PC-exkluzív epizóddal tér vissza a DiRT-sorozat

  • Írta: fojesz
  • 2015. április 27.
  • Bejelentés
Link másolása
Habár a Codemasters már korábban is teaselgette a DiRT-sorozat új részét, a DiRT Rally bejelentésével végül mégiscsak sikerült meglepnie bennünket. Tegyük hozzá, több szempontból is.

A DiRT Rally ugyanis PC-exkluzív, és már játszható is az Early Access-változata 27 euró fejében. És süssünk is el itt gyorsan egy még fontosabb infót: a fejlesztők célja az, hogy ezúttal egy hardcore ralijátékot csináljanak, ennek megfelelően kipucoltak a címből minden olyan (tartalmi és játékmeneti) extrát, amivel az utóbbi időben sikerült felvizezniük a játékaikat.


Itt ügyesebben kell majd vezetnünk, a DiRT Rally nem lesz annyira elnéző, mint a korábbi DiRT-epizódok, és a visszatekerés funkciótól is megszabadultak a készítők. A verdánk sérüléseit csak a pályák között javíthatjuk majd, már ha lesz rá elég időnk és szerelőnk, és a pályák maguk is sokkal élethűbbek lesznek. Ezekből egyelőre 36 van egyébként, a játékban három helyszínen (Wales, Monte Carlo és Acropolis) csapathatjuk 17 autó közreműködésével.


A játék a következő időszakban folyamatosan bővül és épül majd, és a fejlesztők ígéretei szerint minden frissítést ingyen kapunk meg hozzá - a mikrotranzakcióktól sem kell tartanunk. Május végén jön az első nagyobb update, benne a Pikes Peak helyszínnel és néhány új autóval, június végén pedig érkezik a folytatás, méghozzá egy németországi tereppel.


A DiRT Rallyt a DiRT-csapat veteránjai hegesztik, és a Codemasters-leépítésekről szóló hírek után meg sem lepődünk, hogy a srácok ezúttal egy "kisebb" projektet vállaltak be: elvégre az sem véletlen, hogy az F1 2015 csak némi fáziskéséssel teszi tiszteletét az új konzolokon, és hogy az Overlord: Fellowship of Evil sem tűnik a sorozat teljes értékű folytatásának.


A Codemasters maga is leszögezi: ez nem a DiRT 4, a cég illetékeseinek nyilatkozataiból az derül ki, hogy ezt az elnevezést egy nagyobb lélegzetvételű anyaghoz tartogatják a srácok.

20.
20.
Angelwing
#17: egyetértek,műszerfal belső nézet ronda kidolgozatlan low textura,nézők laposak,a grafika megint sárgás alapú codemasteres blur effect vagy mi.viszont az autók kívülről,főképp a subaru nagyon tetszik.valszeg a fizika arcade lesz,szóval kihívás nem sok.egy próbát megér azért.
19.
19.
PAtr0n
#13: Igazad van, érdemes fenntartásokkal kezelni amit CM ígér vagy mond, majd ha kijön a teljes, akkor lehet majd véleményezni. Az RBR rally meg vitathatatlanul a legjobb rally-s játék, az lenne a jó, ha arra tolnának egy kornak megfelelő grafikát, és újra kiadnák, persze 1-2 plusz tartalommal.
Én azért a Dirt 1-el is jól szórakoztam, persze modolt/realisztikusabb irányítással.
17.
17.
Renton001
Szerintem meg ronda,kb 5-6 éves a grafika ahogy kinéz. Lehet ez lett volna a DIRT 4 csak nem volt pofájuk úgy kiadni :D Szégyen.
16.
16.
GAMEROD
Amik ennyire váratlanul jönnek ki azok nem sok jót sejtetnek. Viszont elég szépen néz ki.
15.
15.
crytek
"i5 2310, Radeon 7870, ultrán 4x élsimítással vígan fut"

Szóval no para!
14.
14.
joshfeed
Most néztem az első felkerült gameplay videókat a jáékról YT-on. Nagyon szép (Főleg az éjszakai), de a a gyerek vagy 10x koccant a falnak kerékkel, de semmi. Reális sérülés nulla, bár lehet vmi easy módban tolta a csóka. A RBR-ben az első komoly bakinál gatya volt a kocsi. Remélyem a beleszólásoknál ez változni fog és lesz harcore mód.
10.
10.
razipapi
#7: "Állitólag" két féle autósjáték létezik az arcade és a simulator .. namarmost a simulatort kontrolerrel jatszani olyan hogy első kanyarba kicsuszol a picsába .. na ezért is kérdeztem meg
8.
8.
Dercsi
Szerintem előbb utóbb fog jönni konzolokra is. Nagyon vártam már hogy a Dirt-sorozat visszatérjen a gyökerekhez, a 3 . rész az számomra a legalja volt, annál már csak jobbat lehet csinálni, a visszatekeréses funkciót pedig egyenesen gyűlöltem, ki is kapcsoltam :)
7.
7.
logic5
#6: Miért ne lenne támogatva....
6.
6.
razipapi
Én arra lennék majd kivancsi ,hogy mennyire lesz támogatva a "Xbox controlller for Pc" vagy teljesen felesleges és mehetek G27 ért ? o.O
5.
5.
Azadojat
Hát nagyon sajnálom, hogy PC only, örülnék egy ilyen címnek konzolon. Egyúttal jó szórakozást kívánok hozzá a PC-seknek.
3.
3.
joshfeed
Na végre ! Ken Block meg a bohóc cirkusz és a visszatekerés tényleg gáz volt. Remélem lesz még több pálya és autó is. Ja és jöhetnek a normális méretű szakaszok mostmár (10-30km).
1.
1.
Chelseafan1989
jöhetne PS4-re is mert szerintem lenne rá igény!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...