GDC 2015: Androidos konzol az új NVIDIA Shield

  • Írta: zoenn
  • 2015. március 4.
  • Hardver
Link másolása
Májusban érkezik az NVIDIA Android TV-alapú játékkonzolja 200 dolláros áron. A Shield márka legújabb iterációja a GeForce-kártyákkal szerelt PC-k képét streameli a TV-re, de Tegra X1 chipje önmagában is erős.

Az NVIDIA bemutatta a legújabb Shieldet, amely teljesen eltér a korábbi handheldtől. Az új Shieldet "a világ első 4K-s Android TV-jeként" harangozta be a gyártó, ami igaz is, elvégre lejátssza a H.265-ös kódolású 4K-s videókat is.

A konzolon egy Android TV fut, egy Tegra X1 chip dolgozik a burkolat alatt, illetve jár hozzá egy Shield kontroller és egy mikrofonos távirányító a hangalapú kereséshez. Noha a belső tárhelye csak 16 GB-os, ám microSD-kártyával bővíthetjük és a két USB 3.0-s bemenettel külső merevlemezeket is csatlakoztathatunk hozzá.

A Shielddel PC-s játékokat is streamelhetünk a TV-nkre, méghozzá 1080p-s felbontásban és 60 fps-sel. Csupán annyi a követelmény, hogy a számítógépünkben GeForce-kártyának kell lennie.

Az NVIDA vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang szerint a Tegra X1 kétszer akkora erőt présel ki magából, mint egy Xbox 360, ráadásul hatszor több RAM-mal szerelik. A konzol támogatja a DirectX 12-t és kontrollere 40 órás üzemidőt bír.

Ha éppen nem PC-s játékokat streamelünk rajta, akkor a Shield egy tisztességes játékkonzolként funkcionál. A játékokat a Google Playből érhetjük el egy külön szekcióban, ahol többek közt megtaláljuk a Metal Gear Solid: Revengeance, a Crysis 3, a Limbo, a Doom: BFG Edition és a Borderlands: The Pre-Sequel! speciális androidos portját is. A premierkor 50 alkotás közül szemezgethetünk.


A bemutató keretében az NVIDIA szakemberei a Borderlands: The Pre-Sequel!-lel, a The Talos Principle-lel és a Crysis 3-mal játszottak a Shielden 30 fps-sel.

Az új NVIDIA Shield májusban landol a boltokban, ára 200 dollár lesz.

A cég emellett bejelentette a felhőalapú streaming szolgáltatásának új változatát, a GRID Plust. A Basic vagy Premium előfizetés mellett elérhetjük a legújabb játékokat, melyek az NVIDIA szerverein futnak. A GRID+ immáron 1080p-ben és 60 fps-sel futtatja a címeket 150 milliszekundumos késleltetés mellett.

13.
13.
mestermagyar
Ami jó:
Egy android alapú már-már konzolnak nevezhető eszköz, aminek a játékkal való ellátását egy PC-s gyomra, és pénztárcája is befogadja, tökéletes OS TV-khez, mind TV-re köthető konzolokhoz, a chip meg valószínűleg több mint erős, pláne a nagy felbontás játszásában, ami a hagyományos konzolok nagy visszatartóereje.

Ami rossz:
Az nvidia kicsit kevés lesz ehhez, hogy mindenkit lepénzeljen, és meggyőzzön hogy az ő ARM alapú konzoljukra portoljanak. Ha nem lesz felettébb népszerű (amire viszont bőven van esély), akkor nehezen fog nagy cím csordogálni. Valamint még mindig geforce kártyákra korlátozták a streamelt játékot, ami felesleges, már messze túl vagyunk a koron, hogy ehhez speckó akár beépített technológia kelljen.
11.
11.
godach
#10: Kíváncsiságból, leültetném azért az enyémet meg a nagy megmondóemberekét egymással szembe beszélgetni. Aztán kíváncsi lennék, melyik panaszkodna hamarabb ;)
10.
10.
EeRrTt
#9: idéznék a 6. hozzászólásból, amit szintén ő írt : "az asszonynak valamit "
9.
9.
Dercsi
#1: Ez azért durvább... Inkább egy ilyet szerezz be mint ezt a sz@rt ;)
http://wac.450f.edgecastcdn.net/80450F/wgrd.com/files/2012/01/hot-girl-sleep-frist-date.jpg
És erre is mozoghatsz nyugodtan :)
8.
8.
godach
#7: Én is így vagyok vele, pedig már majdnem rányomtam a kifizetésre :D
7.
7.
dante92
Az igen! Tuti beszerzek majd egyet. Még jó, hogy nem vettem meg az Ouyát.
6.
6.
godach
#3: Nekem a hálóba Wii van, amihez ugye mozogni kellene, az ágyból nem annyira kényelmes. És az XClassic, ami ugye vezetékes. Döglés közben szintén kilőve.
A többi konzol meg a PC egy másik (pánik)szobában van.
Lejátszókkal folyamatosan szívok, a filmek ilyen-olyan kódolása miatt. DLNA működik, de egy 550Wattos gép mi a bánatért menjen, valami film miatt pluszba? Ráadásul van pár android cím, amit szívesen pótolnék pont ezért nézegettem valami droid kütyüt.
Na most ez kiegészítőkkel nem üti meg a 300$, és ha a lejátszó árát, az asszonynak valamit amivel tud fészbukkozni, skypeolni (telón kívül) és valami androidos eszközt amin én tudom pótolni azt a pár címet amit akarok levonom, akkor ez igazán piri pénz.
És elvakultan még, de csak nVidia.
5.
5.
eldergirl
#2: Arra a ps4re gondolsz ami átlagban 30fpse- streamel, 4k felbontást nem támogat és 399US$-ba kerül, kontrollere relative alig 24 órát bír ki és ? (O.o)
mert nekem csak ilyen van
4.
4.
godach
#2: Nem. Mi az? Keltetőgép?
3.
3.
Blueberry
Elfogadnám+nagyon jó az ára,csak már nem lenne neki hely
2.
2.
Cipo3
#1: Kijött már a PS4 hallottál róla?
1.
1.
godach
Durván jól néz ki ez az állat! Egy éve nézegetem, mi kellene a hálóba a Wii mellé. Sztem ez lesz idén a befutó. 200 Dolcsi meg lópikula.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...