Itt az új Star Wars-film első teasere

Link másolása
Hát eljött a pillanat! Végre megérkezett első rövidke előzetes a jövő decemberben érkező hetedik Star Wars-filmről, a The Force Awakensből. Kattintsatok és ámuljatok a teaseren!

Azt hiszem, a szavak helyett beszéljen a másfél perces teaser:


A teljes filmig még sajnos sokat kell aludni, mert csak 2015. december 18-án érkezik meg a mozikba.

159.
159.
#158: Valamint kiegészítve az utolsó pontot az EU/Legends-ben a VI.epizód után teljesen eltűnt a klónozás.
158.
158.
#147: Igen, ez részben igaz, de három fontos dolgot nem említettél:

-Az EU művek (amiből a Wookieepedia is építkezett eredetileg) a filmek és George univerzuma szempontjából sosem számítottak teljesen hivatalosnak. A felvásárlás előtti jó néhány évben komoly kérdések merültek fel ezek kezelésével/kanonításával kapcsolatban.

-A felvásárlás után bevezetett új-kánon rendszer - mely a bejelentés előttről csak a 6 filmet és a Klónok háborúja sorozatot vette át, azonban a későbbiekben megjelenő összes médiaanyagot(film, könyv, sorozat, játék) egy szinten kezeli ezekkel - említi, hogy eszerint a rohamosztagosok csak a Klónok háborúja utáni rövid időszakban voltak csak klónok, a gyorsított fejlődési eljárás miatt gyorsan lecserélték őket normál születésű emberekre. (Egyébként megnézhető, hogy a Wookieepedián a legtöbb cikkből már van külön Legends/voltEU, valamint Kánon kategória)

-Még az EU/Legends (ami most már egyáltalán nem hivatalos) szerint is jócskán háttérbe kerültek a Fett klónok, egy a Kaminón készülő lázadáskísérlet miatt. Helyettük kezdtek el több más genetikai anyagból létrehozott, több fajta kinézetű klónt létrehozni és emellett normál születésű embereket felvenni.
155.
155.
Ecneb
#154: Komolyan érdekel, hogy ezeket honnan vetted!
154.
154.
Dercsi
Rövidre zárnám:
Ez így elsőre, meg amit lát olvas a netten az ember, egy 10-12 éveseknek készülő zs kategóriás filmecske lesz SW névvel fémjelezve... Rókabőrszagú pénzlehúzás az egész, a Disneytől nem is vártam mást... Most már nem az számít hogy lehet-e rohamosztagos egy klón, hanem hogy legközelebb a jedik rózsaszín cuki lézerkardal és mamuszban fognak ugrálni, a shittek pedig trendi lila színűek lesznek. A SW-nak vége, ez már egészen más, és pont.
152.
152.
amperovszki
#128: ezt is nekem kell elmagyaráznom?

természetesen a magasságbeli különbségek abból erednek, hogy nem találtak elég egyforma magasságú statisztikust vagy mit a forgatásra
151.
151.
zsmester
:) Atya ég :D Mi kommentek vannak itt.
1.!!!!EZ teasere - vagyis nem teljes értékű előzetes!!!! Vagyis csak darabok vannak összeollózva a majd megjelenő előzetesből
2. Az utolsó klón katonák Darth Vader saját alakulatát alkották :) a többi rohamosztagos az elfoglalt bolygókról toborzott emberekből állt
3. :) 50 fölött járnak az új részben a főhősök, a klónokkal (ami maradt) együtt (ha a klónozás miatt már meg nem haltak) szóval nyugi, nem ők alkotják a katonákat
4. A folytatás (értsd VI. rész után) regényekben amikor szó esik a klónokról, az csak visszaemlékezés a régi háborúra :)
148.
148.
Ecneb
#146: Kommenteket miért nem olvasod el mielőtt írsz valamit?
147.
147.
Harkat
Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba; hivatalos Wookieeoedia info:
Nem állították le a klónok gyártását Palpatine hatalomra jutása után. Épp az, hogy a nagyúr tovább folytatta a klónok gyártását a Centax-2 holdon (Coruscant holdja), ahol már más módszerrel állították elő őket. Gyorsabb volt a folyamat, viszont nem is voltak olyan jók a katonák, mint a kaminói klónok. Ők alkották a Rohamosztagosokat pár megmaradt veterán kaminói klónnal együtt.
Aztán idővel szép lassan embereket is toboroztak a Rohamosztagba. Viszont a klónok létszáma meg csökkent.
0 BBY (azaz a Yavini csata) idejében a Rohamosztagban 1/3 arányban volt klón és ember.
Sőt, nem hogy csak férfiak, de még nők is lehettek rohamosztagosok, bár nagyon kevés %-ban. :)
146.
146.
hurkagyurka2
Hát ez nagyjából semmi sem volt... Bár nem tudom, lehet egy fan ettől is maga alá eresztett, de szerintem ez kedvcsinálónak is roppant kevés. Az a kereszt alakú fénykard meg, hááát...
145.
145.
randall13
https://www.youtube.com/watch?v=qpfWrh1scZU
143.
143.
kex596
#75: http://starwars.wikia.com/wiki/Crossguard_lightsaber

Elvileg Roblio Darté az egyik Jedi mester aki túlélte a 66-os parancsot.
142.
142.
DeathTiti
http://www.swtorstrategies.com/wp-content/uploads/2014/11/Trooper3.jpg
141.
141.
Medium
#140: Nem mellesleg, a klónok túl sok pénzbe kerülnek ahhoz képest, hogy csak harmadaddig élnek, és ez szerintem nem éppen praktikus hosszútávon. Oké, hűségesek, de agymosást casualeken is lehet csinálni.
Csinálnak is ;)
140.
140.
Medium
Bassza meg, mi ez a szellemi kútmérgezés, ami a kommentszekcióban megy?

116#: Ja, persze, volt benne ilyen mondat, de:
1. ekkor a magyar fordítók kb annyit tudtak a SW univerzumról, mint egy kibaszott hangya
2. alapból, még maga Lyukas Gyurkó is ellentmondott magának (igen, megvan az eredeti magyar ANH kiadás nekem is megvan a polcon, és a bevezetőjében kb. leírják a prequelek szinopszisát Whill Krónika néven)
3. az meg, hogy Clone-i háborúk, az nem jelenti azt, hogy még mindig klónok a rohamosztagosok (amik gyártását Palpatine hatalomra kerülésekor leállították, a megmaradt klónok meg szépen gyorsan feldobták a pacskert, addig is még hűen szolgálták a Birodalmat)
Csak hogy helyretegyük a dolgokat.

Másrészt, arról már nem is szólok, hogy másfél percből megmondjuk, szar-e egy két órás film, vagy sem.
134.
134.
Harkat
"Továbbá Palpatine eltörölte a Galaktikus Köztársaságot és az új klón hadseregével létrehozta a Galaktikus Birodalmat; magát pedig Császárnak nevezte ki. Ettől kezdve a klónkatonákat birodalmi rohamosztagosoknak nevezték. A jedik vezetése nélkül az első birodalmi rohamosztagosok sok szörnyűséget követtek el; és hamarosan az újonnan létrejött Birodalomnak a félt és utált képviselőivé váltak."

Szóval a rohamosztagosok közt is lehetnek klónok. Én úgy tudom, hogy Palpatine ugyan úgy klónokkal töltötte fel a seregét, csak azok már más klónok voltak, nem a Jango féle klónok. Viszont épp a gyors öregedésük miatt toboroztak emberi katonákat is. De a kettő nem zárja ki egymást. Szóval bárki lehet abba a ruhába. :D
Viszont ez a fekete pali tuti csak magára öltötte a páncélt.
132.
132.
Sidonyke
Mivel arra, hogy még maradtak-e klónok a birodalom végére nem igazán térnek ki a filmek, azonban minden bizonnyal akkor is pótolják őket önkéntesekkel. Szóval én még a vegyes felállást is eltudom képzelni, bár akkor felmerül a kérdés, hogy a klónok milyen folyamat szerint öregednek. Amúgy ez a fénykard számomra meglehetősen furcsa, így könyvek és képregények ismerete nélkül. Valahogyan kitűnik a képről, mintha valami hiba lenne. Remélhetőleg majd megszokja az ember.
129.
129.
#125: És szerinted az a szabályzat, honnan jön, Az igazi SW univerzumból? Azt is az általad említett pampogó média adta ki. Szóval erről ennyit.

Bárhol utána olvasol, ezek feketén-fehéren le vannak írva.
128.
128.
Pain
#125: Nem utolsó sorban a klónok magassága megegyezik. A rohamosztagosok között pedig voltak különbségek magasság terén.
127.
127.
Pain
#126: javítok 1977-es
126.
126.
Pain
#125: A kiadás éve remélem 1970-es. Az, hogy mi mond ellent az eredeti filmnek szvsz senkit nem érdekel, mert nem a kánon része.
125.
125.
amperovszki
#122: itt a kezemben "A Birodalmi Rohamosztagosok Szolgálati Szabályzata" (a Császár hiteles aláírásával!), és ebben fehéren-feketén le van írva, hogy birodalmi rohamosztagos CSAK Jango Fett klónja lehet

innentől kezdve kit érdekel, hogy mit pampog a média? meg hogy az ostoba képregényekben milyen hülyeségek vannak?
123.
123.
amperovszki
a fénykardok veszélyes mivoltára visszatérve (én is tudom, hogy már olyan régi a poén, hogy kinőtt a szakálla, de akkor is):

https://www.youtube.com/watch?v=irGnnyGyHwU

(Luke első találkozása a fénykarddal)
122.
122.
#99: Bizony a helyzet az, hogy a rohamosztagosok NEM Fett klónok és ezt nem csak én mondom, hanem utána is lehet olvasni.
Ugyebár az eredeti trilógiában semmi utalás nincs ilyenre, sőt inkább az ellenkezője igaz (más magasság, 1-2 helyen hang). Ez a lehetőség inkább az új trilógia megjelenésével vetődött fel.

Sem az EU (vagyis a régebbi kibővített univerzum), sem az új kánon nem tekintette őket Fett klónoknak.
Az EU szerint (ugye, ami már egyáltalán nem kánon) röviddel a III. epizód után több más fajta genetikai anyagból származó klónt és normál embereket kezdtek el használni helyettük, sőt a VI.epizód után teljesen eltűntek a klónok a magas költségek miatt.

Az újonnan bevezetett új kánon szerint pedig, a Klónok háborúja után - a gyorsított fejlődési eljárás miatt - rövid időn belül kivonták a klónokat a hadrendből és teljesen normális születésű sorozott és önkéntes katonákkal töltötték fel a rohamosztagosok sorait.

Szóval, amint látod sehol nem hangzott el olyan, hogy 30 évvel a második Halálcsillag elpusztítása után klónok, pláne nem Fett klónok lennének használatban.
Természetesen a film pontos sztoriját nem ismerem, de nem hiszem, hogy ezen változtatnának.
120.
120.
Benjago
Hát ez eszméletlen jó volt!
Nagyon hangulatos trailer, de miért kell még 1 egész évet várni rá? :(
Csak jöjjön!
118.
118.
amperovszki
#116: "Na először is az eredeti trilógiában nem igazán esett szó klónokról"

hát, igazad van, "nem _igazán_ esett szó klónokról", de azért esett.

a filmekre nem mernék megesküdni, de az viszont biztos (itt a könyv a kezemben: Csillagok háborúja, fordította: Gömöri Péter, 1980, 83. oldal közepe), hogy valami "Clone elleni háborúk"-ról volt már szó
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...