A BioWare is gratulált a The Witcher 3 fejlesztőinek

Link másolása
Jó látni, amikor a fejlesztőcsapatok egymás munkáit dicsérik, hiszen bár általában konkurensek a piacon, azért nagyrészt hasonló nehézségeken mennek keresztül. Emellett a fejlesztők megszólaltak a grafikai visszafejlődéssel kapcsolatban is.

Tegnap jelent meg a The Witcher 3: Wild Hunt, mely az értékelések és a játékosok első visszajelzései alapján nagyszerűre sikerült. Úgy tűnik azonban, hogy nem csak a kritikusok és a vásárlók elégedettek.

A BioWare a Dragon Age hivatalos Twitter-oldalán gratulált a CD Projekt RED csapatának, és örülnek, hogy ennyire jól sikerült a játék. A Witcher 3 fejlesztői megköszönték az elismerést, és hozzátették, hogy várják a további kalandokat Fereldenben, azaz a Dragon Age világában.

Sajnos egy kicsit beárnyékolja a játék megjelenését, hogy többen is hangot adtak  csalódottságuknak, miszerint játék nem néz ki úgy, mint az előzeteseken. A CD Projekt RED nem tagadja, hogy ki kellett venni pár effektet a játékból, de állításuk szerint erre az optimalizálás miatt volt szükség. Az egyik fejlesztő szerint helytelen amikor, azt mondják, hogy lebutították a játékot, mivel nem tették rosszabbá. Inkább optimalizálták, amire szükség is volt, hogy jól fusson.


A játéktörténelem során többször is találkoztunk már ilyen "optimalizációval", ezek közül a legemlékezetesebb a Ubisoft és a Watch Dogs esete volt. A fejlesztők akkor is elutasították a vádakat, és az optimalizációra hivatkoztak. Hívjuk bárminek is, nem szép dolog a játékosokat és a rajongókat becsapni, és véleményem szerint inkább mutassák be később a játékot, mintsem, hogy csalódás legyen a vége.

84.
84.
vernyuuul
Elképesztően néz ki ez a játék ultrán, az optimalizálásról nem is beszélve. Nem értem az olyanokat, akik azért panaszkodnak, mert kikerült pár effekt, de én mellesleg nem is látom a különbséget az előzetes gameplay videók és a mostani játék között. Hihetetlen, hogy egy ilyen szinten minden szempontból vérprofin összerakott produktumnál még akadnak olyanok, akik csomót keresnek a kákán és még a legapróbb szösszenetből is (ami egyébként 10-ből 9 embernek keresve sem tűnik fel) képesek elefántot csinálni és még lovagolni is rajta. Ilyenkor azért elgondolkozik az ember, hogy kik is alkotják mostanában a gamer társadalmat. Nem tudok belekötni a játékba, még a bugok miatt sem, annyira király az összkép, de ez legyen az én gyengeségem...ha lehet annak nevezni.
72.
72.
SAPPHIRE R9 280 3GB GDDR5 el néztem ultrán az xbox one helyett!Háát láttunk már szebbet évekkel ezelőtt is!Szegény manyust meg forró olajban fürdetik víz helyett ?Mi az a csillogó bőr :) Jó kis játék,de azért ennek is nagyobb volt a füstje mint a lángja!
69.
69.
Ruga
Az 1.03 patch után nézzétek meg hogy néz ki! Szerintem sokkal durvább lett! :))
63.
63.
Ruga
De ott van példaként kebi90 hsz-e. Egy r9 270x-el fullban megy.
62.
62.
Ruga
#59: Valóban leírtad, de nem erről volt igazából szó, hanem erről:
"Jó kis motor ez, tényleg gyengébb konfigokon is jól megy."
erre te
"A Witcher 3 az első olyan játék, aminél sírni lett volna kedvem, mennyire optimalizálatlan az általa prezentált látványhoz képest."
Mondod ezt egy 660-as kártyával. A többi csak maszlag. Továbbra sem értek veled egyet, mert kurv@szép a játék. :)
Ezt a múltkor olvastam és ide illik: Attól, hogy a kacsa nem tud úszni még nem a víz a hibás. :)
61.
61.
baloghkr
#46: Azokról tudok de ez még nem az! Az valamikor év vége fele jön.
60.
60.
Spectrum
Egyébként néztem a videót (trailer vs finale PC). Nálam PS4-en a végeredmény közelebb van a traileren látottakhoz. Szerintem a PC-s felvétel nem a legmagasabb részletességi beállításokkal ment, sőőőt, gondolom nagyon alacsonyakkal. Szóval ez a video elég manipulatívnak tűnik azért.
59.
59.
Marxista
#57: Ezeket mind le is írtam:

"Persze, haladni kell a korral, egy idő után minden konfig elöregszik [mint az enyém is], de a Witcher 3 grafikájában egyáltalán nincs semmilyen "true next gen", ami indokolná a támasztott hardver követelményeket."
58.
58.
kebi90
Szerintem egyáltalán nem csúnya így sem. Fx6100 3.3ghz, 8 gb 1600 mhz, r9 270x 2 gb. Ezzel a konfiggal is zökkenőmentesen megy 1440x900-as felbontásban és über beállítások mellett. Tisztelet a fejlesztőknek. Nagyon hangulatos és szép látványvilág, tele lehetőségekkel és felfedezni valóval.
57.
57.
Ruga
#51: Az nvidia 7x-es széria bő két éves a 6-os meg legalább három, mégis mire számítottál? A 6-os szériát értettem pl gyengébb konfignak, 7-es alatt nem is nagyon tesztelnek már. Nem akartam a lelkedbe tiporni a kijelentéssel, pont ellenkezőleg értettem. Szerintem jól skálázódik, de hát egy öreg videó kártyán nem fog minden új játék jól menni, ezt el kell fogadnod.
http://www.gamersnexus.net/game-bench/1947-witcher-3-pc-graphics-card-fps-benchmark
Persze a GTA nagyon jól néz ki, de az ördög a részletekben van.. ;)
51.
51.
Marxista
#48: Mit értesz gyengébb konfigon? A GTX 780-adat? Mert akkor más világban élünk. Az én gépemben egy GTX660 van, i5 procival és 16 gb rammal. Eddig még nem volt olyan játék, aminél a grafikát high beállításnál lejjebb kellett volna venni ahhoz, hogy a fix 30+ fps meglegyen. A GTA V pl 1-2 paramétert leszámítva ki van maxolva és 45+ fps-t hoz.
A Witcher 3 az első olyan játék, aminél sírni lett volna kedvem, mennyire optimalizálatlan az általa prezentált látványhoz képest. Az előbb említett GTA V véleményem szerint csúnyán alázza a W3-at, úgy, hogy nem kell hozzá "százrongyos" videókártya.
Persze, haladni kell a korral, egy idő után minden konfig elöregszik, de a Witcher 3 grafikájában egyáltalán nincs semmilyen "true next gen", ami indokolná a támasztott hardver követelményeket.
49.
49.
neroxi
#40: Csak azért mert a CD Projekt készítette a magyar és cseh fordítást a Mass Effect 1-hez. és csak ezeken a piacokon jelent meg az ő logojukkal is a dobozos verzió.
48.
48.
Ruga
Szerintem gyönyörű a játék. Tegnap tesztelgettem egy picit a beállításokat és az nvhair-t mindenképpen érdemes kikapcsolni, full beállítással 30-40%-ot levesz a teljesítményből illetve a szokásos mumus árnyékok minőségét is érdemes high beállításokra visszavenni, a többi mehet maxon. Nàlam így egy 780-as kártyával 45 fps körül szaladgál amit lekorlátoztam 30 fps-re + vsync, így is olyan folyamatos mintha 2x ennyi fps lenne mert betonstabil és nem utolsó sorban nem melegszik annyira a kártya, nem fütyül a venti mint állat. Van yt-on ps4-es fps teszt is, sokszor csak 20 fps-el megy de még az is folyamatosnak tűnik! Jó kis motor ez, tényleg gyengébb konfigokon is jól megy. Igaz bugok előfordulhatnak pl ps4-es textura eltűnések, meg ez a gog is egy idegesítő cucc, de összességében jól optimalizált. Igazából mind1 milyen platformon játszod, jól fog menni és jól fog kinézni. A játék meg.. :)
47.
47.
Spectrum
#40: Csak az első résznél és a magyar verzióban, máshol PC-re az EA adta ki.
46.
46.
Spectrum
#45: Tévesek az információid. Kezdettől mondták, hogy lesz két fizetős DLC, ami kb. 30-40 órányi küldetést tartalmaz majd.
Emellett jönnek a kevésbé tartalmas ingyen DLC-k.
45.
45.
baloghkr
Úgy lett beharangozva,hogy nem kell fizetni 16 dlc-ért akkor valaki tudja mi lehet az a küldetés dlc 7350 ft a psn-en.
44.
44.
PaulMarloW
nem csodálkozok nagy siker lett
43.
43.
semike
#42: Így ahogy tetszik mondani!!!!
42.
42.
respectpele10
Hát akinek ez a grafika nem tetszik, akár konzol, akár pc, annak nem tudom mi a jó akkor.
41.
41.
Maximo32HUN
Csak egyszer kéne azt megcsinálni hogy e3-mon meg Pax east-en meg bármilyen bemutatón egy játék full alapon nézzen ki és csak aztán pakolnák rá az effekteket ha biztos működik mert ahogy látom a witcher 3 motorának erőforrásait nagy %-ban az viszi el hogy a birodalom egy szélcsatornában ragadt és 0-24 fúj a szél minden irányba EZ FELESLEGES
40.
40.
GAMEROD
A CD Projekt és a BioWare nem áll távol egymástól. Ha az emlékezetem nem csal, akkor a Mass Effect első 2 részénél a CD Projekt logó is előhuzakodott indításkor.
39.
39.
redsovi
10/10. Egy mestermű, ez az igazság.
38.
38.
SLi
Nagyon korrekt és szimpatikus mindkét csapat, jó ilyet látni, valahol erről szólna ez az egész.
37.
37.
latis666
Egyrészt ha veri bárki magát a földhöz az mind változtat? Ha ők igy akarják eladni a játékot akkor így adják el. Nem értem miért érzi magát bárki becsapva. Most rosszabb lett töle a játék hogy nem úgy homályos vagy épp éles a lép mint a trailerben? Nekem divatsírásnak tűnik, kb mint az Ubisoft fikázása volt pár hónapja. Másrészt tényleg hihetetlen hogy mindig tud valaki elégedetlen lenni. Rossz lehet így élni.
36.
36.
PaprikaJancsi
Kegyetlen jó játék, rég volt szerencsém ennyire tökéletes játékhoz. A CD Projekt meg az egyik legrendesebb cég a világon.
Aki meg a grafikán panaszkodik, k..................
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...