Free-to-play lesz a Fable Legends

  • Írta: fojesz
  • 2015. február 26.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft megerősítette azt, amit már eddig is sejteni lehetett: a Fable Legends free-to-play játék lesz, az üzleti modell kialakítása egészen konkrétan a League of Legendsére emlékeztet majd.

Free-to-play lesz az Xbox One-ra és a Windows 10-es PC-kre megjelenő, keresztplatformos játékot is támogató Fable Legends - előbbi esetében Xbox Live Gold előfizetésre azért szükség lesz.


A készítőket a League of Legends üzleti modellje inspirálta, erre épít egyébként az Xbox One-os Killer Instinct is. A lényeg, hogy a játékban elérhető hősök egy része mindig ingyenesen játszható, és mindig változik, hogy melyik karakterért nem kell éppen fizetni.

A Fable Legends esetében ez azt jelenti, hogy a kezdetben elérhető négy harcossal néhány hétig ingyen játszhatunk majd, később pedig egy újabb négyes váltja fel őket; ahhoz, hogy az eredeti szereplők véglegesen a mieink legyenek, játékbeli vagy valódi pénzzel, de fizetnünk kell. A karaktereink statisztikái sosem nullázódnak, ha megvettük őket vagy azok újra ingyenessé válnak, ott folytathatjuk a fejlesztésüket, ahol abbahagytuk, sőt az eredményeink a PC-s és az Xbox One-os verziók között is szinkronizálva lesznek.

Hol költhetünk majd még pénzt? Természetesen a főgonoszoknál, az ő esetükben extra csapdákat és szörnyeket is vásárolhatunk majd, illetve különböző kozmetikai eszközöket is vehetünk.

A Fable Legends még idén megjelenik, ha minden igaz.

24.
24.
Prax
#19: Ott a Sacred 3. Sokan vártuk, és valahogy nem az lett amire számítottunk. Steam-en most néztem meg, kemény 2/10es értékelése van. Reméljük itt jobb lesz az eredmény, mert a túl sok változtatás (szerintem) kb. beintés a sorozat szeretőinek.
23.
23.
Gykrizsi
#21: Persze, persze, de azért az más, hogy nyomott áron jön valami (vagy ingyen), vagy sokan meg akarnak szabadulni tőle.
22.
22.
balint23h
#19: A játék címe arra jó, hogy egy bejáratott névvel könnyebb eladni.
21.
21.
#18: Másnap már 13-ért is lehetett kapni hardveraprón, nem kell teljes árat adni érte ha nem akarsz.
19.
19.
batnor
Szerintem is mindenki rossz irányból közelíti meg a mostani játékokat. A játék címe amennyiben annak több része is megjelenik, nem feltételen kapcsolódik történetben azokhoz, nem feltétlen ugyanazt a stílust viszi tovább. Ma már egy játék címét arra jó, hogy a játékos beazonosítsa azt, melyik világhoz köthető, onnantól kezdve a új rész stílusa lehet több féle, amit az adott világ elbír. Ezek után a játékos dönthet arról, hogy ad neki egy esélyt vagy hozzá sem nyúl. Ahogy többen írták sok jó dologból sült ki már rossz, ez fordítva is igaz. A sorozatnak mindegyik része egyedi a maga nemében. Mindenki mást és mást fog várni, lehet ez a rész most nekem vagy x+1 személynek nem fog tetszeni, de y+1-nek igen.

Magát a játékot ki fogom próbálni, mert a F2P miatt nem bukok vele semmit. Lehet bejön avagy nem, de előre nem itélkezem, illetve ez egy spin-off tehát az eredeti történet szálat nem viszi tovább, így várjuk ki a 4-es részt ami vagy eljön vagy nem.
18.
18.
Gykrizsi
#16: Szerintem teljesen mindegy milyen játékot hozz fel. Ezt azért temetik sokan, mert ingyenes lesz. Ez mellet igenis az Order volt az, melyet az egekig magasztaltak, és nem is rossz játék, de egyszerűen túl drága, 18.000 az a játék nem ér.
17.
17.
Gunner23
Képek alapján nagyon hangulatosnak néz ki!
16.
16.
Mr.Dead
#12: Ahogy leírta, abban a formában butaság...
15.
15.
Gykrizsi
#13: De ez sem feltétlenül igaz, mert ott van pl.: a Halo, az FPS-ek egyik mérföldköve, és mégis kiadtak egy RTS-t, és szerintem a Wars a sorozat egyik legjobb darabja. Egy átlátható és izgalmas stratégia.
13.
13.
Gorrister
#7: Az hogy ez esetleg egy rohadt jó játék lesz, még nem zárja ki azt, hogy itt a Fable vége.
Egész egyszerűen ettől a címtől nem ezt várják az emberek. Nem az a baj, hogy aranyos a külleme meg érdekesen néz ki és új, hiszen ez eddigi részeknek is aranyos volt a külleme érdekesen néztek ki és amikor megjelentek újak voltak.
Az a baj, hogy más. Nagyon. (és igen tudom kellenek újítások, változtatások bejáratott címek esetében is, de ezeket érzékkel kell adagolni)
Lehet hogy ettől még zseniális játék lesz, de csak a nevében lesz Fable, szellemiségében nem.
Lásd Resident Evil sorozat. Szerintem az 5. és a 6. rész is remek kis tps lövöldék, de Resident Evil-nek egyiket sem nevezném jó szívvel.
12.
12.
kastorhun
#9: Nem butaság, mivel az Ordernek és a Driveclubnak a megjelenésük előtt sokan odaakarták nekik adni az év játéka díjat, és hát még sem lettek olyan jók.
11.
11.
kastorhun
#7: Teljesen egyetértek veled.
És szerintem butaság eltemetni a szériát, ez csak most szimplán más lesz mint a többi része, és egy próbát majd mindenkinek megér szerintem, hiszen teljesen ingyenes.
10.
10.
kopic
#7: Azért, mert ez már szerintem nem Fable.

Mr.Dead:
+10000000000
9.
9.
Mr.Dead
#7: Elèg megnézni, hogy hogyan fejlődik vissza a sorozat. És a Fable single játék, nem multi. Egyedül akarom felfedezni Albiont, egy olyan játékban, amit erre terveztek. Egy jó Fable miatt tuti vennék XOnet, a második örök kedvenc marad.
És szerintem egy XBox játék alatt felhozni PS exkluzív játékokat, hogy istenítettük őket...enyhén hülyeség.
7.
7.
PaprikaJancsi
Imádom, hogy mindenki irogatja, hogy itt a Fable vége, pedig még nem is játszottatok vele. Attól, mert nem olyan mint az előző részek, lehet még rohadt jó játék. Mind ez teljesen ingyen.
Order, Driveclub és Ryse, már a trailer után mondtátok, hogy milyen rohadt jó kis játékok lesznek. Az Order-t, és a Driveclub-ot mindenki már az év játéka jelzővel illette megjelenés előtt. Egyik szarabb lett, mint a másik. Csak azok 18 ezres játékok, ez meg ingyenes.
Kicsit gondolkozzatok már el azon, hogy miért szar. Mert más ? Mert aranyos a külleme ? Vagy mert érdekesen néz ki ? Vagy mert új ?
Na sziasztok !
6.
6.
kopic
4.
4.
nero66
Mindig is szeretni foglak FABLE sorozat. R.I.P. ;(
3.
3.
Mr.Dead
#2: A harmadik résznek csak a vége lett rossz szerintem, de a játék elèg jó lett.
2.
2.
XuChi
Nálam innentől a fable széria is elment a kukába. Fable 1-2 nagyon jó volt a 3 már siralmas. Ez még??? Hagyjuk is..... :(
1.
1.
Gorrister
Jobban örültem volna ha egy sima singleplayer folytatást készítenek. Nekem nagyon nem tetszik ez az új koncepció. De azért így, hogy ingyenes, majd lehet ránézek, bár sok jóra nem számítok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...