Így fut konzolokon a Project CARS

Link másolása
Egy közel végleges verziót tesztelhetett le a Digital Foundry a Project CARS PS4-es és Xbox One-os változatából. Az ígéretek szerint a játék mindkét konzolon 60 fps-sel fog futni - egy videón megnézhetjük, mennyire sikerült ezt betartani.

Nagy a mozgolódás a Project CARS körül: a héten először befutott a játék gépigénye, később pedig megtudtuk a pontos megjelenési dátumot is. A Digital Foundrynak lehetősége volt letesztelni a játék egy közel végleges változatát, így képet kaphatunk arról milyen teljesítményt nyújt majd konzolokon a játék.

 

Először is meg kell jegyezni, hogy ez még nem a végleges változata a játéknak, így még változhat később a teljesítmény. A héten megtudtuk, hogy az 1080p-s felbontást csak a PS4-es verziónak sikerült elérnie - Xbox One-on a játék 900p-ben fog futni. Az ígéretek szerint mindkét masinán 60 fps-sel versenyezhetünk majd. A Digital Foundry mérései alapján a sebesség nagyban függ attól, hogy milyen beállítások mellett játszunk. Tiszta időben, belső nézetből, a sérülésmodellt kikapcsolva a játék simán tudja tartani a 60 fps-t mindkét konzolon. Ezzel szemben külső nézetből, viharos időben, a sérülésmodellt bekapcsolva a játék már csak 30-40 fps-sel fut, sőt Xbox One-on néha a 30-at sem éri el.

Ennek ellenére érdemes megemlíteni, hogy a játék elképesztő látványt nyújt és nincs más olyan versenyzős játék konzolon, ami egyszerre 40-50 autót képes a képernyőre pakolni. Így a Slightly Mad Studios által elért teljesítmény így is elismerésre méltó.

A Project CARS május 8-án jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re. Elvileg egy Wii U-s változat is lesz, de rég hallottunk már felőle.

Update! A Digital Foundry leszedte az eredeti videót, mint kiderült, a tesztje alapjául szolgáló verziót a kiadó nem technikai elemzés céljára szánta eredetileg. A srácok elnézést kértek, amiért hibáztak.

19.
19.
dzsiádzsó
#17: Azért fejlesztőt sem kell félteni, aki fix 60 fps-t nem tud belőni konzolon, nem kell oda semmilyen beállítás, amatőr a gép de amatőr a jelen fejlesztő is azaz igazság.
18.
18.
ADMlN
#11: Nem azt mondtam, hogy nem számít a grafika, hanem, hogy ha igen akkor nem konzolt veszel hanem PC-t.
17.
17.
rappit
"...játék már csak 30-40 fps-sel fut, sőt Xbox One-on néha a 30-at sem éri el."
Epic fail :D PC-n legalább meg van a lehetőség a grafikai beállítás módosításár, így ha valakinek csak 30FPS-e van lejebb veszi. Na ennyit a next genről ismételten.
13.
13.
+1 példa:Vajon melyik szebb????

4K Minercraft 4K megjelenítőn
vagy
Ryse son of rome gagyi 900p :) egy gagyi 360p Tv-n??????
12.
12.
Ha olyan idióta valaki,hogy 30cm ről játszik egy 17 (21) colos monitoron az talán lát különbséget állóképekből,ha nagyon fókuszál 900p és1080p közt!De azt ne magyarázza be nekem senki hogy a kis monitort 3-5 méterről nézi :) Ez a baj a játékokkal hogy az 1080p meg a 4K reklám megy,és a kis 8-12 éveseket(meg aki ezen a szinten ragadt)meglehet fogni vele még ha totál fos is a játék vagy 18 fps(Ps4 AC Unity) mindegy csak 1080p vagy habos mozis élmény meglegyen a többi nem számít!Pl AVATART filmet nézzétek meg abban a gagyi 720p ben tévén!Azt látványt érjék el inkább 720p ben akár!Mert a felbontás önmagában nem szépíti meg a játékokat ugye!
11.
11.
TheNuke
#8: Nem akarok beleokoskodni a párbeszédetekbe.
De ha a grafika nem számít, akkor minek Ps4? Vagy Xbox One?
Maradhatnak az emberek ps3 vagy xbox 360-nál is... Mivel azokon sem szaggat ugyanaz a játék. Mivel arra van optimalizálva, csak szarabb a grafika.
Jó megértem, hogy már egyre több játék jön ki csak az új konzolokra, de nemrég még megjelentek mind a 4-re, sőt még most is sok játék.

Szóval persze hogy számít a grafika!
10.
10.
logic5
Leszarom a konzolt :D PC_n jó lesz :D Ti meg csak háborúzzatok tovább a 150000es szarjaitokkal :D
9.
9.
-Cash-
A videót eltávolították. Pedig már bekészítettem a pop corn-t a vígjátékhoz.
8.
8.
ADMlN
#3: Őszintén szánom a szerencsétleneket akik még mindig ezen lovagolnak. Most komolyan, ha a grafika miatt vettél konzolt, akkor már élből beszoptad, minek azon lovagolni, hogy az én konzolomon kevésbé szar a grafika mint a tiéden...
7.
7.
KeXxX
Update! Pont nem sikerült megnéznem a videót :(
6.
6.
n_ben007
#3: teljesen egyetértek, ráadásul (véleményem szerint!) az új kontroller rendkívül kényelmetlen...
5.
5.
aordog
Ps4 a favorit, de lehet a x12 a One-on javít majd...
4.
4.
SkiingOstrich
#3: a xbox ütőkártyája egy újabb gears és egy újabb halo lehet
3.
3.
Hunszi
eleinte még elment, de komolyan most már valaki ennyi idő és 1080vs900 után meri még azt mondani, hogy az Xbox One jobb mint a PS4? odakerültünk, hogy a grafikai összehasonlításonál a next gen konzolokat már csak a PS4 képviseli...Old gen vs PS4 vs PC
2.
2.
Josi21
Ennyit a beígért stabil 60Fps-ről. Ha az eső esik, esik az FPS is... :D Minden konzolosnak száraz futamot kívánok. :P
1.
1.
Ruga
Lassan fölösleges lesz megjegyezni, hogy XO-n 900p lesz. Egyszerűen az egy 900p-s konzol.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...