HWSW: Nem teljesített jól a Sony

  • Írta: zoenn
  • 2015. május 1.
  • Biznisz
Link másolása
Képtelen pénzzé tenni legendás márkáját a Sony, a konzumer üzletágak egyre mélyebbre ássák a céget. A tartalomgyártás és a képérzékelők viszont jól teljesítenek, erre építheti a cég a jövőbeni stratégiáit, írja a HWSW.

Szerényen emelkedő bevételről és lassan zsugorodó veszteségről számolt be a Sony. A cég első naptári negyedévre vonatkozó pénzügyi kimutatása szerint a bevétel 3,6 százalékkal, 16,3 milliárd dollárra nőtt, míg a veszteség 895 millió dollárra rúgott, szemben az egy évvel ezelőtti 950 millió dollárnyi mínusszal. A helyzetet tovább rontja, hogy a Sony eredményét a negyedévben jelentősen segítette az erős dollár, amely a bevételeket emelte, miközben a költségek jelentős része jenben keletkezik - a cég kimutatása szerint ez a hatás 916 millióval emelte a bevételeket, bele se érdemes gondolni, hogy enélkül milyen eredményeket ért volna el a vállalat.

A jók és a rosszak

A részlegek közül messze a pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó divízió teljesített a legjobban, az erősödő dollár miatt a jenben számoló Financial Services különösen nagy üzemi eredményt tudott elérni, 428 millió dolláros üzemi eredménye sem tudja azonban betömni például a mobilgyártás által ütött lyukat. Szintén a húzóágazatok között van a tartalomgyártó részleg, amely kifejezetten sikeres negyedévet zárt, bevételeit 10 százalékkal tudta növelni.

Az új sikerágazat viszont egyértelműen a félvezetőipar, pontosabban a képérzékelő szenzorok piaca, amely éves szinten 37 százalékkal tudott nőni - igaz, a visszaforgatott bevételek miatt egyelőre üzemi eredményt nem termelt. A részleget az okostelefonokba szánt Exmor-R és Exmor-RS sorozatú érzékelők rendkívüli sikere állította pályára, ilyen érzékelők dolgoznak például az iPhone-okban és a Samsung Galaxy S6-ban is, persze a saját Xperiák is ilyen modulokat használnak. A részleg sikerén a Sony annyira felbuzdult, hogy stratégiai irányként jelölte meg a beszállítói státuszt, a konzumer piac fokozatos leépítése mellett inkább ide, a különböző komponensek gyártására kíván a cég fókuszálni.

Ha kíváncsi vagy a további részletekre, olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

3.
3.
zozo76hun
az igen, de azon tul aztan rendesen kinlodik...
2.
2.
elderath
Ja, egyedül a géming szekció nyereséges méghozzá nem is kicsit.
1.
1.
MikelGun82
A főcím melletti PS4-es képet cseréljétek ki a telefonosokra, mer így pont az van kint amire pont nem igaz :D Magyarul el sem olvasom, rossz, valótlan hírkeltés, legalja...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...