Game of Thrones - traileren az ötödik évad

  • Írta: fojesz
  • 2015. január 31.
  • Videó
Link másolása
Nem panaszkodhatnak a Game of Thrones-rajongók mostanában, elvégre nemcsak a Telltale-féle játékadaptáció folytatódik a jövő héten, de a minap a tévésorozat ötödik évada is megkapta az első előzetesét.

Az ötödik évadot április 12-én kezdi el játszani az HBO, az első előzetest pedig annak apropóján mutatták be a készítők, hogy a negyedik évad utolsó két részét már az amerikai IMAX-mozikban is meg lehet nézni. Természetesen ha el vagy maradva néhány résszel, akkor még ne nézd meg a trailert, mert spoileres lehet.

21.
21.
DzsungelCsirke
#20: Egy kicsit valóban egyszerűsítik a dolgot, de ne felejtsük el, hogy Martin elmondta a sorozat íróinak, hogyan fogja befejezni a regényeket. Tehát az itt látható egyszerűsítések abból fakadnak, hogy a könyv komplexitását nem tudják visszaadni. És ami a sorozatban történik, az valószínűleg a lényeg lesz, vagy egy alternatív verzió. Ezt majd a következő évadban megtudjuk. De tegye össze a két kezét, aki nem érzett egy-két szálat feleslegesnek a könyvben.

Amúgy ja, ami egy könyvben működik az sorozatban sosem fog. Nem azért mert buták a nézők, hanem azért mert egy könyvet teljesen másképp forgatunk, vissza tudunk lapozni, csak egy dologra kell koncentrálni. Egy filmnél ez nincs így, DE még így is költségvetés-határokat feszeget a Trónok Harca.
20.
20.
PolluxHUN
Szubjektív vélemény!
Végigolvastam az 5. könyvet láttam az összes részt a sorozatból, már-már elég nagy fannak is mondhatom magam.
Könyvek: nem értem ezt a 4-5. könyv hate áradatot. Azon kívül hogy a kronológiailag a két könyv párhuzamosan halad (egy ideig), magyarul csomó karakter szemszögét egy adott időpillanatban csak az 5. könyvben kapjuk meg simán hozza az előző könyvek szintjét..sőt. Az már más kérdés hogy sok olyan ember van akik az ezer felé ágazó szálakat nem képesek agyban összerakni. +ez nem egy Tolkien fantasy; itt nincsenek (ill viszonylagosan kevesen) egyértelmű jók és rosszak, itt nem minden fekete és fehér, itt Frodó nem fog átvágni Mordoron hogy a végén katartikus küzdelem árán felülemelkedjen a jó. itt fantasy csak katalizátor. Az emberi gyarlóság és fertő katalizátora. Lehet kicsit abszurdnak hangzik de bizonyos szempontból többet mutatnak meg ezek a könyvek a pl. a politikáról mint bármilyen iskolai történelemkönyv.
Sorozat: a készítők mentségére legyen mondva, szájbaverrt nagy fába vágták a fejszéjüket. nagyon nagyon sokáig ugye megfilmesíthetetlennek gondolták a könyveket. Évadról évadra brutális mennyiségű pénzt tolnak bele a sorozatba. Látszik is a látványon, forgatókönyveken, díszleteken rendesen. A sorozat kitermelt jó egypár igen igen faszájos színészt. Az első 3 évad példaértékűen követi a könyveket, a 4. már kevésbe. De könyörgöm több ezer oldalról beszélünk, és millió egy szálról. Előbb utóbb várható volt h megszalad az olló. Jó pl. tény h én Vargo Hoat-ot bent hagytam volna a sorozatban és a Greyjoy szál is nyúlfarknyi. De ettől függetlenül a 4. évad is simán hozza a szintet.
Ezzel a trailerrel kapcsolatban viszont bajba vagyok. Az egyik szemem sír a másik fa. Ami meg lesz csinálva az epic lesz. Ami itt igazán zavar az az hogy most már tényleg túlságosasn bőszen vagdossák a dolgokat. Gyakorlatilag a 2 utolsó könyv 3/4-ből (kb 1500 oldalból) csinálnak 10 részes évadot. Ez iszonyú kevés. Ha fogadnom kellett volna arra tippelek h 2évad lesz. Sőt ugye már bele is kapnak a Winds of winter-be ami még ki se jött! hogy fogja magát G.R.R. utolérni? kihagyják a teljes Victoryanos, Euronos greyjoy szálat. Ilirio helyét átveszi Varys és egyből az ifjú griffnél találjuk magunkat, a Royne-os rész egy az egybe kimarad. Jaime megy Dorne-ba, a fal is megnyírbálódik (Rideghon tuti ugrott), vajon lesz egyáltalán Quentyn? Tyrion egyből a kompániában? és stb.
Sansa - Kisujj, Arya, Cersei, Theon eddik ok. De nagyon sok a kérdőjel.
Próbálok kicsit szkeptikus lenni akk nem ér csalódás. :)
18.
18.
Én a negyedik évad közben már nekiálltam a könyveknek, az első hármat el is olvastam gyorsan. De egyszerűen semmi nem vesz rá, hogy a Feast for Crows-t folytassam, két hónap alatt a negyedéig nem jutottam el.
17.
17.
felegyi
Nálam először lementek a sorozatok, majd a könyvek... most a 3. kötet végénél vagyok. Az első évad nagyon jól visszaadta a Trónok Harca kötetet, a 2-4. évad viszont.... igen, kicsit "olcsó", kicsit "hiányos" a könyvhöz képest de mint már írták, a való életben a pénz diktál. A vastrónus pl. 30x-akkor mint a sorozatban, olyan pengék állnak ki belőle hogy nem egy király vérzett el a Trónon!
16.
16.
Yanez
Már április 12-én? Szuper!!! Igaz a trailer után ez most örökkévalóságnak tûnik.

Lenti brigádnak: A könyvet szerencsére nem olvastam, így maximálisan élvezem a sorozatot!
12.
12.
princeps27
nekem a sorozat jobban tetszett, mint a könyv, sztem vmi nincs rendben az író fejében
11.
11.
SLi
Én könyv párti vagyok, de az első évad 10/10 volt számomra aztán már zavartak az eltérések, idegesítettek a butítások és a sokszor brutális didaktikusság, abba is hagytam hosszú időre. Viszont nemrég újrakezdtem és most már mint alternatív "univerzumként" tekintek tv-s adaptációra aminek megvannak a maga erősségei pl. Lena Headey fantasztikus mint Cersei,és még lehetne folytatni.
10.
10.
Mortis
#9: Egyáltalán nem zavartak a kihagyott karakterek, esetleg események az első három évadban, sőt, volt olyan dolog, amit sokkal jobban valósítottak meg, mint a könyv( Robb feleségére gondolok elsősorban), de a negyedik évad egyszerűen nem hozott kompakt élményt s számomra szétesett.
Amúgy még mindig nem értem miért kéred rajtam számon a tv és könyv összevetést; az első kommentem óta csak a 4. évad botcsinálta döntéseit hoztam fel negatívként a show-val kapcsolatban, példaként két eseményt felhozva, amiket ki lehetett volna jobban vitelezni a script 2-3-szoros újraolvasásával. Az első három évadot a változtatásaival együtt imádtam.
9.
9.
randall13
#6: És még én nem gondolkodom mielőtt írok :D Tudod van egy olyan képlet, hogy
TV != könyv
Ami könyvben működik, az a tv-ben egyáltalán nem biztos hogy fog. Ha minden felesleges szálat belepakoltak volna a sorozatba, senki se nézné. De ha már ennyire okos vagy, érdeklő tekintettel várom a magyarázatod, hogyan képzelted el pl. a könyv méreteiben a vastrón megvalósítását. Tudod a valós világban léteznek olyan fura dolgok is, hogy pénz és fizika.
8.
8.
Solid Snake1984
Én nem olvastam a könyvet, de ha alkalmam lesz rá, biztos belenézek. Rosszat nem hallottam még róla. Nekem a sorozat is bejön. A negyedik évad nekem nagyon bejött. Várom nagyon az új részeket.
7.
7.
Sun9us
Én sem bánom. (A könyvben rengeteg felesleges szál fut, amiknek semmi értelmük, csak időhúzásra jók. Az író több száz oldalon át felépít egy karaktert, de időközben megunja, és megöli, mielőtt bármi érdemlegeset tett volna. Ezt többször is eljátssza, az utolsó két könyvben.) Várós nagyon.
6.
6.
Mortis
#4: kimoderált üzenet
5.
5.
eszem
...és most vált el végérvényesen a sorozat a könyvtől. Mondjuk Én ezt nagyon nem bánom.
4.
4.
randall13
3.
3.
Mortis
Már túlléptem azon, hogy a könyvhöz képest buta változtatások puszta jelenléte zavarjon, mivel a 4. évadnál rosszabbra úgysem lesznek képesek megcsinálni. Már eleve eljutottak ahhoz az alapanyaghoz, ami a korábbi három kötethez képest a béka segge alatt van minőségben, tehát leginkább csak javítani tudnak rajta.
Ettől függetlenül töretlen lelkesedéssel várom az új könyvet, mivel ismernem kell a történet befejezését; s igazából titkon abban reménykedem, hogy ugyanaz fog történni a Tűz és Jég Dala univerzumával, mint a Metro könyvekével: különböző szerzők új és újabb történeteket mesélnek majd el benne. Minőségre a Varjak után természetesen már kár várni.
2.
2.
mestermagyar
Játsszák le az összeset! MOOOOST!
1.
1.
Angelwing
na,ez az évad elég mozgalmasnak tűnik,kiváncsian várom
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...