Összehasonlító videókon az új Dragon Age

Link másolása
Az őszi játékmegjelenésekkel egy időben megszaporodtak a technikai jellegű videók is. Ezúttal a Dragon Age: Inquisition Xbox One-os, PS4-es és PC-s verziója között kereshetitek a különbségeket.

Az első kritikák alapján nagyon jól sikerült a Dragon Age új része, mely végre helyrehozza a második rész által kicsit elferdült hírnevet. A játék sokkal nagyobb szabadságot ad a játékosok kezébe, így egy minden eddiginél nagyobb bejárható területet kapunk.

Egy ilyen világ lemodellezéséhez természetesen szükség volt egy látványos grafikus motorra. A BioWare a sokat bizonyított Frostbite engine új változatára tette le a voksát és a képekre vagy a videókra nézve ez jó döntésnek bizonyult. Az IGN-nek köszönhetően most összehasonlíthatjuk PS4-es, Xbox One-os és PC-s verziókat. Bármelyik változat legyen is a legszebb, abban egyetérthetünk, hogy mindhárom platformon csodásan fest a játék.

A megjelenésig már nem kell sokat aludni: november 20-án érkezik a játék PC-re, Xbox 360-ra, Xbox One-ra, PS3-ra és PS4-re.

46.
46.
godach
#42: Érdekes, hogy amikor még egy PS2-es gépre is kijött egy játék, példának vegyük a NFS Pro Street-et akkor állt a PC-sek fasza és nem jöttek ezzel a hülye szöveggel.
Annyira nem bírom ezt az intelligencián aluli hozzáállást...
44.
44.
#41: Ezt így megjelenés előtt, kissé nehéz megmondani, de ha hihetünk a teszteknek, a Dragon Age: Inquisition, nem igazán foglalkozik az újakkal. Bár ez a rész, elméletileg teljesen más történetet fog feldolgozni, mégis jó néhány elvarratlan szál folytatódik benne, nem beszélve a temérdek utalásra a korábbi részekből, amiket ha nem értesz, az élmény se lesz teljes. Ugyanez vonatkozik a szereplőkre is: nem biztos, hogy annyira emlékezetesek lesznek, ha nem ismered őket az előző részekből. Szóval meggondolandó, de ettől függetlenül, tehetsz vele egy próbát. A teljes élményhez, mindkét előd szükséges. De leginkább az Origins.
43.
43.
kryszisz
Nem akarom savazni a BioWare-t, mert az egyik kedvenc fejlesztőcégem (igen, a Dragon Age 2 ellenére is), de legalább az új generációban oldják már meg (pláne 4 évnyi fejlesztés után), hogy az a rohadt ruha ne lógjon bele a páncélba, mert ilyen grafikai színvonal mellett elég illúzióromboló, pláne közeli kameraállásokban...csakhogy a témához is szóljak: XO és PS4 között valóban nincs különbség, max színkezelésben egy hangyányi, de azért az tisztán kivehető, hogyha csak egy minimálisan is, de PC-n részletgazdagabb a játék. Hogy élőbe mikor láthatom mindezt, az sajnos jó kérdés, mindenesetre az eddig látottak alapján megéri várni rá:)
42.
42.
N!ghtmare
Ezek a videók csak azt prezentálják, hogy a PC-s grafikát sikerült egy szintre lebutítani a konzolosokéval.

Majd ha a konzol nem lesz kötött hardverileg akkor a grafikát sem kell lekorlátozni, hogy évek után is fussanak a játékok a már elavulttá váló konfiguráción.
41.
41.
Necreon
Ebbe mennyire érdemes belevágni, ha amúgy gőzöm nincs a lore-ról? Sosem játszottam az első kettővel, de ez tetszik.
36.
36.
andy976
ez a video nekem olyan bakki mint az amerikai psychoban, amikor a nevjegykartyakat hasonlitjak ossze :)
34.
34.
simon 555
#31: De egyébként amiket felsoroltál, mind láthatóak egy jó minőségű Youtube videón is, kivéve a felbontás meg talán a gagyibb videóknál az árnyékok.
A textúrák minősége, a fények és a látótáv egyértelműen kivehető.
33.
33.
simon 555
32.
32.
simon 555
#31: Oké, de az a kép sem mérvadó, mert szemmel látható nem olyan rossz a helyzet a fenti videónál. A felvétel minőségétől is függ, hogy mennyire lesz rossz YT-n. Ezért látni azt, hogy 2 1080p-s videó közt is vannak különbségek.
De egyébként fent van az IGN-en is a videó, nem YT-n.
http://www.ign.com/videos/2014/11/14/dragon-age-inquisition-graphics-comparison
31.
31.
dzsiádzsó
#30: Csak meg kell írnom, akkor azt a bejegyzést :D Szerintem rosszul közelíted meg a dolgot! Ez nem egy matematikai képlet, hogy: két kosár van az egyikbe 10 a másika 8 alma, ha elveszek kettőt mindegyikből, akkor még mindig a 10 kosarasba lesz több.... Amivel szebb tud lenni a pc, vagy valamelyik konzol a másiknál, az az élesebb kép! Ma már ne várja senki hogy külön polygon modellel lesznek verziónként! Textúra, felbontás, árnyékok és fények, esetleg látótávolság. Ezeken felül nem fognak mással operálni a fejlesztők mert túl drága.

Itt egy kép, hogy értsd mennyit ront a utube: http://i.imgur.com/8JYZ0Gq.gif
Ez driveclub utube-ra illetve sony honlapjára feltöltött gameplay, ugyanaz elvileg csak mégsem! Ezek után utube videót összehasonlítási referenciapontként nézni :D... Régéen én is csináltam, aztán lett pc-m. Sajnos új konzolom nincs (vagyis hát nem sajnos, mert gagyreszek lettek ezért nincs) így legújabb játékokat nem tudom összehasonlítani, mert barátaimhoz szoktam járni ps4-re X1-re játszani, ott meg a pc nem olyan erős, mint az enyém. Az viszont biztos bármelyik gépen sokkal szebb játszani, mint videót nézni róla a utube-on ;)
30.
30.
simon 555
#29: Nem igazán tartom reálisnak azt, hogy ne lehetne látni a különbséget a tömörítés végett.
Igaz, hogy tömöríti, de nem csak a PC verzió képét tömöríti hanem a konzolosét is:D
Szóval ha van különbség 2 verzió közt, akkor azt tömörítve is látod, mert a PC-s is rosszabb lesz, de a konzolosnak is ugyan úgy romlik a minősége. Tehát igazából hülyeség, mert ez azt jelentené, hogy a tömörítés csak a PC verzió minőségét rondítaná le, de a konzolosok meg teljes pompájukban vannak? Remélem érthető mire akarok kilyukadni.
29.
29.
FrankBlack
#26: +1 ezzel teljesen egyetértek. És aztán jönnek a "nem látok különbséget, szerintem nincs különbség, alig van valami különbség" jellegű kommentek, majd ebből az olyan megállapítások, hogy ezért nem érdemes pl. Pc-t venni, mert úgysincs különbség, stb.

Persze azért néha néhány effektben, vagy színkezelésben, egyéb dolgokban néha látszik némi különbség. Ebből pedig születnek a "PS (vagy XO) ezért is jobb konzol" jellegű kommentek. Pedig ezek az agyonbutított videók valójában nem igazán alkalmasak az összehasonlításra, hiszen sokszor a bitráta egy DVD normal quality szabványnak sem felel meg... a felbontás a videók esetében sem minden :)
28.
28.
pats
http://www.gamersyde.com/hqstream_dragon_age_inquisition_en_replay-33567_en.html itt nncs tömöritve
27.
27.
simon 555
Nem látok különbséget, szerintem nincs is.
Nagyon szép mind3 platformon, jó munkát végzett a BioWare.
Bár a Frostbite motort annyira nem csípem. Az animációi elég visszamaradottak ami a környezettel való érintkezést jelenti.
26.
26.
dzsiádzsó
Ezeken a videókon mindig jókat nevetek, majd lehet írok egy blogbejegyzést arról, miért hülyeség bármit nézni utubeon. Közelébe nincs a valóságnak, főleg arra nem alkalmas, hogy különbségeket szúrjunk ki. Elképesztően butítja (tömöríti) a videókat. Élőben monitorról sokkal jobban fest minden, ezt tapasztalatból mondom.
25.
25.
anarchoid
Megneztem a videot ps4 / Xbox one tok ugyanaz ;) (valszeg nemveletlenul, biztosan kinosan vigyaztak erre a fejlesztok)
24.
24.
PaprikaJancsi
#21: Magyar Xbox Live ára! Persze nagy átlagban igaz a 18ezer forint, sőt FarCry4-ACUnity 22.000 Ft az alap játék. Beszarás :D
23.
23.
névtelenség
Nem lehetne, hogy a következő DA hír a játék tesztről legyen és ne valami marketinges bránerságról? Thank you...
21.
21.
randall13
#19: hol kerül annyiba? oO én 17k alatt nem találtam
20.
20.
Stranger
#19: Hát lehet mókolni azzal hogy hol veszed, de az alap ára 18 ezer.
19.
19.
PaprikaJancsi
#17: A Dragon Age One-ra 11000 Ft, vagyis én még mindig többet spóroltam.
18.
18.
PaprikaJancsi
Én mellesleg azt mondtam még az első pár percnél, hogy ez a játék, király. Most visszont, hogy lejátszottam mind a hat órát, rájöttem, hogy ez a játék nagyon unalamas. Persze soha sem voltam oda annyira a Dragon Age-ért, lehet, hogy akik eddig szerették azoknak nagyon fog tetszeni, de nekem pl. csalódás volt. Egy csomó értelmetlen dolog, nagyon sok bug, és az Mi. még mindig nincs a toppon. Ekkor örülök igazán, hogy One-t vettem, mert így kitudtam próbálni a megvétel előtt, és rájönni, hogy ez a játék nem kell nekem.
17.
17.
#13: Ha az új konzolt nézem, míg én megveszem 12-13-ért PC-re a Dragon Age: Inquisition-t, te megveszed 19-20-ért Konzolra. Szép apránként kiadod azt a pénzt, amit megspóroltál a hardveren. Semmivel nem leszel beljebb anyagilag, egyik eshetőségnél sem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...