Unreal Engine 4 - Túra egy párizsi lakásban

  • Írta: Shifty
  • 2015. január 28.
  • Hír
Link másolása
Nagyon régen hallhattunk az Epic következő generációs motorjáról, az Unreal Engine 4-ről. A technológiával készült legújabb techdemó most egy virtuális túrára invitál minket, amitől garantáltan leesik az állunk.

Egyelőre csak elvétve készülnek olyan következő generációs játékok, amik az Unreal Engine negyedik iterációját használják, a technológiával készülő techdemók mégis egy ígéretteljes jövőképet festenek le.

A mostani ízelítő is ilyen, függetlenül attól, hogy nem az Epic készítette. Ebben egy párizsi lakást tekinthetünk meg.

Ezzel párhuzamosan az is kiderült, hogy a jövőben a Kickstarter program keretében megvalósult OUYA konzolra is készíthetünk UE4-es játékokat, a készülék ugyanis megkapta a hivatalos támogatást.


Köszi, kopic!

30.
30.
RayErizo
Ilyen lakásra telik,de egy plazma TV-re,vagy egy számítógépre már nem?
29.
29.
Dreadlox
#20: Az emberek már csak ilyenek :D Ilyenekből lesznek főnökök általában :D
28.
28.
kopic
jézusmáriaszentjózsefbendek !!!! Ez nem egy film videója lenne ?!:O Még mindig keresem az államat !:O:O:O
27.
27.
Lacek896
Sokadik része a Mit nem látsz majd ingame videósorozatnak.
26.
26.
Formula1fanatic
Megnéztem a demot, nem hiszem, hogy sokáig várni kellene erre a szintre, szerintem 3-4 éven belül simán kivitelezhető lesz. Nálam 60 fps fölött volt folyamatosan egy 4,5 ghz-re húzott i5 2500K-val, és egy R9 280X-el. Nem egy hatalmas konfig ez manapság. Persze tudom ez csak egy steril lakás néhány objektummal, de ezek az új motorok jobban kifogják használni a hardvereket majd dx12 alatt. Egy komplett játékban nyilt terepen npc-vel ,főleg harc közben már sokkal rosszabb lenne a helyzet nyilván, de nem lehetetlen szerintem.
25.
25.
dzsiádzsó
Na következő generáción már így fognak kinézni a játékok :)
24.
24.
DON GONDOCS
Én ebben csak egy szépen kidolgozott, rombolható, felgyújtható-szétlőhető, 4 vs 4 cs pályát látok
23.
23.
Trapyd
Nagyszerűen mutat ez a demó, de egy ilyen szintű játékhoz igen komoly fizika, részecskeeffekt is kell, hogy ne legyen illúzsön disztroj, miközben zúzol egy ilyen fasza környezetben.
22.
22.
Trapyd
Ahogy emeled a nehézségi szintet egyre kevesebb találatot vagy képes elviselni az ellenfél pedig egyre többet. Esetleg az ellenfelek nagyobb eséllyel találnak el, többször támadnak. Való igaz nehezebb a játék ezáltal, de valljuk be ez csak illúzió. Régen úgy oldották meg a nehezítést ezek mellet, hogy több ellenfelet kaptál, amik többféle, támadásra mozdulatra voltak képesek. Nyilván nem voltak intelligensebbek, ám mégis valami plusszt nyújtott. Manapság erre sem veszik a fáradtságot, hiszen plussz munkát jelentene és ugyan minek ölnének bele plusszt, ha így is eladható a játék. Elég illúzióromboló tud lenni mikor, tegyük fel Riviai Geralt vagy a nagy witcher és egy nyavalyás "pockot" miszlikre kell vágnod, hogy kinyúvadjon, miközben ő pár suhintással elintéz. Vagy vegyünk egy alien játékot, ahol a dögökbe egy rakás golyót kell pumpálnod, hogy padlóra küld, ami elég vicces. Részemről ezért játszok csak 1 - 2 single játékkal manapság, mert nincs igazi kihívás, függetlenül attól, hogy a legnehezebb szintre szoktam pakolni őket. A játék, mint fogalom valódi célja a kihívás, fejlődés és a szórakozás. Ha valamelyik hiányzik már nem beszélhetünk játékról és manapság ez egyre kevésbé teljesül.
21.
21.
farybagj
Tetszik ez a lakas! Bar hianyolom a TV-t! Vagy monitort vagy akarmit... :S
20.
20.
logic5
#15: Édes jó istenem :D MÉG EBBE IS BELEKÖT VALAKI XDDD Szakadok rajtatok szánalmas barmok.
19.
19.
Formula1fanatic
#8: Az AI nem csak abban merülhet ki, hogy könyebben bekerítsen leszedjen, amúgy is be lehetne állítani a játékokat easy fokozatra hiába lenne okos az ai ebben. Egyébb immerzív dolgokra is rá lehet állni pl, npc-nél az egyébb szituációra való reagálás/cselekvés, a játékosal való együttműködés, sokféle helyzetfüggő kommunikáció, ezer dolog van.
18.
18.
piskóta
#8: A sikerélményért meg kell küzdeni és a Jó Isten ezért teremtette a nehézségi beállításokat is. A 7 évesek meg ne videó játékozzanak, hanem menjenek ki a szabadba.
17.
17.
Dreadlox
#5: És milyen zseniálisan megírtad:D+1 Sajnos igen:D Minden egyre szebb, az MI meg marad a béka segge alattXD Pl:AC-s videókon nézem h az őr le se szarja h a haverját hátbaszúrod, békésen ácsorog meg fikázik tovább :D
15.
15.
Cipo3
Nekem minden nagyon újnak tűnik. Valós esetben 2 hét alatt annyi por lepi el a szobát, hogy már nem csillognak ennyire a tárgyak és az a normális. Takarítás után sem. Ez olyan szoba mintha tegnap rendezték volna be...s így elég unreal. De ez szerintem tervezési hiba, ettől még elképesztő az egész.
12.
12.
headhunter86
Egy kis dinamikát tehetettek volna bele. Egy nyitott ablak, lengedező függöny, vagy ilyesmi. Így túl steril. Pedig tudja a motor.
Amúgy eszméletlen jól néz ki.
10.
10.
PaprikaJancsi
Elképesztően szép, ahogy kinéz.
9.
9.
h.jozsa
jogos....ez üzletpolitika!
8.
8.
Juha
Ha jobb az AI, akkor a jàték nehezebb lesz, a játékosnak nem lesz sikerélménye, és nem érdekli tovàbb a jàték :-)

Ha sokat akarnak eladni vmiből, úgy kell megoldani, hogy a 7 éves kis idegbeteg pistike is élvezhesse...
Szerintem!
7.
7.
piskóta
#5: Nem biztos. Ha a fejlett MI szint megköveteli a sok-sok magos processzort vagy a minél több giga RAM-ot, akkor igen. Bár őszintén, nem tudom mit kell ahhoz fejleszteni, hogy jobb legyen az AI.
6.
6.
strike19
Azért kíváncsi lennék ebbe a pár szobába hány napot vagy hetet öltek bele?
Mert szerintem hogy egy far cry vagy gta így kínézzen vagy 200 évig kellene csinálni.
5.
5.
godach
#4: MI-vel nem fognak tudni kényszeríteni, hogy új hardvert vásárolj :D
4.
4.
piskóta
Szép, szép. Sőt. Lenyűgöző. De mikor lesz már az, hogy az ilyen techdemó videók nem a grafikai, hanem az MI fejlődéséről fognak szólni. Mert ez a grafikai szint már 10/10, ami azt jelenti, hogy már élethű, viszont a mesterséges intelligencia még mindig "szerencsétlen kétbalkezes" szinten van.
3.
3.
godach
#1: Ez már egy játszható TechDemo. Ingame. Innentől már csak a fejlesztőkön múlik, mit kezdenek vele.
2.
2.
godach
Hát én feltelepítettem és még a kis ótvar gépemen is 25 FPS-el ment fullon 720p-ben. Igaz, semmi lövöldözés, interakció. Gépcsere kell mire a motorral jönnek a játékok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...