GDC 2015: Job Simulator - az első SteamVR-játék

  • Írta: Shifty
  • 2015. március 2.
  • Érdekesség
Link másolása
A SteamVR tegnapi leleplezése után bemutatkozott a HTC és a Valve közös fejlesztésű VR-szemüvegének az első játéka, az Owlchemy Labs fejlesztésében készülő Job Simulator, ami erősen hajaz a Surgeon Simulatorra.

A HTC tegnap teljesen váratlanul bejelentette, hogy ők gyártják majd a sokáig csak SteamVR-nak hívott, Valve VR-technológiáját használó szemüveget, a HTC Vive-ot.


Ma pedig bemutatkozott az első olyan játék, ami a már bejelentett VR-szemüvegek mellett a tegnap leleplezett HTC Vive-ra is készül. A Job Simulatort az 
Owlchemy Labs fejleszti, a játék pedig 2050-ben játszódik, ahol gyakorlatilag mindent robotok végeznek az emberek helyett, így a szimulátor segít majd minket megtanítani, milyen is az, ha az embernek van saját munkája.

12.
12.
kanguru
Nem latjatok a valodi jelentoseget ennek.

Ilyen VR eszkozokkel a legolcsobb bangladesi falubol tudnanak dolgoztatni embereket az osszeszerelo uzemekben 1cent/oraert a VR altal iranyitott robotok raknak ossze a dolgokat + persze automatika is olyan zart biztgonsagos letesitmenyekben ahol a legolcsobb az energia, foldterulet.
Nem kene varosokhoz kozel epiteni oket. Lerakni a sivatagba napelemmel, kozvetlen mellette banyaszott szennel mukodnenek.

Ezzel szelesrenyilik a piac hogy kit dolgoztathatnak. Nincs utazas, nincs lopas a gyarbol, nem fizetnek szabadsagot, se ebedidot.

Egyaltalan nem veletlen, hogy egy ilyen temaju "gagyi jatekkal" nyitnak. Pontosan az a celjuk hogy kitorjenek a VR = szorakozasra kitalalt jatekkutyu sztereotipiabol es felkeltek a munkaadok erdeklodeset.

Valoban gaz hogy par poligonbol allo modelleket csinalnak mikor semmi penzbol megtudnanak fizetni egy kinai csapatot aki csinal nekik szazszor jobbat.
11.
11.
Amugy a fekete humort felreteve ez egy ritka szar valami...
9.
9.
Nem ertem a sok hoborgot.
Ez csak munkat ad az egyre tobb munkanelkulinek.( a politikusok tapsikolnak)
Ja hogy fizetes meg nincs,
Nos erre ne gondoltak a fejlesztok.
Meg arra sem ha nincs penz mivol vesz a munkanelkuli ilyet hogy legyen munkaja...
;)
7.
7.
KeXxX
"És ez a jövő.."
Nekem egyáltalán nem tetszik ez a szemüveges gyökérség.
6.
6.
MrLentoFan
XD Ez most valami vicc? Ez nagyon Tesco-s és elnézést ha valakit megsértettem!
Tegyük fel, ha engem érdekelne is ez a cucc akkor se ilyen no komment, no komment, sz@rok miatt. Így nekem ez egy használhatatlan műanyagdarab! Nálam akkor lenne nyerő, ha teszem azt ülök a Ps, Xbox, Pc, Nintendo, előtt magamra teszem, megnyomok egy gombot és máris "benne vagyok a játékban" virtuálisan persze! Ezért per pill, egy forintot nem adnék!
5.
5.
markoci555
#4: mínusz egy egyébként
4.
4.
markoci555
Több dologgal kapcsolatban fel vagyok háborodva, de nem is fontos, mert mindenek előtt az lenne a kérdésem: mi a f*sznak van saját munkánk, meg mit sütöget, főzöget itt valaki, ha mindent a robotok végeznek? Akkor pont hogy csak a szellemi munka marad, gondolkodás, feltalálás... vagy egy robottal vagyunk? Mert a keze k*rva csúnyán néz ki, nem beszélve a környezetről. A bemutató videótól elszáll az ember agya, aztán kitör belőlem a röhögés amikor elénk tolnak másnapra egy ilyet :)

Egyébként Simpson család jutott egyébként eszembe, amikor Marge rászól a gyerekekre hogy nyírják már le a füvet, ők meg nem akarják, pár perccel később valami szórakoztató központban pedig virtuálisan nyírják a füvet :D
3.
3.
strike19
#2: Már látom a sok csalódott gyereket akik a kőmüves szimulátorral játszottak.
Mikor kimennek az első valódi telepre és rájönnek ,hogy a cement zsák nehezebb mint a move kontroller.
2.
2.
DON GONDOCS
így a szimulátor segít majd minket megtanítani, milyen is az, ha az embernek van saját munkája. A szórakoztatás új lépcsőfoka.
1.
1.
strike19
Ez aztán minőség.Mért nem lehetne inkább egy Half Life Ep2 VR demózni.
Az jobban érdekelne vagy.Egy Lost Coast 2 VR.És a Valve vágre meg mutatná az új Source 100.6 Engine-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...