A jó, a rossz és a csúf

Link másolása
Ezen a héten is történt pár érdekes esemény, melyeket érdemes felidézni vagy éppen megismerni, ha még nem olvastad őket. Lássuk, milyen hírek kapták a ezúttal a főszerepeket!

A jó

A tavalyi E3-on bemutatott Battlefield: Hardline elsőre csak egy újracsomagolt negyedik résznek tűnt. A sztori annak ellenére sem volt érdekes, hogy a Dead Space játékokat is hegesztő Visceral Games fejlesztette a játékot. A nyár folyamán volt egy bétateszt is, mely alapján a multiplayer is vegyes érzelmeket keltett, hiszen pont a sorozat legjobb elemei hiányoztak belőle. Szerencsére az EA tanult az előző évi Battlefield 4 fiaskóból, így a Hardline-t nem erőltette rá az őszi szezonra és 2015 elejére tolta a játékot.

A jó hír egyrészt az, hogy kedden indul a hat napig tartó nyílt bétateszt, másrészt pedig úgy tűnik, a fejlesztők hallgattak a rajongókra és változott a játék. A tavaly nyári bizonytalanság ellenére mégis visszatér a nagy kedvenc Conquest játékmód, melyben ezúttal is 64 fős csatákat vívhatunk. A béta egyébként ezen kívül még két játékmódot és három pályát fog tartalmazni, így alaposan belekóstolhatunk a multiplayerbe, mielőtt a vásárlás mellett döntenénk. A történettől, úgy tűnik, továbbra sem kell sokat várni - bár a sorozatban sosem ez volt a lényeg -, de azért titkon remélem, hogy kellemesen csalódhatunk benne.

A rossz

Pár napja szűkszavú közleményben tudatta a Sony, hogy két alkalmazás is megszűnik PlayStation Vitán, az egyik a Maps, a másik pedig a YouTube. Bár ezek nagyon hasznos appok, természetesen nem pótolhatatlanok és a Vita böngészőjéből vagy más eszközökről is elérhetőek. Sokan azt rebesgetik, hogy a YouTube a HTML5-re való átállás miatt került le a kínálatból, viszont jogos a kérdés, hogy akkor miért nem frissítették vagy pótolták az alkalmazást? Magam és a kommentelők részéről is úgy tűnik, hogy sok Vita-tulaj számára hasznosak voltak ezek a programok és hiányozni fognak.

Nem szeretnék vészmadár lenni - emellett Vita-tulajként magam ellen is beszélek -, de az alkalmazások eltűnése a következő állomás a PS Vita végéhez közeledő útján. Az még csak-csak érthető, hogy nem éri meg a gépre AAA-címeket fejleszteni, de a Sony más szempontokból is kezdi magára hagyni a konzolt. A remek alternatívaként szolgáló PSP-s játékok alig-alig akarnak felkerülni a kínálatba, de emellett rengeteg PS2-es cím portját is szívesen látnánk. A kényelmi funkciók eltűnésével kezd egy nagyon drága PS4 kontrollerré válni a Vita és ez főleg azoknak rossz hír, akik nem rendelkeznek a nagytestvérrel.

A csúf

A hét elején érkezett a hír, hogy a Ubisoft több harmadik féltől vásárolt játékpéldányt is törölt a UPlay-ről. Az ilyen harmadik félnek tekinthető G2Play-től és G2A-től Magyarországról is többen vásárolnak, mivel az árak nagyon kedvezőek a többi bolthoz képest. A Ubisoft később közleményben tudatta, hogy az érintett példányokat azért törölte, mert hamis bankkártyákkal vásárolták őket az EA-féle Originről. Kérdéseket szinte minden félnek feltehetünk: a Ubisoft miért nem tájékoztatta erről hamarabb a vásárlókat és miért csak most derült ki a csalás? Az Originen miért nem szúrták ki a hamis bankkártyákat? A G2Play és a G2A miért nem tudta kiszűrni a hamis példányokat?

Hozzá kell tenni, hogy a G2Play és társai az Ebay-hez hasonlóan működnek, így akár a felhasználók is feltehetik a saját termékeiket. Ezekre azonban nem vállalnak felelősséget, így a sok biztonsági hiba miatt ezúttal is a vásárlók maradtak hoppon. Természetesen a Ubisoft szerint a tanulság az, hogy ne vásároljunk harmadik féltől származó olcsóbb játékokat, hanem vegyük meg a félkész címeiket teljes áron.

1.
1.
moonborn
"vegyük meg a félkész címeiket teljes áron" - Ez jó volt xD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...