Hivatalos: törölte a Konami az új Silent Hillt

Link másolása
Tavaly jelentették be, hogy új Silent Hill készül, mely P.T. néven egy játszható előzetest is kapott. A hivatalos oldal tájékoztatása szerint a P.T.-t április 29-én eltávolítják a PSN kínálatából, mely elég meglepő lépés a Konami részéről.

Tavaly nyáron jelentették be az új Silent Hill-játékot, mely egy játszható minidemót is kapott P.T. (Playable Teaser) néven. Zoenn élménybeszámolójában azt írta a játékról, hogy "a végigjátszása alatt olyan hideglelős élményben volt részünk, amire már évek óta nem volt példa". Az új epizód egyébként a Silent Hills nevet kapta és olyan nevek dolgoznak rajta, mint Hideo Kojima, Guillermo del Toro és Norman Reedus.

Nemrég azonban baljós felirat jelent meg a P.T. hivatalos oldalán, mely szerint a kipróbálható változat április 29-én lekerül a PS Store kínálatából. A lépés meglepő, hiszen a kiadók ritkán távolítanak el demókat, mivel azok még később is remek marketingeszközök lehetnek. A P.T. ráadásul még rövidsége ellenére is szórakoztató volt, tehát semmi sem indokolja levételét.

Emiatt a furcsa lépés miatt jelentek meg olyan spekulációk, melyek szerint törölték a Silent Hillst. Mint tudjuk, Kojima nagy eséllyel összerúgta a port a Konamival, és neve nem csak a Metal Gear Solid-játékok dobozáról került le, de a Silent Hills mellől is levették. Megeshet, hogy a fejlesztőzseni távozásával a játék fejlesztését is leállították?

Egyelőre a Konami még nem kommentálta a történteket, így nem biztos, hogy végleges búcsút kell venni a P.T.-től vagy akár a Silent Hillstől. Megeshet, hogy egy frissített változat kerül a helyére, de az is lehet, hogy csak egy újabb béna kiadói döntésről van szó.

Update! Sajnos egyre valószínűbb, hogy a Silent Hillst végleg elkaszálták. Guillermo del Toro is azt írta a Twitteren, hogy a "játékból nem lesz semmi" és ezért "meghasad a szíve". A főszereplő arcát és hangját kölcsönző Norman Reedus szerint is halott a projekt, és elnézést kért mindenkitől. Ez van. 

Update #2! Megszólalt a Konami is az ügyben, azonban (a Kojimával kapcsolatos hírekhez hasonlóan) most sem szolgált egyértelmű infókkal a kiadó. A sajtónak szétküldött, előre összeállított FAQ-ból annyi derült ki, hogy a cég továbbra is számol a Silent Hill-sorozattal, a Silent Hillsről konkrétan azonban nem mondott semmit.

Hozzátette: a P.T.-t azért veszik le a PSN-ről, mert lejárt a "terjesztési ideje", Norman Reedus "képe pedig azért tűnt el a hivatalos weboldaláról", mert eddig volt érvényes a szerződésük.

Update #3! És itt a vége, a Konami az imént hivatalosan is kibökte, hogy a játék fejlesztését lelőtték.

113.
113.
PS4jacksony
Jézusom......Azért mert felszívódott egy játék egymást szidják itt az emberkék ?

Nesze neked civilizáció ! :)
107.
107.
Big Boss
#105: Persze ez oda vissza van. Ha valakivel lehet normálisan beszélni akkor az a természetes hogy én is úgy beszélek. De mikor végigolvasom a kommenteket és látom ezt a temérdek gyűlölködést meg vitát megszólal bennem a csengő (én már csak ilyen vagyok :D) és nem tudom megállni hogy ne írjak be hogy "ácsi már". Nekem nem a más véleményen lévő emberekkel van a baj csak az ahogyan előadják vagy hogy nem is tudják a dolgok hátterét csak ész nélkül nyomják. Én ilyen vagyok nem kötelező engem szeretni :D
105.
105.
godach
#104: Tudom, hogy ki lehet hozni a sodrodból. De azt is, hogy lehet demokratikusan is intézni a dolgokat veled ;)
94.
94.
p3ti
#74: Sajnos a játékipar is a vásárló közösség felé igazítja a játékait. Mivel ezekre a játékokra van igény és kereslet ezért ez menni fog tovább és tovább. Szerintem a SH esetében ez inkább vmi jogi/elbocsátási dolog volt... :S
93.
93.
drakecsaj
#88: Tökéletes. Minden benne van ami csak kell.

Amúgy szerintem a 2. rész volt az etalon. A 3. és a 4. még úgy ahogy elment, de a többi onnantól szemét.
A PT nagyon jó lett, visszahozta volna a régi dicsfényét az SH-nak. De úgy tűnik ezzel nem törődik a Konami.
Kár érte.
91.
91.
Hat, eleg buta lepes volt torolni, en kojima nelkul iscsinaltam volna a jatekot, ha mar a demo is bejott mindenkinek...na sebaj, szerintem jo lenne egy sima folytatas is, nem kell mindenbol ujragondolast meg oruletes ujitast csinalni, nekemegy.sima silent hill szamozott resz is tetszene.:-)
90.
90.
-Cash-
#86: Ahogy nézem a régi kritikákat egyik sem volt kiemelkedő játék a kettő közül. Nekem mégis a 3 jött be jobban. Azzal kezdtem anno, fülest feldobtam és nem birtam le tenni egyik éjjelen. Aztán nagy izgatottan vártam a következőt és akkorát csalódtam hogy iszonyat. Lehet hogy azért mert más részekkel kezdtük :D
89.
89.
aRkye
Olvasom itt a véleményeket, mosolyogva... Most komolyan gondolja bárki is, hogy Kojima úr megengedte volna magának, hogy a neve alatt szart tett volna az asztalra a végén?? Pont ezért vártam ezt a művet, mert Kojima egy maximalista!
88.
88.
lacinho01
hitler reakciója a silent hills törlésére/angol/
http://www.youtube.com/watch?v=S0DS59gLukw
86.
86.
godach
#84: Pedig szerintem a leggyengébb rész az volt. Én pont a 4.-el kezdtem, a The Room-al. Aztán pótoltam szépen előröl.
Próbáld ki a Shattered Memories-t. Az a legodabaszósabb rész az összes közül.
De csak ha kitolod.
84.
84.
-Cash-
#79: Bennem csak az egyik része hagyott nyomot, talán a harmadik volt az, egy kiscsajjal kellett benne menni. Ami utána jött az már nem tetszett a pasival a lakásban, halál unalom volt.
83.
83.
lacinho01
az mgs 5 kijön ezt a konami is kojima is lenyilatkozta. gondolom mert az már kész pénz és munka volt benne nem kevés, aminek vissza kell jönnie, sőt.
ez az ujfajta pszihorror sh pedig amit igértek és láttunk , demo meg az utána valo trailer jonak tűnt "enyhén". és az a rettegés amit mind vártunk volna hogy eljön az fáj hogy nem fog megvalosulni...sajna
"in my restless dream , i see that game , silent hills"
82.
82.
-Cash-
Az igazi az lett volna hogy "és kit érdekel hogy törölték ezt a...." :D
80.
80.
-Cash-
#79: Egy most csak egy félig lerágott :D
79.
79.
godach
#78: Ez, most az a bizonyos csont? :)
78.
78.
-Cash-
Akkor így jártak azok akik várták. Koppantak egy kicsit.
77.
77.
Yanez
#76: Érdekes, hogy az emberek többségének meg pont ez jött be, de amúgy beszélni sincs miről, mivel csak egy játszható "trailer" volt, amiből képtelenség leszűrni bármit is. És szerintem pont a legutóbbi SH-ek nem tudták hozni a széria hangulatát, amire a kritikák is jó példa. Kojima, Del Toro, Norman Reedus - ezzel a felállással pont, hogy jó esély lett volna végre kiemelni a sorozatot a kakiból.
76.
76.
laktaz
Én személy szerint örülök neki, hogy törölték ezt a Silent Hillt. A demó alapján ez tetszett a legkevésbé nekem az eddigiek közül, remélem valami minőségi játékot fognak alkotni e helyett.
75.
75.
Yanez
#72: Én már attól tartok, hogy a végén még az MGS5 is erre a sorsra kerül.
74.
74.
Moldren
Tudom, hogy nincs köze a kettőnek egymáshoz de azért a halálra unt, fos játékok évről-évre jönnek(ac,cod,bf) ez meg megy a kukába. Ennyire még nem vártam játékot most meg baszhatom.
73.
73.
kopic
72.
72.
kopic
Most meg az amerikai értéktőzsdéről vonulnak ki ezek a szerencsétlenek.
Sztem, hogy a MGS5 kiadás után azt jelentik be, hogy itt a vége, fuss el véle....
71.
71.
SwordFish
Én mostmár csak abban bízom, hogy Kojimát leszerződteti valamelyik stúdió és csinál egy horror játékot erre a koncepcióra.
70.
70.
respectpele10
63# Adom, rohadtjó demó volt. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...