HWSW: Imádják a vásárlók a Maxwellt

  • Írta: fojesz
  • 2015. február 14.
  • Hardver
Link másolása
Ragyogó teljesítményt nyújt az NVIDIA GPU-s üzletága, a Tegra processzorok azonban nem találkoztak a mobil- és tabletgyártók igényeivel. A lapka egyik jelentős felvevő piaca az autóipar lehet - írja a HWSW.

Tovább folytatódik a Maxwell-generációs videokártyák sikerszériája - vonhatjuk le a következtetést az NVIDIA ropogós pénzügyi jelentéséből. A cég 2014 utolsó három hónapjában újra rekordbevételt, 1,25 milliárd dollárt ért el, ez 2013 hasonló időszakához képest 9 százalékos növekedésnek felel meg. Az ehhez párosuló profit 31 százalékkal 193 millió dollárra emelkedett, a cég tehát kicsattanó formában van.

Az eredményeket a negyedév során a GPU-s üzletág húzta, amely amúgy is a cég gerincét adja. A bevételek 13 százalékkal, 1,07 milliárd dollárra emelkedtek, a piac nagyon jól fogadta az év során fokozatosan bemutatott új, Maxwell-generációba tartozó grafikus feldolgozó egységeket, a GeForce márkájú, dedikált grafikus kártyák ragyogó ütemben fogytak.

A GPU-kkal az NVIDIA három fő területet céloz, a játékosok, a vállalati munkaállomások és a szerveroldali grafika piacát. A játékra szánt GPU-k bevétele látványosan, 38 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, de még ezt is felülmúlta a szerverekbe szánt GPU-k (GRID) növekedése, amely éves szinten megduplázódott - köszönhetően a különböző streaming szolgáltatók oldalán jelentkező igénynek. Érdekes módon a munkaállomások (Quadro család) nem tudott növekedni és éves szinten stagnált, ugyanígy a PC-gyártók által megrendelt és beszerelt (OEM) kártyák forgalma is visszaesett. Ez utóbbi egyébként régóta zajló trend, a minimális profitot hozó piacra különösebben nem is figyel már az NVIDIA.

Még nincs vége a cikknek, további érdekességek és számok a HWSW-n!

5.
5.
Extol
4.
4.
kanguru
A legviccesebb, hogy a ket topic a HWSW oldalan egymas alatt van:

Imádják a vásárlók a Maxwellt
Botrányos lett az új Nvidia-kártya

Marpedig az uj Nvidia kartya Maxwell :D

Reszemrol imadom a maxwellt, mert a szamomra lenyeges notebook szegmensbe egyre erosebb megoldasok jonnek.
Egy 8GB-os 980M-el ellehet mar passzianszozni.
1.
1.
dragonkris2000
Ez nagyon jó
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...