Először mozog a Total War: Arena

  • Írta: zoenn
  • 2015. május 22.
  • Videó
Link másolása
Alakul a Total War: Arena fejlesztése. A sorozat free-to-play mellékága egyfajta RTS-MOBA hibrid lesz, minden játékos egy-egy parancsnokot és három egységet irányíthat majd. Az alfatesztre még jelentkezhettek.

Érdekes koncepcióra készül a 2013-as GDC-n bemutatkozott Total War: Arena. Híres történelmi parancsnokokat és azok maroknyi katonáját irányítjuk a sorozat mellékágában, amely remekül ötvözi az RTS-ek és a MOBA-k legjobb elemeit. Hősünk ugye adott, de fokozatosan fejlődik, míg egységeinket kézileg állíthatjuk össze; közelharcban vagy távolsági harcban jártas csatlósokat is választhatunk a parancsnokunk mellé. 

A zárt alfateszt már fut, itt tudtok jelentkezni rá. Itt az első gameplay trailer:

9.
9.
Benjago
hát ez nagyon tetszik :)
8.
8.
Lord Zozo
Köszönöm a válaszokat! Érzem ez az én játékom lesz.
7.
7.
julatheone
#6: Ennél a játéknál felejtsétek el az összes tipikus TW csatát. Amikor két sereg egyben összecsattannak egymással. Nem itt több részen harcolnak, mivel variáns a térkép is. pl jobb oszlop az erdőben, centrum védekezik segit a széleknek ha kell, és a bal oszlop pedig a városban az utcákon harcol. Emellett a bázison is maradnak egységek, védeni a zászlót illetve az ostromgépeket. De ezek a több menetoszlopos csaták is nem egyszer mégtöbb kisebb csatára esnek szét. A legtöbbször azon dőlik el kinek az egyik szárny esik el előbb. Mert ha elesik és nem csoportositanak át egységet mig átverkednék magukat az ellenfél addig rég elfoglalják a bázist
6.
6.
julatheone
Én a legelső alpha tesztkörben benne voltam. Az volt ám móka mikor infinite fire arrow bugot kaptam(normálisan az egy consumable cucc és 5ször tud olyat lőni egy kör alatt). Olyan voltam mint egy mini rambo. Még sok fejlesztés van a játékból hátra. Vannak még nagyon silányul összerakott részek. Speciel jelenleg úgy néz ki a ballance hogy a 4-5ös korszakú egységek sokkal erősebbek és jobbak mint a 6-7es ahoz képest hogy kb 70-100 óra játék 6ról 7re lépni. A különbség főleg amiatt van hogy az már medium infriantry katonának számitanak, igy lassabban futnak. Ami a nyilasoknál elég nagy hátrány mivel igy a gyalogos közelharci egységek simán elkapják őket mert lassabban futnak...jelenleg nincsenek még klánok, bár tervezik behozni valamilyen formában. Igazából csapatjáték sincs, illetve a játékosok stratégiai érzékén múlik, de majdnem mindig vannak balfaszok.

Maga a játékban óriási potencia van, a jelenlegi fejlesztés jó irányba halad. A leges legerősebb része az egész játéknak az hogy az egységekkel képes vagy óriási mértékben kihasználni a terepviszonyok adta lehetőségeket. pl a pálya szélén az erdőben átslisszolsz a lovassággal és hátbatámadod az ostromgépeket. vagy elbújsz egy szikla mögött ahol ostromgépekkel nem tudnak lőne de ha közelharci egységekkel jön az ellen oldaba tudod kapni őket nyilvasokkal. és még sok hasonló. Nagyon sok variáns van amit meg tudsz lépni.
5.
5.
Tanithy
#4: Ha nagyon le akarom sarkítani, akkor azt mondom, hogy egy Word of Tanks klón Total War köntösben. Az egységek fejlődési fája egy az egyben olyan, a cél itt is a másik csapat megsemmisítése vagy a bázis elfoglalása. DE. Ez Total War. Itt több egységet kell irányítani, melyek egyenként saját tulajdonságokkal és extra képességekkel rendelkeznek, emellett persze ott vannak a hősöd képességei amik szintén megdobják. Tehát egy igazi taktikus játék ahol lehetnek erős egységeid, ha bénázol velük, vagy nem vagy csapatjátékos.
És hogy lesz-e annyi játékos? Már most is van, pedig csak alfa.
4.
4.
Lord Zozo
Mivel nagyon szeretem a TW összes részét, ezt is várom és ki fogom próbálni. De számos kérdés felvetődik bennem ezzel a játékkal kapcsolatban.
Mik a célok a játékban? Azon kívül, hogy fejleszthetjük a hősünket és az egységeinket. Területeket lehet hódítani? Klánokba lehet szerveződni? És vajon lesz-e akkora stabil játékoserő, hogy ne keljen órákat várni, hogy össze jöjjön két csapatnyi játékos.
3.
3.
PaulMarloW
#1: Akkor ki fogom próbálni majd
2.
2.
Shannaro
Én kis szünetet iktattam be, és azóta nem folytattam, de szerintem is jó kis játék lett.
1.
1.
Tanithy
1 hónapja nyomom és még nem untam rá. Habár a folyamatos fejlesztés egyértelműen érezhető, szerintem hatalmas játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...