Eddig 9,2 millió Wii U-t adtak el

  • Írta: zoenn
  • 2015. január 28.
  • Biznisz
Link másolása
A tavalyi év utolsó negyedévében magára talált a Nintendo - derült ki a kiotóiak legfrissebb pénzügyi jelentéséből. A New Nintendo 3DS XL-ből 2014-ben 1,3 millió egység talált gazdára, míg a Wii U 9,2 milliónál jár.

Annak ellenére, hogy a Nintendo viszonylag erős ünnepi negyedévet zárt, és a New Nintendo 3DS XL csak a jövő hónapban landol nyugaton, továbbra sem túl bizakodó: a márciusban véget érő teljes üzleti évre 6,8 százalékkal kevesebb forgalmat vár, mint azt korábban tervezte.

2014-ben egyébként 1,3 millió darabot adtak el a New Nintendo 3DS XL-ből, a legutóbbi negyedévben amúgy 580 ezer egység talált gazdára. Az aktuális 3DS-modellekből Észak-Amerikában és Európában ugyan 5 millió darab kelt el, de a cég ezekben a régiókban is konszolidáltabb eredményeket vár a teljes üzleti évre vonatkozóan: immáron 9 millió eladott handheldre számít 12 millió helyett.

A december 31-én véget ért pénzügyi negyedévben 1,9 millió Wii U-t passzoltak el, így a masina eladásai már 9,2 milliónál járnak.

Ami a szoftveres oldalt illeti, az aktuális pénzügyi év eddigi részében 53 millió 3DS-es játékot adtak el globálisan. A legjobb számot a Pokemon Omega Ruby és az Alpha Sapphire produkálta, hozzávetőlegesen 9,4 milliót a legutóbbi negyedéven. 

A Super Smash Bros. 3DS-ből 6,2 millió, a Super Smash Bros. Wii U-ból 3,2 millió, a Mario Kart 8-ból 4,8 millió egység talált gazdára három hónap alatt. 

Az Amiibo-figurák eladásai jónak mondhatóak, habár pontos számadatokat nem közölt a gyártó.

16.
16.
mad hatter222
Nem hiszem hogy labdába rúghat az ps4 és az xbox one mellett.
15.
15.
Norbiii
#14: Watch Dogs-al két napig játszottam, azóta porosodik a szekrényen. xd Nincs közelharc, és még pár dolog, ami nekem hiányzik. Alapból persze nem rossz, de szívesebben balhéznék, és mókáznék egyet a 11 éves S.A.-ban, mint a WD-ben így...

Ha majd kell egy Wii U, segítek, ha tudok...
14.
14.
aordog
Én csak egy gépet adtam el...a sajátomat.Tetszik a gép,de amikor megvettem nem erröl volt szó. Az hogy semmi mostani játék nem jön ki rá az több, mint lesújtó. Majd valamikor veszek egy másikat, de elárulom jelenleg a deluxe kiadásért, így hogy tudom mi a felhozatal egy kicsit sok a 84-89 ezer. Persze Mario, Zelda meg a többi Nintendo game hatalmas élmény...a Watchdogs-al mi a helyzet?
A GTA5-tel? A Project Cars-al?
Utóbi tuti törölve lesz....
Valaki tud üzletet ahol 70-en a deluxe, mert többet nem ér!!
13.
13.
predator90
Én is vennék egy wiiu-t de gép ár és játékfelhozatal arányában inkább konkurens gépre költöm és AC játékban gyüjtögetek mint mario-val szenvedjek, drukkolok uj nintendo gép majd lesöpörje a többit
12.
12.
godach
#9: Példának erre tudom mondani, hogy az AC első részét a gyenge felétől csak végigszenvedtem. A másodikat már élvezettel játszottam, de a mellékküldetéseket már ott is ímmel ámmal teljesítettem. A ládákkal, tollakkal egyéb majomságokkal már nem is kínlódtam.
Ehhez képest a Super Mario 64-et 100%-ra, a Mario Pinball Landet 100%-ra teljesítettem. Mindezt élvezettel, nem csak ezért hogy legyen már meg.
11.
11.
Norbiii
9.
9.
deviques
Szerintem a Nintendo amúgy jól csinálja, amit csinál. Ott vannak a hatalmas húzócímei, Mario, Zelda, Pokémon. Ezek mind mind olyan játékok amiken felnőttünk és ezeken kellene a mostani generációnak is felnőnie. Rengeteg olyan játék jelenik meg a Wii U-ra és a 3DS-re is, amiket igazán gyerekeknek készítenek. Oké, hogy itt most legtöbben a Gamekapocs-on felnőttek vagyunk és nem ezt keressük, de az sincs rendben, hogy 12-13 éves gyerekek GTA-val meg Resident Evil-lel szórakoznak. És a Nintendo házon belüli játékai még felnőtt fejjel is nagyon élvezhetőek. Az újabb Mario-kban is több kihívás van, mint az agyonnyúzott Assassin's Creedben vagy Call of Duty-ban. Nagyon remélem, hogy nem csökkennek tovább az eladásaik, ha a Nintendo kiszállna a piacból az egy gyásznap lenne a videójátékok történelmében.
6.
6.
myrte
5.7 millió amiibot adtak el.
4.
4.
Norbiii
#3: Kimondtad a lényeget, amit persze már régebben sokszor elmondtam, miszerint: Sok embernek azért nincs még Wii U konzolja, mert nem szeretne még Wii-ről váltani. És abba bele se menjünk, hogy a Nintendo közönség hány százaléka casual játékos, és ugyanez a szám mennyi a Box Ps tulajok esetében, és így már érthető sok minden. :)
3.
3.
godach
#1: Na meg még tavaly is adtak ki címeket a Wii-re így nagyon sok vásárló nem érezte hogy váltania kellene. Én sem.
1.
1.
Norbiii
Összességében nem egy ütőképes szám, mert ugye 1 évvel korábban jelent meg a Wii U, de azért nem annyira rossz, bár örülnék, ha több lenne.

A tendencia viszont egyértelműen pozitív, és felfelé mutat, az utóbbi hónapokban azért nem szégyenkezhet a Wii U. Hajrá N!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...