Komoly változásokat ígér a Ubisoft

  • Írta: zoenn
  • 2014. november 14.
  • Hír
Link másolása
Miután az első tesztek csak az Assassin's Creed: Unity megjelenése után fél nappal látták meg a napvilágot, így felmerült a vásárlókban a gyanú, hogy a Ubisoft direkt elhallgatta a játék hiányosságait. A franciák tüzet oltanak.

Forrnak az indulatok a Ubisoft körül, a Forbes újságírója egyenesen "az új EA-nek" nevezte a francia kiadót, aki maga is sejti, nagy baj van.

Sok játékos szóvá tette, hogy az első tesztek csak akkor futottak be, amikor már az Assassin's Creed: Unity fél napja a boltok polcain volt, így a vásárlóknak esélyük sem volt első kézből tájékozódni. Az eltolt embargó miatt az ordas hiányosságokról és framerate-problémákról csak később értesültek, rosszabb esetben saját káruk árán.

A Ubisoft a BBC-nek adott interjújában megígérte, hogy ezentúl másképp lesz. A szolgáltatásokat és a kommunikációt a játékosok igényeihez igazítják, így a kritikusokkal való kapcsolattartást is másként kezelik majd a jövőben. Ahol csak lehet, korai hozzáférést biztosítanak a játékokhoz, így minden (kínos) részletre, már az adott cím megjelenése előtt fény derülhet. 

A kiadó szóvivője leszögezte, nem a vásárlók megtévesztése volt a cél a Unity esetében a a megkésett tesztekkel, hanem az, hogy az újságíróknak legyen elég idejük a multiplayerre is. A kulcsfontosságú online elemeket nehezen tesztelhetnék a hivatalos debüt előtti időszakban, így - hasonlóan a Destinyhez - csak a premier után alkothatnak teljes képet róla. 

56.
56.
selejtes
#51: Ki beszélt itt arról, hogy a történet változni fog ? te nehezebb eset vagy mint hittem.
Van egy történet, van 10 ember, mind a 10 ember másképp fogja megélni ugyanazt a történetet.Azért mert mind a 10 ember másképp nevelkedett, más információkat szívtak magukba, másképp alakult a személyiségük, mások az igények.Nem vagyunk robotok értsd már meg.
Lehet elemezni egy történetet, mindenki ezt is teszi mikor megéli, nem tudatosan de érzéseket kelt bennük, amik tudatossá válnak mint élmény ingerek, és mikor lepergett az egész történet és összegződnek ezek az ingerek akkor kialakul egy végső vélemény, de ez egyénenként más.
54.
54.
Giggsy
Hogy őszinte legyek, eddig "nálam úgy sem indul el" alapon meg sem néztem a gépigényét, de ma mégis erre vetemedtem, és azt hittem lefordulok a székről. Komoly, hogy ezek egy 150ezres gépet várnak el MINIMUM konfigként, és még azon is szaggat? Majdnem hogy a BF4 ajánlottja náluk a minimum, ezt mégis hogy sikerült?
53.
53.
Azeroth87
#52: Hagyd a gyereket Ooorky... Nincs értelme neki magyarázni semmit, ahogy olvasgatom a hozzászólásait az utóbbi napokban ;)
52.
52.
Ooorky
#51: A véleményedet tarthatod ahol akarod, mert egy fix történet megítélésében komoly szerepe van az előéletnek, irányultságnak.

Én pl. hard sci-fi (Heinlein, Asimov, McDevitt...) rajongóként hozzá vagyok szokva, hogy az író kifejti mi miért merre, ezért ha valamit elintéznek egy "csak azért mert"-tel akkor én azt utálni fogom, míg egy játékokon szocializálódott ember számára már az is komplex sztori ha 1-nél több választási lehetőséged van egy párbeszédben, ezért odalesz a gyönyörtől, hogy mekkora fordulatok vannak már a történetben.
51.
51.
randall13
#49: Hát ha jobban belegondolok, azért nem feltétlen van így :D Maga a történet egy konstans, az nem fog senki kedvéért megváltozni. Amire te gondolsz, az a történet megélése, ami tényleg egyénfüggő, hisz mindenki más szempontokat fog előtérbe helyezni, más az ízlése, mást vesz észre. De ha mindezektől elvonatkoztatunk, megmarad a csupasz történet, ami nem fog senki kedvéért más lenni. Az meg van írva és kész, úgy fog maradni. Épp ezért tartom a véleményem, hogy a történetet lehet objektíven elemezni, sőt, kell is.
50.
50.
kopic
Ez is durva:
http://www.youtube.com/watch?v=5DzsFMsIZPM
49.
49.
selejtes
#40: nem nem nem, nem érted a lényeget, nem mindenki veszi észre a logikai paradoxonokat, a szar felépítést, a sok meg nem magyarázást, van aki csak sodródik a történettel és elfogadja úgy ahogy van, nekik tetszeni fog az adott alkotás, más aki meg átlátja, hogy csurig van hibákkal az lesz az aki szidni fogja.
Tehát teljesen szubjektív, hogy szar e vagy sem, ezt mindenki magában dönti el.

Amúgy meg pont az értékelések azok amik igazolják azt, hogy egy történet minősége mennyire szubjektív, mert ha neked lenne igazad akkor mindenki ugyanannyi pontot adna ugyanarra a történetre, ehelyett meg mi van? egyik ad rá 5-öt, másik 9et, harmadik azt mondja ez csak 7et ér, és így tovább.Nem hiszem el, hogy ezt nem látod át mekkora faszságot írtál.
48.
48.
Ooorky
Az értelmiségiek ebbe a kategóriába tartoznak:
http://cdn.acidcow.com/pics/20140703/acid_picdump_61.jpg
47.
47.
selejtes
#40: Az egy dolog, hogy számodra szar, de ettől még másnak lehet jó. Különbözőek vagyunk, más igényekkel, szellemi képességekkel. Van akinek az imdb-n összegyűjtött 2 pontos filmek a kedvencei, amiket mások egy percig nem tudnak nézni. Fogadd el valahogy, hogy nem robotok vagyunk akiknek egyszerűen csak betáplálják a programot és mindenki ugyanúgy fogja feldolgozni az információkat. Egyénenként más és más a véleményünk ugyanarról a műről, legyen akár zene, film, könyv, egy cikk, akármi aminek története van, merthogy még a zenéknek is szokott lenni, már ha igényes zenéről beszélünk.
Még egyszer leírom, semmi sem szar, minden relatív, maximum neked nem tetszik.
46.
46.
Effecta
#30: Anyám azért nézi, hogy legyen egy kis zaj a házban.
45.
45.
Bobby Kotick
#39: "Értelmiségi (főnévként). Magasabb képzettségű, szellemi munkakörben dolgozó ember. "
44.
44.
Azeroth87
#38: Neked pedig jó a neved is ;-)
43.
43.
Norbaa
randall, ezt most benyaltad... xD
42.
42.
Adamknight
#40: Most adják a mozik a Csillagok közöttet. Abban vannak csavarok, meg paradoxonok bőven ami szintén megosztja az embereket: Van akik szerint tök jó, mások szerint meg "meh" :D. Más szóval a történet pont hogy a legszubjektívabb része egy-egy produktumnak. Gondolom a Unityval is ez lehet a helyzet (még nem volt szerencsém/szerencsétlenségem a játékhoz)
41.
41.
SLi
#28: nagyon remélem hogy ezt nem komolyan írtad

40.
40.
randall13
#37: Kedves selejtes kolléga, az mióta szubjektív, hogy ha egy történet tele van logikai paradoxonokkal, szar a felépítése, nem magyaráz meg sok mindent és önmaga paródiájává válik? Az, hogy valakinek ezek ellenére bejön valami, attól még ugyanúgy szar marad.
39.
39.
Ruga
#38: És ugyan mi alapján mérjük az értelmiségi és a nem értelmiségi embereket, te vajon hová tartozol? :)
37.
37.
selejtes
#28: Ezt te most komolyan is gondolod? mert ha igen akkor nálad súlyos gondok vannak. Ez pont olyan mintha egy könyvről beszélnénk, van akinek adott könyv nagyon tetszik egy másik ember meg ki nem állhatja.A történet pont az ami a leginkább egyénfüggő, tényleg nem értem, hogy gondolhatod ezt komolyan. Nem az első ilyen ordas nagy faszság amit tőled olvastam itt, csak úgy ontod magadból ezeket a torz agyszüleményeket, teljesen el vagy varázsolva baszod.
36.
36.
Ruga
Még hogy szar a grafika.. a történelmi helyszínek brutálisan kidolgozottak, részletesek.. a Destiny ehhez képest tamagocsi.. nem csoda ha betérdelnek a gépek ettől.. :)
35.
35.
Ruga
#34: Jogos! De amit megadtak az legalább frankó.. Már ez is eredmény! :D
34.
34.
logic5
De most komolyan. MI EZ A GÉPIGÉNY???? :D Oké, hogy 2014 van, de az nem frankó, hogy csak Bill Gates tud vele játszani, meg Donald Trump :D
33.
33.
Ruga
#30: Ha lesüllyedsz az ellenfél szintjére, legyőz a saját fegyverével.. ugyan, ugyan.. :)
32.
32.
Maximo32HUN
a ráért kell már savazni minden cég aki évente ad ki játékot a fejős tehén sorozatából eg egysíkú kisemmiző játékok minőségével különösebben nem törődő cég lett nincs kivétel már-már visszasírom azokat az időket amikor még nem lehetett a játékokat patchelni ha kiadták kiadták oszt kész dolgoztak egy másikon...
28.
28.
randall13
#27: Hogy lehet az, hogy a sztorit valaki dicséri, valaki meg szidja a gagyisága miatt? A sztori megítélése pont a legkevésbé egyénfüggő, az vagy jó, vagy nem jó. Szóval itt valamelyik fél nem értette meg a történetet.
27.
27.
Ruga
Nemtom gyerekek, nálam röccenés nélkül megy a játék ultra beállításokkal és csak kb. az ajánlott konfigom van. A sztori, a grafika és a helyszín brutálisan jó lett, engem beszippantott, ezt vártam. 2 óra játék után semmi bug, akadás, stb..
Nálam jobban megy mint a black flag!! Helószia.. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...