Project CARS - grafikai beállítások konzolon is

Link másolása
Nemrég kiderült, hogy a Project Cars PS4-es és Xbox One-os verziójában is lesznek grafikai beállítások. A Slightly Mad kreatív igazgatója úgy gondolja, hogy a konzolos játékosok megérdemlik, hogy az ő játékuk is testreszabható legyen.

Először a Digital Foundry fedezte fel a Slightly Mad autós játékában, hogy a PS4-es és Xbox One-os változatokban - a PC-s játékokhoz hasonlóan - testreszabhatjuk a grafikai beállításokat.

A fenti képen is látható, hogy rengeteg olyan beállítást tartalmaz a Project CARS konzolos változata, melyeket eddig csak PC-n érhettünk el. Testreszabhatjuk a csillogás- és napsütés effekteket, ki-be kapcsolhatjuk az esőcseppeket, egy másik menüben pedig a field-of-view-t is állíthatjuk. Andy Tudor, a játék kreatív igazgatója szerint a konzolos játékosoknak is meg kell adni a lehetőséget, hogy ennyire részletekbe menően testreszabhassák a játékukat. A számtalan lehetőségnek hála a klasszikus versenyjátékok és a veterán PC-s szimulátorok rajongói is otthon érezhetik magukat.

Nem a Project CARS az első cím, mely grafikus beállításokat tesz egy konzolos játékba: az előző generációban időnként fel-felbukkantak címek, melyekben ki-be kapcsolgathattunk egy-két effektet. Az első BioShock Xbox 360-as verziójában például a vertikális szinkronizációt kapcsolhattuk ki a magasabb fps-szám elérése érdekében. Más játékokban a sokak által gyűlölt elmosódás- és csillogás-effekteket állíthattuk be saját szájízünk szerint.

A Project CARS május 8-án jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re. Elvileg később egy Wii U-s változat is lesz.

78.
78.
greenmelon
#69: http://i.imgur.com/7ezaq7w.png
77.
77.
Unknown
Idióták...konzolos vagyok de istenem...itt veszekedtek h ps4 milyen erős hardverileg meg f@szomtudja mi, aki hardver miatt meg multiplatform játékok miatt vesz konzolt az ássa el magát :D ez a generáció ell lett rontva már az elején. Viszon van még benne potenciál. Játékokat kell gyártani rá nem ilyen szar techdemó überfilmes 3 órás játékokat mint az a szégyen Order vagy Droveclub, amite csak PS fanboy mondja hogy élvezhető. Aztán ez a hasonlat hogy pc exclusivok vs konzol exclusívok az a legviccesebb. Sokkal több exclusive jön PC re, ez köztudott. Néhányan elég nagy burokban élnek. De mindegy lehet itt beszélni ugysem fogja megérteni senki. Másik meg a hype. Hjaj mindegy nemírok inkább semmit, legyen szép napotok. ;)
76.
76.
Spectrum
#75: Csak leírtam a saját tapasztalataimat + azokat, amiket máshol tapasztaltam (baráti körben, fórumokon). Én nem bántam meg a váltást, a PS3-omra annyi jó játékom van már, hogy valószínűleg soha nem fogom őket végigvinni, a PS4-en meg ott a Bloodborne, eddig 80 órám van benne és kinéz még ugyanennyi. Aztán meg itt lesz a Witcher 3 és vége a világnak. :-)
Felbosszant, ha közben néhány értetlen "PC"-s (nem rád gondolok) ócsárolja a konzolokat, meg arról beszél, hogy ők a felsőbbrendűek, ők városokat építenek, stb.
75.
75.
Stranger
#73: OFF
Egy normális rendszeren nincsenek problémák. Valamennyi persze mindig akad, de annyi konzolon is. Optimalizálatlanság igaz, de ez szintén jelen van konzolokon. 1 éven belül pedig nem csúszhat le egy hardver sem, mert már nem jönnek évente új hardverek. Így fut a GTA5 6-7 éves tuningolt hardverekkel.
https://www.youtube.com/watch?v=IZ0EqIZmYkI
Ennyit arról, hogy mindig a követelményeket kell nézni. Ezeket csak azért mondom el mindig, mert úgy látszik nem elég. Ne terjesszük a hamis/elavult információkat.
74.
74.
lacinho01
ha mindent feltudok kapcsolni és nincs minőségromlás/ps4/ akkor nincs értelme mert akkor miért nem ugy adják ki eleve hogy a legjobbat kapod. ha csak 1-2 dolgot kapcsolhatsz be akkor sincs értelme mert akkor miért nem ugy adja ki hogy az a egy kettő fel van kapcsolva eleve. mert amugy ha maxin is mehet minden miért butitanám szándékosan? konzolon nincs értelme ott elvileg levan tesztelve mikkel együtt vagy nélkül lesz a legtökéletesebb élmény az adott hardverhez. pc n meg ezért van ennyi lehetőség mert számtalan variáció lehet low-med-high-ultra. konzolon igy nincs értelne
73.
73.
Spectrum
#71: Én csak azt írom, hogy váltottam, mert szar volt PC-n a játékokkal járó nyűg.
Pl. megvettem steam-en a L.A. Noire-t. Aztán a következő fél órám azzal ment, hogy kiderítsem, miért nem indul. Aztán egyszer csak nem indult el a Civ. A steam integritás-ellenőrzője futott vagy negyed órát, aztán közölte, hogy 2 file megsérült vagy eltűnt, letölti újra. Utána elindult.
Amikor megjelent a F.E.A.R., a teljesen átlagos gépemen kb. 5 fps sebességel futott. A tesztekbe csak annyit írtak, optimalizálatlan. Köszönöm szépen.
Elegem lett, hogy minden játéknál a rendszerkövetelményeket kell nézni, és hogy a felsőkategóriás drága gépem egy éven belül lecsúszik a középmezőnybe, miközben a szűk keresztmetszetek miatt folyamatosan kell ölni bele a pénzt, mert mindig lesz a konfigban egy leggyengébb láncszem.
Számomra már olyan a PC, mint egy vadászrepülő, de én az utasszállító kényelmét jobban szeretem. Lehet, hogy a vadász gyorsabban repül, de én meg bármikor kérhetek a csinos stewardess-ektől egy szelet pizzát.
Valamit valamiért.
72.
72.
Stranger
#68: Te is rosszkor tértél át konzolra... 3 éves videokártyát nincs mire cserélni, mert nincs új architektúra vagy minimális a fejlődés. Prociból elég 4 éves darab és még elég is lesz pár évig. :S Ennyit arról, hogy másfél évente kell egy konzol árát kiadni. Ne érts félre, jó a konzol és sok ok van arra, hogy megvegye az ember, de nem azért mert a PC-re olyan hű de sokat kellene költeni.
71.
71.
Stranger
#70: Azért kb. te is leírod, hogy milyen sz@r a PC. GG
70.
70.
Spectrum
Az ilyen viták mindig elborzasztanak. Sose fogom megérteni ezt a gyűlöletet.
Én azért váltottam konzolra, mert érdekeltek az exkluzívok, és mert belefáradtam abba, hogy a PC-s játékfórumok nagyjából arról szólnak, hogyan lehet kicsikarni még néhány fps-t az éppen megjelent játékból.
Minden új programnál csak ezt olvasom: mi a gépigeénye, mi a gépigénye? Olyan, hogy master race nincs is, az egész tábor széttöredezett az nVidia vs AMD, a 2 magos vs 4 magos, az MS vs Linux törésvonalak mentén. És persze mindig mindenkinek igaza van, és verik magukat sokan, hogy a PC mennyivel jobb, mint a konzol, hogy aztán a következő hírnél sírjon, hogy csak médiumon tudja a játékát futtatni és tele van bugokkal, mert egyszerre próbálták százféle konfigra megírni.
A PC szférából jön az is, hogy kérek mindent ingyen, mert ott húzzák ipari szinten a tört játékokat. A konzol eleve csak gagyi lehet, a konzolon játszók minimum ostobák, a játékok primitívek. Konzolon nincs is olyan, hogy grafika, a programok a kvarcjátékok szintjén vannak, a the Last of Us és a Forza Horizon 2 bizonyára csak városi legenda.
Ja, és az InFamous - Second Son egy csőjáték, hahahahaha. Ekkora hülyeséget is rég olvastam,. Meg PS4 emulátor.
Mi az ördög van veletek, srácok? Nincs meló? Elmaradt a suli? Unatkoztok, vagy miért írtok ennyi baromságot?
69.
69.
ADMlN
Ez a kedvenc vitám! :D

Xbox One tulajok a PS4 tulajoknak: Xboxon közel olyan jó a grafika mint PS4-en.

PS4 tulajok az Xbox One tulajoknak: HAHAHA, nekünk 3 pixellel többet renderel a gép, ti mind lúzerek vagytok!

PC tulajok a PS4 tulajokhoz: 1080p 60fps Ultra, PC MUSTARDRACE!

PS4 tulajok a PC tulajokhoz: PS4-en közel olyan jó a grafika mint PC-n, de amúgy sem a grafika számít...

Wii U tulajok: cirip, cirip...
68.
68.
bake
hogy mit össze-vissza tudtok itt rinyálni wazzeg?!konzol vs pc!A konzol soha nem lesz olyan jó mint egy pc.de soha nem is fog annyiba kerülni.a pc-ès nem vesz játèkot mert torrentezik(tisztelet a kivètelnek)inkább vidi karit vesz 1,5-2èvente(egy konzol áráèrt).egy pc-nek soha nem fogod meg magyarázni a konzol elönyeit(mert szerintük nincs)èn már átèrtem 6èv pc után konzolra.mert tele volt a brèm a gèp felújításával.nekem elèg a konzol mert nem verem a brèmet a monitor előtt a full grafra meg a 70-80fpsre.ami csak akkor esik be 60 alá ha elsül a bot :D
67.
67.
Azadojat
Nekem kurvára nincs kedvem állítgatni a "saját ízlésem" szerint. Ezért van konzolom hosszú évek óta, igaz a high end grafikáról így lemondtam.
66.
66.
godach
Érdekesen moderáltok!
65.
65.
TheDeathFlash
Szerintem ez teljesen rendben van.Nem értem mit kell fröcsögni itt is.
64.
64.
godach
#62: kimoderált üzenet
63.
63.
Zozzancs
62.
62.
Nem baj.
Masfel ev es jon a kovetkezo konzol.
Mert ugye az nem veletlen, hogy x86 lett.
Igy egyszerubb fejleszteni mert a sonynak csak egy lapra kell "heggeszteni" amit az igy is a csod szelen tancolo amd osszekalapal.
Tartalek mi ?
Lofasz. :)
61.
61.
#38: Te meg mi a faszomat zagyvalsz itt osszevissza.
Hulye vagy bazze?
Nem t'om, mekkora is volt az a pacss ami az ac-hez minimum 3. nekifutasra jott az elozo par gigasok mellett mindez, ps4-en persze.
Az infamous azert volt olyan amilyen mert a jo fotozott texturakkal atbasztak a szemed es egy csojatek volt.
Amugy kurvara semmi extra nem volt benne grafikailag.
Az nem a hardver tudasa miatt volt olyan amilyen mert a hardver elavult.
Egyre inkabb ugy tunik, hogy egy alig 40-50 forintal dragabb pc rohogve hozza a szintet.
Tartalek meg max akkor lehet benne ha szandekosan nem hasznaljak ki, hogy lehessen mokusvakitani vele.
(Itt most nem power pc procirol meg sajatsagos gpu rol beszelunk.
Ez x86.)
De szerintem nem igy van.
Gyenge gagyi cpu ami meg a leggyengebb asztali sandy i5 (4+ ev) teljesitmenyenek 70%-at se eri el .
Rohej.



58.
58.
godach
#56: Egyetértek veled, de a PS4 emulátora tényleg vicces volt.
Hangosan kacagtam, bár tőle nem ez volt az első... ;)
57.
57.
A Pulyka
#56: " konzolos hírnél"
56.
56.
A Pulyka
#41: Menj is, huzz fel egy várost, meg magad koré egy jo vastag falat, hogy se ki, se be. Miért nem lehet azt megérteni, hogy a kutyát sem érdeklik a stratégia játékaid, meg a bugyuta moba-k? Minden konzolos vered a nyálad, holott mikor jon egy hír a szeretett játékaidrol, oda senki nem kommentel. Torodj azzal amivel te játszol, és ami nem érdekel, azt hadd meg másoknak.
Meg ps4 emulátor? XD Tudod mit, ha találsz nekem egy tokéletesen mukodo, akár ps2 emulátort is, a rabszolgád leszek.
53.
53.
greenmelon
#43: Ez komoly? Több mint 3 óra cutscene van a játékban? :'D
52.
52.
greenmelon
#49: Nem az a baj, hogy ugyanazt nyomod mint seggeszki, hanem az, hogy te teljesen komolyan is gondolod. :-/
51.
51.
Sun9us
#49: Egyedül a Bloodborn és a közelgő Tomb Raider miatt vennék konzolt, de egy játékért nem költenék el egy videokártya árát. (Előbb utóbb mindkettő jön pc-re, legalábbis a TR tuti.)
50.
50.
randall13
#49: "egy yutube videó nem fogja vissza adni a látványt ezt te is tudhatnád"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...