Hatred - tömeggyilkosság élesben

  • Írta: zoenn
  • 2015. január 30.
  • Videó
Link másolása
Vadonatúj trailert kapott az utóbbi hónapokban felkapott botrányjáték. A Hatred ezúttal sem hazudtolja meg önmagát: a videóban ártatlanokat mészárolnak le változatos és kegyetlen módszerekkel.

A Hatred már a bejelentés óta többször kicsapta a biztosítékot. Kezdődött minden azzal, hogy a játék eltűnt a Steam Greenlight kínálatából, majd a Valve meggondolta magát. A legutóbbi hírek szerint a játék a legmagasabb korhatár-besorolást kapta az ESRB-től, így a konzolos megjelenés macerássá válhat.

Ezúttal nincs akkora felhajtás, csupán annyi a változás, hogy előrendelhetővé vált a Hatred. Kétféle kiadásban csaphatunk le rá: az első 16,66 euróba került (az összeg beszédes), amely egy digitális kiadás és a hivatalos betétzenéket is tartalmazza. A második verzió 36,66 euróba fáj, de mellé küldenek egy pólót is - ez a kiadás csak 1458 példányban érhető el.

A játék 2015 második negyedévében jelenik meg. Az új trailer sem finomkodik az erőszakkal:

98.
98.
felegyi
Már megint ez a kurva ego! Van akinek a zöld, van akinek a kék a világ legszebb színe... ezt el kell fogadni. Minek kell minősíteni a másikat? Miért kell lenyomni a véleményedet a másik torkán? Nos a szememben két dolog villant fel ezzel kapcsolatban; nem tartom betegnek azt aki ezzel játszik, hisz ez csak játék... emellett nem tartom rinyagépnek azt, aki ezt már nem nyeli le mint játék! Mindenki el tudja dönteni hogy kell-e neki vagy nem, indok nem szükséges hozzá... magánügy mivel töltöd a szabadidőd b+!
97.
97.
Darox
#96: Te vagy nem láttad a filmet vagy teljes mértékben ellőtt melletted a lényege.
96.
96.
SLi
mennyire lehet retardált egy fejlesztő csapat ha egy uwe boll filmet másol?
https://www.youtube.com/watch?v=dKJeFZ3Dbco
91.
91.
Solid Snake1984
Mindenképpen kell egy ilyen játék. Nem eléggé degenerált így sem az a sok hülye gyerek, aki ezek hatására mészárol.
Most le lehet ugatni, mert senki nem kényszeríti rá, hogy ezzel játszon, de ez már tényleg abnormális.
90.
90.
Yanez
Első blikkre a játékmachanika, és maga a játékmenet nulla újdonságot mutat, de ha a kivitelezés jól fog csúszni, akkor lehet még esélye. Ami viszont kiemel(het)i, az az új ötlet, ergo ártatlanok gyilkolászása valami elmebajos cél végrehajtásának érdekében. Mindenesetre az ötlet ötletes, mert ezt, ilyen mértékben még nem láthattuk máshol. Vakon biztosan nem vetem rá magam, előszőr jöjjenek a tesztek, aztán ha jól teljesít, megér egy próbát. És remélem a témája nem negatívumként fog szerepelni, ami miatt lehúznak a produktum végső értékeléséből! Elvégre ez egy játék. :)
89.
89.
dvs00
Bevallom őszintén, durvábbra számítottam, semmi olyat nem tartalmaz a játék amit korábbi alkotásokban már nem láttunk volna. Sőt, kifejezetten vicces, ez a kameranézet meg egy paródia. A Simsnél meg a Diablo-nál még vállalható de bármi másban, 2015-ben ez borzasztó nevetséges.
87.
87.
Sidonyke
Sok hozzászólástól kissé ijesztőnek kezdem látni most a világot. :)
A játékkal kapcsolatban meg, aki kiszeretné próbálni, tegyen úgy, aki meg nem az kerülje el. Semmivel sem több ez más játékoknál, a cél nélküli erőszakot és a hatalmas hypeot leszámítva. Én várom, egy pillantást az időmből mindenképpen megér. Ezenfelül mitől rosszabb ez a Manhuntnál? A GTA-t nehéz ide sorolni, de lényegében ott is egy bűnözővel ölsz halomra más bűnözőket és rendőröket. Csupán a karakter különböző, Niko Bellic egy bűnöző, így az ember eltudja képzelni hol vannak a határai, bizonyos szinten tud vele "azonosulni". (aki szó szerint értelmezi azért részvétem) Egy tömeggyilkos azonban az átlagember számára kiismerhetetlen és teljes mértékben negatív képet alkot róla. (jogosan!)
Azonban ez csak egy játék, aki ettől kezd el gyilkolni, az gyilkolt volna e nélkül is. Elhiszem, hogy a bíróságok örülnek neki, ha a GTA-ra vagy más, hasonló kategóriájú tudnak valamit húzni, de ez csak védekezés. Az ember öl, ha akar, így is úgy is. Nem a Hatred fog kiugrani a dobozából, hogy kivégezzen egy tucat embert, sem szó szerint sem képletesen.
86.
86.
mmbike
Ennyi baromságot összehordani komolyan.... :)
Fel sem hozom a GTA sorozatokat, hogy abban mennyire alakítja az ember a "jót", árulja már el a sok sipítozó, mortal kombatba ha Jonny Cage szétszakítja a másikat az mennyivel jobb ? :) Vagy az ájvékolók a következő reakciót teszik ha játszanak a haverral egy VS meccset " jaj ha csajjal vagy nem ütlek meg mert férfi nem üt meg nőt". Hagyjuk már.... ugyanúgy kinyomod a fatality kombót mert látni akarod az animációt, és nem arra gondolsz közben, hogy szegény lánynak mennyire fájhat.
Lehet rinyálni az ilyen beleélős embereknek, hogy a BF-be a csapatársunkat várja haza a felesége és a gyereke mi meg le TK-ztuk!!! Szegény sosem láthatja a családját mert kilőttük sniperrel a heliből, hogy miénk legyen a heli.

84.
84.
Gorrister
#83: Nem akartam hozzászólnia cikkhez, mert nem látom értelmét a parttalan vitának, de ezt a kommentet muszáj elismeréssel illetnem.
+1
Mit +1, legyen mindjárt +999.
83.
83.
DON GONDOCS
Annyi szerencsétlen zombi, alien, robot után végre mitsem sejtő civileket ölhetünk. Most ott van szegény alien fészket épít, meg élelmet gyűjt és szaparodik, erre jössz te vigyorral az arcodon és kilocsantod z agyád alien fiókák meg éhenhalnak. Robotok egy köteg drót és áramkör ami megkönnyíti az életünket, pl sw At-AT- a szélsőséges terepeken helytálló robot. Te meglátod első reakció felgáncsolod egy dróthuzallal a bátor havasi tevét akik irányítják jó esetben felrobbanak vagy megfagynak, vagy éhenhalnak, aszony-gyerek árván marad, de te büszke vagy magadra, mert legyőztél egy nagyi gyorsaságú lépegetőt. Zombi ugye megintcsak ösztönlény, nemsétálsz el mellete hanem válogatott módszerekkel felrobbantod gyújtod a szerencsétlent. HÁT EMBER az ilyen, szegény már félig halott és ennek ellenére megfosztod karjától lábátol fejétől!!!
ÁÁÁÁÁÁÁ hagyuk! hánynom kell.
79.
79.
Gykrizsi
#78: De az sem mindegy, hogy katonákat ölsz, vagy pl. bevásárló civileket (itt ilyeneket). Persze lehet, hogy az a katona sem rossz ember, ilyenekről napokat lehetne vitatkozni, de nem is ez a lényeg. Az nem tetszik, hogy egyesek szinte már istenítik ezt a vackot, pedig hót gagyi az egész, a fejlesztők is tudták ezt, ezért direkt provokálták az embereket, hátha pár **** megveszi. Ha nem tették volna, senki sem figyelt volna fel rá.
78.
78.
Aanash
Nem értem mi ebben a játékban a felháborító.
Én jártam Krisna központba,sokáig meditáltam és utálom a pusztítást és az erőszakot a VALÓS életben..

De Battlefieldeztem és néha most is leülnék elé.
Mert elképesztő mennyire látványos és szórakoztató az ahogy egy csapatban nyomulunk előre és közben minden a levegőbe repül..
Amúgy meg kifejezetten szeretek benne rakétákkal dobálózni:D
Na meg a support kaszt ólom okádó óriás fegyvereit...
Be a tárat és 300 skulót a népnek..
Na akkor most én is beteg lennék?

Szét kell tudni választani a valóságot a virtuális világtól...
Ha ez nem sikerül akkor nem a játékot kell szidni.
Amúgy meg ez a játék csak a brutaéitásával válik eladhatóvá,ha az nem lenne akkor mehetne az egész a feledés homályába...és ezt a készítők is jól tudják..

Aztán meg várom hogy a főhős kinézete után az összes rockert máglyára küldjék mert biztos ők is ugyanolyanok mint egy JÁTÉK karaktere...
Hatalmas bírka az ember ráadásul egy bolond százat csinál..
75.
75.
Gykrizsi
#73: Persze, de ez lesz az első, amit elővesznek. Így is mindig megkapja a játékipar ezt, miért kell ezt még kiprovokálni is.
74.
74.
lesik20
71 comment ebböl 20 a tied MC sabotage...
73.
73.
Dízel
nincs ebbe semmi extra, aki emiatt lesz tömeggyilkos az amugy is az lenne.
72.
72.
Gykrizsi
#70: A következő mondatban le is írtam, hogy ez persze túlzás, ez nagyon véglet.
71.
71.
Gykrizsi
#69: Látom nem érted mit mondok, de nem is erőlködöm tovább, végeztem.
70.
70.
Mortician
#5: "Ezek után ha megöl valakit, az meg csak hús?"

Ilyen nevetséges ellenérvet már rég nem olvastam. Járj egy kicsit utána mi a különbség egy játékban szereplő "ember" között és egy élő ember között. Annyit segítek, hogy az utóbbi nem lesz minden betöltés után újra az élők között.
66.
66.
ArrowCross
#59: Szerintem nézd végig a videót amit belinkeltem neked, Gergő elmagyarázza neked legalább a dolgokat.
60.
60.
ArrowCross
#59: Ezt a videót meg se nézd, mert rémálmaid lesznek micsoda kegyetlenséggel játszik Gergő és ölni a szegény ártatlan embereket halomra. https://www.youtube.com/watch?v=archJ-FfIDg
59.
59.
Gykrizsi
#57: Úristen de ostoba vagy ... Ha nem veszed a fáradságot elolvasni a többi kommentet, akkor ne szólalj meg.
58.
58.
Neo1989
Ebbe számomra semmi olyan nincs ami nekem élvezetessé tesz egy játékot, de hát ízlések... Mondjuk a fejlesztőkről is sokat elárul h annyi eredeti ötletük volt h nem egy krétaív szoroztató programot csináltak.
Hanem egy polgárpukkasztást, de hát a plüss ebólára is van vevő a Hatred is ilyesmi.
Na mind 1 aki szereti az efféle "jóságokat" annak kellemes szórakozást én kihagyom.
57.
57.
ArrowCross
#56: Édes istenem.. Most is úgy írsz a dologról, mintha valódi embereket kéne ölnöd a játékban. Te szerintem eddig ilyen farm szimulátorokkal játszhattál eddig mert, a te felfogásod szerint minden lövöldözős játékban embereket kell ölni hidegvérrel.
56.
56.
Gykrizsi
#41: Megyek is. Biztos velem van a gond, hogy nem akarok mindenkit ész nélkül lelőni. Sajnálom. Elképesztő, hogy tudjátok csűrni-csavarni a dolgot, hogy az a pszichopata, aki NEM akar embereket őlni. Mondjuk nem tudom miért leszek rosszabb ember, ha például egy filmet nézve szurkolok a főhős, hogy túlélje pl. az adott szituációt. Ő sem valóság. Ezt úgy hívják empátia. Ha most te nem érzel egy fiktív karakterrel szemben annyi empátiát sem, hogy nem ölöd meg minden ok nélkül, az a te szegénységi bizonyítványod. De biztos velem van a gond. (egyébként az csak egy példa volt, nem tudom, hogy van-e ilyen konkrétan a játékban, de hasonló van, vagyis úgy hallottam, nem én agyaltam azon, van-e gyereke, vagy akárkicsodája)
54.
54.
randall13
#41: Egy jó (!!!!) játék karakterei már rég többek holmi pixeleknél. Az MI is sokat tesz azért, hogy legyenek érzelmeik, reagáljanak a játékosra, emberiek legyenek.
A Hatred egy kimondottan szar botrányjáték, amit a köréje kerített marhaságok miatt tudnak csak eladni. Máskülönben a kutyát sem érdekelné, mert egy semmilyen fos. A '70-es években engedhettek meg maguknak a fejlesztők ilyen szarokat.
És ez a szánalmas, hogy más, lelkiismeretesebb fejlesztők meg tized ennyi figyelmet sem kapnak, hiába tették le az asztalra akár az év játékát is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...