerült. Na most menj oda. Törd fel. SHIIIIIIIT felfedeztek... Nem baj...
Én ezt nem akartam elhinni amikor játszottam vele :D A végén barátommal nevettünk, hogy na vajon mi fog történni a következő küldetésnél.. :D Csak nem felfedeztek és meg kellett ölni mindenkit?

A játék főszereplőjére nincsen más szó, egy terminátor, félisten. Egy hacker, aki amellett, hogy az oksotelefonján egy gomb lenyomásával bármit meg tud tenni, kinyírja fél Chicagot.
10.
10.
dzsiádzsó
Watch Dogs egy ps2 szintű gyenge GTA klón, 3 évvel ezelőtti pc-s grafikai megvalósításban. Hackelés nem lenne benne, ps2-ről tudnék kapásból 3 jobb GTA klónt mondani, egy gigaürülék számomra, a programozás szégyene!
9.
9.
Ehrmahgehrden
#6: Könyörgöm, mi a halál nézőpont kérdése abban, hogy felturbózott übezorall trailerekkel kúrták át a népet szándékosan, aztán a végére meg kaptak egy teljesen leamortizált gagyi bugfestet ? Ez nem csak "jó játék vs. rossz játék" kérdés, ez az eset iskolapéldája volt a közönség pofátlan átbaszásának.
4.
4.
grieves13
#2: Azért ez nézőpont kérdése... Kinek mi jön be... Néztem belőle pár gameplay-t és bár a grafika nem olyan, mint mutatták, azért beszerzem majd, de még mindig sokallom a komplett 48€-t... Lesz még Winter meg Summer Sale... :D
2.
2.
Unknown
Elég baj, látszik az emberek mennyire bedőlnek a hypenak. Néhány kiváló játékból 1milliót sem adnak el. De ilyen szarból elfogy 9 millió...röhej.
1.
1.
RangerFox
Érdekes, nem is tudtam hogy a Far Cry 3-ból 10 milkát adtak el.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...