Arcadia néven fut a Microsoft streamszolgáltatása

  • Írta: fojesz
  • 2014. december 17.
  • Pletyka
Link másolása
Újabb híreket kaptunk a Microsoft titokban készülő streamszolgáltatásáról, úgy hírlik, a cégnél Arcadia kódnévvel emlegetik a fejlesztést. Ettől függetlenül még sokat kell rá várni valószínűleg.

Az utóbbi időben több pletykát is hallottunk arról, hogy a Microsoft egy, a PlayStation Nowhoz hasonló streamszolgáltatással kísérletezik, és bár a cég konkrét terveiről nem sokat tudunk, a ZDNet most újabb infókat osztott meg róla.

A legérdekesebb az, hogy a lap a Windows kapcsán emlegeti a szolgáltatást. A Microsoft korábban maga is azt nyilatkozta, hogy igyekszik minél több prémiumszolgáltatással (Office 365, OneDrive és hasonlók) bővíteni a Windows kínálatát, és a ZDNet szerint a streamelés is ezek közé tartozhat majd. Úgy tudni a streamszolgáltatás jelenleg a - Halóból ismerős - Arcadia kódnevet viseli, a Microsoft operációs rendszerekkel foglalkozó csapatánál készül, és ez lépett a korábban emlegetett Rio projekt helyébe.

És nem véletlenül. Habár az Arcadia is képes játékok streamelésére az Azure segítségével, alapvetően más alkalmazások is futtathatók vele: egy egyelőre fiókba került ötlet szerint például a Windows Phone "app gap" problémájának kezelésére az androidos appokat Windowson is lehetne használni általa.

Habár Phil Spencer is előad a január 21-i Windows 10-eseményen, és ott a PC-s játékról is szó lesz, a ZDNet szerint az Arcadia valószínűleg még nem kerül bejelentésre. A lap szerint még sok munka vár a Microsoftra, a szolgáltatás csak a Windows 10 megjelenése (tehát 2015 ősze) után rajtolhat el.

1.
1.
Nothing
Arcadia...hmm...eredeti. :p
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...