Lemondott a japán Xbox-főnök

Link másolása
Lemondott a japán Xbox-részleg vezetője, Takashi Sensui. Távozását az Xbox One szigetországbeli gyenge teljesítményével magyarázta. Sensui továbbra is a Microsoftnál fog dolgozni.

Takashi Sensui 2006-ban lett az Xbox japán részlegének vezetője, így ott volt mind az Xbox 360, mind pedig az Xbox One szigetországbeli megjelenésekor. A Microsoft konzoljai sosem fogytak olyan jól Japánban, mint a hazai fejlesztésű gépek, de az Xbox One még ehhez képest is pocsékul teljesített az országban.

Az Xbox One szeptemberi megjelenésekor az első négy nap alatt mindössze 23 ezer darabot adtak el a konzolból. Ennél az Xbox 360 is jobban teljesített, hiszen abból két nap alatt 60 ezret adtak el, nem is beszélve a PS4 322 ezres első napi eladásairól.

Sensui az Xbox One rossz teljesítményére hivatkozva mondott le posztjáról, de továbbra is a Microsoftnál fog dolgozni, és segíteni fogja a japán részleg munkáját. Helyét Yoshinami Takahashi és Nobuyoshi Yokoi veszi át.

25.
25.
Intricate
#24: jaja, ha te mondod... XDDD fosboxosok
24.
24.
kopic
#23: Az a röhej, h te ekkora sügér vagy. -.-
22.
22.
KőbányaKispest
De bezzeg az amerikai PS főnök jol elvan:)
20.
20.
Intricate
Nem csak Japanban nem fogy, de leforditva, hogy ertheto legyen, japanban szinte senki nem vesz, a vilagon meg PS4-bol joval tobb fogy. Ezt, hogy tudjatok XBox sikernek elkonyvelni fanboyok xDD
18.
18.
maior
Bukta a BOX? Mert Japánban nem fogy? Talán már csődbe is ment, nem? Az lenne a csoda, ha Japánban fogyna.
17.
17.
kopic
#15: Ülj le, 1-es.

p3ti: +1
16.
16.
deso
Azért abból hogy Japánban nem fogy az Xbox azt a következtetést levonni hogy bukta elég merész. Ez kb igy volt eddig minden boxal amióta világ a világ.
15.
15.
Intricate
#14: +1.. Teljesen igazad van. Max ha 99$ lenne a box akkor vennek, de ez meg mar akkora deficit lenne, hogy ezt nyilvan nem vallaljak be... Ennyi.. Bukta a box, es ez a hir megint csak ezt bizonyitja.
14.
14.
DonRendes
Fölösleges volt lemondania :) Nem a vezető miatt nem fogy..
13.
13.
supair
#7: kimoderált üzenet
12.
12.
DON GONDOCS
Azért nem lennék Phil Spencer helyében sem, neki kell szarból várat építeni. Azért tegyük hozzá eddig egyik konzol se hozta azokat a nagyszerű exkluzív játékokat amiket vártunk.
10.
10.
Norbiii
9.
9.
PaprikaJancsi
#8: Ez teljesen érthető is.
8.
8.
Norbiii
#4: Ps4-en nagyjából hasonló stílusú játékok vannak, mégis jobban fogy. A magyarázat szerintem az, hogy a Japánok jobban komázzák a két hazai céget, mint az Amerikait. :)
5.
5.
DON GONDOCS
De ha kiadnának egy-két Xbox exkluzív FF és Dragon Quest vagy Monster Hunert, vér folyna a vezetői posztért :D
4.
4.
p3ti
Sztem az MSnek zero a piaca Japánban. A játékaik abszolút nem a japán célközösségnek készültek.
3.
3.
kriszvandaar
Ugy latszik a japanok se hajigalni veszik a konzolokat :-)
2.
2.
Neo1989
Az xboxnál vannak Japánok ?
Fuuuu mit kaphat az ilyen otthon.
1.
1.
Ventus
Japán karvaly ,ritka példány
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...