Ilyen gép kell az Oculus Rifthez

Link másolása
Múlt héten végre bemutatták az Oculus Rift végleges verzióját, az ígéreteknek megfelelően pedig most újabb információkat osztottak meg róla. Megtudtuk, milyen PC-re lesz szükség a masina beüzemeléséhez.

Az Oculus VR-szemüvege ebben az évben sem fog megjelenni,  de a múlt héten felgyorsultak körülötte az események, és végre bemutatták a vásároknak szánt, végleges verziót belőle.

Akkor megígérték, hogy újabb információkat kapunk majd a masináról, most pedig megosztották, hogy milyen PC-re lesz szükség ahhoz, hogy teljesen kihasználhassuk. Aki érzékeny a durva dolgokra, az óvatosan olvasson tovább.

  • NVIDIA GTX 970 / AMD 290 VGA vagy erősebb
  • Intel i5-4590 / ezzel megegyező AMD-s CPU vagy erősebb
  • 8 GB RAM vagy több
  • HDMI 1.3
  • 2 darab USB 3.0 port
  • Windows 7 (SP1) vagy újabb


Az Oculus Rift fejlesztői természetesen hozzátették, hogy ennél gyengébb gépekkel is meg lehet majd próbálkozni, de a teljes élmény érdekében érdemes maradni a fenti specifikációnál. Emellett nem árt elfelejteni, hogy a fenti gépigény nem fog változni a továbbiakban, így idővel egyre többen meg tudnak majd venni egy ilyen erős PC-t.

Az Oculus Riftnek továbbra sincs pontos megjelenési dátuma, de ebben az évben még biztos nem jelenik meg a végleges változat.

52.
52.
Effecta
GTX 970?????? Akkor a 960 kuka? :D
49.
49.
ViktorK
Ha már ennyien kipróbáltátok akkor hadd kérdezzem meg hogy mi a helyzet akkor ha valamire ráfókuszálunk pl egy közeli tárgyra?Ez az egyik aggályom a cuccal szemben mert ugye a szemünk ilyenkor mozog azaz rábandzsítunk a dologra.Vagy normál esetben nem mozdítjuk a fejünket csak lepillantunk mondjuk a műszerfalra.Az eszköz viszont fixen a fej irányába néz.Szóval ilyenkor nem esik szét a kép?
47.
47.
Ruga
Eee gyuszi, ha így állnánk hozzá az újdonságokhoz még mindig facsigát tologatnánk.. :))
http://youtu.be/fON7z_biBIM
Nekem itt ütött be, hogy ez hatalmas buli lehet. Képzeld ezt egy hidraulikus üléssel megspékelve, hatalmas nyihaha :)
46.
46.
zozo76hun
i7, 2x gtx980, 16 gb ram es mehet az oculus :)
45.
45.
SLi
két év múlva meg hangos csattanással fog landolni a műanyag gitárokból meg egyéb megunt kacatokból álló halom tetején
44.
44.
abydos
#36: Ez a valaha készült legjobb szórakoztató kütyü. De ahogy érzed persze.
43.
43.
Turley
#38: Egyébként meg ha beválik, legalább egy remek természetes szelekcióként fog müködni :)
42.
42.
Turley
#41: A normal mappes dolog pedig főleg a VR es FOV miatt van, de még igyis hasznos lehet(Bocs 10percenként jutnak eszembe a dolgok)
41.
41.
Turley
#40: Főleg egyébként arról van szó ezeknél a normal mappes és egyéb spekulációknál, hogy még senkinek sincs róla fingja se, hogy milyen workflow fog a legjobban illenni a VR játékokhoz
40.
40.
Turley
#38: Szia, játékfejlesztőként, úgy hogy már teszteltem a VR-t(csak, hogy tiszta legyen) Müködik a normal map,csak nem olyan minőségben mint az asztali játékoknál,de mint ahogy eddig is volt most is van rá alternativa(parallax map, heights map)A nagy polygonszamu dologban igazad van, de ez nem feltétlen fog gondot jelenteni, gondolom a Michael Abrash véleményére épitesz(eddig csak tőle hallottam ezt) Őszintén szólva még a szakma számára se tiszta, hogy mennyire lesz sikeres a dolog, az esély adott
39.
39.
randall13
#38: Mi lenne velünk nélküled... Egyébként van valami karakter limit a kommentekhez?
38.
38.
Amugy a normal mapet total hazavagja es ertelmetlenne teszi mert lebukik.
Szal igazan csak akkor fog valami utosen kinezni ha szep nagy polyszamu.
Es az nem eleg, hogy a kartya felosztja mert attol nem lesz nagyobb a detail.
Siman meg tobb ido a kontent gyartasra pedig mar igy is az a szuk keresztmetszet.
Szal szokoevente jon majd egy ket fos minimal jatek ami normalisan kihaszalja.
Nem gond ez utan is jon majd valami uj es "hasznos" ami szepen megy a sullyesztobe.
De elmondhatjuk, hogy volt egy ilyen is es szenne kerestek magukat a sok hulyen.
37.
37.
Amugy ha pc-n ilyen vas kell majd hozza akkor egy konzol hogy a rakba tudna ezt meghajtani.
2*320*200-ban maximum.
36.
36.
Egy tok hasznalhato gepre rakolteni 100-200 ezret igeny szerint csak azert, hogy megvedd ezt a szart 150-ert.eg szarabb tartalmatlan szarsagok fognak kijonni jatek gyanant csak erre a szarra epitve .
Ami kulonben a polcon fog rohadni mert a napi jatek adagot nem ezzel fogja senki letolni, kulonben bezombul a picsaba.
Hat ehhez csak gratulalni tudok.
Esze itt par embernek , tisztelet a kivetelnek kb mint egy hintalonak.
En probaltam igen tulertekelt dologra veritek ki.
Kibaszottul megerett az emberiseg a pusztulasra.... :)
32.
32.
ViktorK
A 8GB ram biztos túlzás.Nem olyan hókuszpókusz ez az Oculus csak egy monitor és a mozgásérzékelő.A gépigény a játékoktól fog függeni.Okés hogy kell hozzá egy gép ami símán bírja a fullhd-t de ahhoz még +20-25%.Ezt úgy kalkuláltam ki hogy egy szemre fél képernyőnyi pixelt számol a játék(fél full hd) plusz a másik szem számára számol ki néhány dolgot.Szóval nem úgy kell elképzelni a dolgot mintha két program futna egyszerre.
Én inkább azért várok vele mert még nagyon kicsi a felbontása.Ide 4k de inkább 8k kell.(vagy 10év mire odaérünk).Van a neten Oculus Rift Simulator annak aki utánanézne milyen képet látna vele.
31.
31.
Grabowsky30+
Ez nem meglepő gépigény! 60-70 fps-el kell hogy fusson minimum a cuccon, hogy ne hányd össze magad! Ahhoz meg azért nem árt egy felső(bb) kategóriás VGA! TheVR oldalon mondták annó a srácok a DK2-re, hogy a GTX680as volt a minimum amivel még élvezhető volt az Oculus, de már ott se full details-ban!
27.
27.
Thor Vath
Mert nekem is úgy rémlik, hogy az Oculus Riftet még anno kifejezetten Xboxhoz kezdték fejleszteni, aztán valahogy ezt egyszercsak nem hozták szóba többet... :(
22.
22.
abydos
#21: 2 hét alatt bőven megvan a rendeléstől a kézhezvételig, már nem kell várni rá.
21.
21.
randall13
#17: Ha jól tudom 350$ fölé nem akarnak csúszni. eBay-en meg azért olyan drága, mert a DK2-re hónapokat kell várni, ha még lehet egyáltalán rendelni.
17.
17.
Ruga
Perpill a DK2-es development kit az ebay-en 800$ azaz 200 eFt. Szóval nem az usb 3.0 lesz a szürő :D
16.
16.
Ruga
Mire megjelenik tuti itt lesz a következő gen. Ati/nv és a mostani 970/290-esek szépen becsúsznak 50-70eFt környékére. Én a 780-assal biztosan megvárom, a 9-es szériát kihagyom. Az jobban érdekelne, hogy vajon mennyi lesz az oculus végleges fogyasztói ára.
15.
15.
medson
#13: Igen közben átgondoltam hogy igyis úgyis kéne cserélni az egészet :/ Majd kipróbálom valahol eleinte mert az élmény nagyon érdekel, aztán majd talán később én is beszerzek egyet.
14.
14.
Sun9us
#12: ŐŐŐ nincs 3.0-ás USB-d akkor az az alaplap nem igazán mai csirke, tehát nem az oculus miatt kéne új gépre cserélned, hanem azért mert bőven itt az ideje.
13.
13.
rappit
#12: Ha a lapodban nincsen 3.0, akkor az már jól elavult lap lehet. Akkor kétlem, hogy a többi kritérium megvan. Egyébként egy bővítő kártya párezer ft.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...