Itt az első trailer az új Trónok harca-játékból

  • Írta: fojesz
  • 2014. november 21.
  • Videó
Link másolása
Megkaptuk az első trailert a Telltale Games-féle Game of Thrones-játékból, ahogy az is kiderült, hogy a játék munkálataiban az HBO-s sorozat néhány színésze is közreműködik majd.

Ahogy azt a már kiszivárgott képek alapján sejthettük, a Telltale Trónok harca-feldolgozása az HBO sorozatából is kölcsönvesz szereplőket, sőt ezeket a szereplőket az őket eljátszó színészek szólaltatják majd meg a játékban! Az már biztos, hogy Tyrion Lannister (Peter Dinklage), Cersei Lannister (Lena Headey), Margaery Tyrell (Natalie Dormer) és Ramsay Snow (Iwan Rheon) szerepelni fog, de a Telltale ígéretei szerint más karakterek is bemutatkoznak majd a játékadaptációban a későbbi epizódok során.


A Telltale hat epizódra bontotta a Game of Thrones-játékának első évadát, ennek a története az HBO-sorozatának harmadik és ötödik évada között játszódik majd, és a Stark-párti Forrester-ház történetét meséli el. A játék során öt, a családhoz kapcsolódó karaktert terelgethetünk majd Westeros-szerte, a célunk pedig az lesz, hogy megakadályozzuk a Forrester-név pusztulását. Az egyik szereplő nem más, mint Mira, aki Margaery szolgálójaként dolgozik:


Az első, Iron From Ice című epizód (ami egyébként a Forresterek jelmondata is) hamarosan letölthetővé válik, eleinte Windowson, Macen, iOS-en, PS3-on, PS4-en, Xbox 360-on és Xbox One-on keressük.

15.
15.
DzsungelCsirke
#12: Nem pazarolják az energiájukat. A Sam and Max, Back to the future, Wallace and Gromit játékok (Bone meg Monkey Island félig-meddig) közel sem voltak olyan mélységben történetközpontúak mint a mostani sorozataik. Kalandjátékok voltak, ahol nyilván a játékmenet volt az elsődleges, a sztori bármennyire is jól sikerült, nem kizárólag amiatt ruháztak be rá az emberek.

Ez most egyszerűen megfordult. És zseniálisak. Elhiszem, hogy hiányzik a Telltale kalandjáték frontról, de ettől még nem kisebb dolgokat alkotnak ,,interaktív film'' terén. Sőt kimondom. Sokkal nagyobbakat, és örülök hogy népszerűek. Ehhez pedig a Walking Dead, Game of Thrones, Borderlands vonal kell.

A kalandjátékok régi formájukban egyszerűen nem piacképesek manapság. Sokat nőtt a videojátékok népszerűsége egy évtized alatt, és az emberek 70%-a még csak nem is hallott olyan nevekről mint a Lucasarts. Nemhogy a point and click játékaikról.
14.
14.
pszihoapu
ertem en hogy a licence jogok dragak, de miert nem vesznek mar egy normalis engine-t? nem akcio jatekot csinalnak, nem csapkod baltaval a kepernyon egyszerre 30-300 darab 1000 polys figura, siman beleferne, hogy a jo sztori melle pofaleesos grafika is jaruljon, nem pedig ilyen baltaarcu karakterek, kitort nyaku animaciokkal.
13.
13.
felegyi
#12: Minőségi, aláírom... de egy Syberia féle képi imázs tökéletesen passzolna egy GoT játékhoz! Szerintem cserélhették volna, a látványt pont annyira dobná fel mint amennyire szükséges egy point-and-click játékhoz...
12.
12.
Gorrister
#10: Te mégis hány Telltale játékkal játszottál?
A Telltale eddig is történetközpontú témákat dolgozott fel.
A Bone történetközpontú volt ami egy rohad jó sztorival rendelkező képregényen alapult. A Sam & Max sorozat a korábban megjelent játék/képregény/tv sorozat remek feltámasztása volt remek történettel. És akkor ott van még a Monkey Island, a SBCG4AP, a Wallace & Gromit, a Back to the Future amik mind nagyon jó történettel rendelkeznek, de emellett játékmenet terén is nagyon élvezetesek voltak. És ez az összes ugyanazzal a jó öreg telltale enginnel készült úgyhogy nem gondolom, hogy új engine-t kéne írniuk hogyha visszatérnének a gyökerekhez.
Külön fájdalom, hogy a nagyon kevés kalandjáték fejlesztők közül ők valóban tudtak minőséget alkotni, erre most ilyen interaktív filmekre (bár hozzáteszem zseniális interaktív filmekre) pazarolják az energiájukat. Kalandor körökben nagyon érződik a hiányuk mert hosszú évekig, rendszeresen elláttak bennünket minőségi point & click kalandokkal.
11.
11.
Grabowsky30+
#2: Nézd meg szerintem a filmeket! Lehet, hogy a játék története egy másik szálon fut, de végül is a sorozat is ilyen, sok szál fut egyszerre! Tényleg élvezetes legyen szerintem látni kell a filmet hozzá!
10.
10.
petimanus
#2: Ha megfigyeled a TellTale licencelési szokásait, akkor láthatod, hogy egyre történetközpontúbb témákba mennek bele. Siker sorozatuk a Walking Dead sem a zombi irtásról szól, ahogyan a TV sorozat sem. A TV sorozat és a képregények is karakterdrámák, ahol a zombiapokalipszis nem szereplője a sorozatnak, csak kerete, a vászon, amire a karakterek életét festik. A trónok harca is a sorozatot követeli meg, ami nem egy fantasy csatározás, hanem elvek, vallások, politikai intrika körében játszódó karaktertörténetek. A Telltale tudatosan alakítja így a "játékait", hogy minél kevesebb legyen benne a játékelem. El kell fogadni, hogy a Telltale játékai inkább számítanak egy új fajta médiának, egy a filmekhez közelebbi történetmeséléshez, mint valós értelemben játéknak. Ezek a filmek következő fokozata, leginkább úgy lehetne leírni, hogy olyan filmek, ahol menet közben hatással vagy a forgatókönyv alakulására. Ennek tökéletes igazolása, hogy nem változtatnak grafikai motort...Mert nincs szükség rá, a látványviláguk, emiatt az elöregedett motor miatt jellegzetes, már-már védjegyszerű, de amint játék-játékot kéne gyártaniuk, vagy ebbe az irányba mozdulnának el, akkor minden bizonnyal új motor fejlesztésébe kéne fogniuk.
Persze point-and-click alapon működik a "játékmenet" de ezt már nem nevezném ilyen típusú játéknak sem, ez egyszerűen a "néző-rendező-írónak" megadott interface a történetbe való beavatkozáshoz.
9.
9.
stuie
#8: Én az előző GOT játékkal nem játszottam. Sajnos a filmes adaptációs játékok általában kiábrándítóra sikerülnek.

No de le is lövöm magamat mivel ez csak egy trailer, így furán hangzik ha már az előtt temetem, hogy egyáltalán megszületett volna.
8.
8.
thernielle
#7: Én pedig hálát adok valamely magasztos égi entitásnak, hogy nem csinálnak még több TPS marhaságot. Az az egy is bőven elég volt, de tényleg.
Valamint mivel azon kevesek közé tartozom, akik a könyveket jóval a sorozat bejelentése előtt olvasták, így rohadjak meg, de tévés változat sem fekszik olyan jól, ahogy másoknak. Kiégett cinizmus off - erre a játékra kíváncsi vagyok azért :)
7.
7.
stuie
Könyveket is olvastam, nagy kedvencem a sorozat. Ennek a játéknak nekem így trailer alapján kicsit spar budget hatása van.

Valami akció TPS-nek jobban örültem volna a GOT univerzumban.
6.
6.
azureknight0715
Én most kezdtem el végigjátszani nemrég a walking dead sorozatukat és az valami eszméletlen jó játék. Igaz inkább film, de a sok választási lehetőségekkel, meg a fordulatos történettel egyik legjobb játék. Kíváncsi leszek erre is.
5.
5.
headhunter86
#3: Mivel külön családi szál lesz, szerintem érhető lesz. Szerintem a sorozatbeli karaktereket érintőlegesen fognak csak szerepet kapni. Meg szerintem el lesz magyarázva a játékban is, hogy ki kicsoda. Ha másképp nem is akkor valami karakterlap féle megoldással, ahol le lesz írva az adott karakter története.
Előző TT játékokban is volt ilyen a karakterekről.
4.
4.
Banszien
Hű, nagyon jó hír hogy a sorozatbeli színészek adják a hangot a szereplőknek. Nagyon furcsa lett volna más hanggal hallani őket.
3.
3.
randall13
#2: A trailerben megjelenő sorozatbéli karakterek mennyiségéből kiindulva sokat nem fogsz érteni. Na meg ha a játék a tv sorozat 3. és 5. évada közt játszódik, akkor pláne. Nem fogod tudni mi történt előtte, közben, s utána.
2.
2.
Gorrister
Továbbra is úgy gondolom, hogy a Telltale a Jurassic Park óta rossz irányba halad ezzel a "hanyagoljuk a játékmenetet és csak a sztorit nyomassuk" hozzáállással, de minthogy eddig ez összes játékukat végigjátszottam ezért erre is kíváncsi leszek. (titkon bízom abban, hogy jó útra térnek és a mozizás helyett végre játszhatunk)
A gondom csak az, hogy a Game of Thrones-ból még egy részt sem láttam és a könyveket sem olvastam. Ugyanez a problémám a Borderlands játékukkal is. Mivel nem vagyok fps fan ezért annak sem ismerem a sztoriját. Kíváncsi leszek, hogy ezek mennyire lesznek érthetők egy kívülálló számára.
1.
1.
kisbiflos
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...