The Witcher 3 - a héten jön a konzolos javítócsomag

  • Írta: Shifty
  • 2015. május 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Múlt héten megérkezett a sokak által várt első méretesebb The Witcher 3 sebtapasz, de a csomag csak a PC-s változathoz jelent meg. A CD Projekt szerint a konzolos verziókhoz a héten érkezik a javítás.

Nem indult zökkenőmentesen a The Witcher 3 megjelenése. A játék kapcsán több rajongói panasz is érkezett, kisebb-nagyobb hibákról, illetve arról, hogy a játék grafikája a közelében sincs annak, amit sokáig a lengyel csapat mutogatott a videóin.

Ugyan a CD Projekt igyekezett megindokolni a grafikai butítás okait, ez nem feltétlenül töltötte el elégedettséggel a csalódott vásárlókat, így múlt hét végén megérkezett a PC-s változat első nagyobb javítócsomagja. Az orvosi segélycsomag többek között a játék stabilitási problémáin, komolyabb hibákon javít, illetve némileg javított a teljesítményen és több grafikai beállítási lehetőséget is elérhetővé tett.

A pakk eddig csak PC-re jelent meg, azonban a konzolos verziók tulajdonosainak se kell már sokat várniuk, Marcin Momot közösségi menedzser ugyanis megerősítette, valamikor a héten ők is megkapják az 1.03-as javítást.

Nektek egyébként eddig hogy tetszik a játék?

51.
51.
AlexSchneider
Maradjunk annyiban, hogy a Witcher 1 óta nem élveztem ennyire játékot :)

Ami pedig a bugokat illeti, Xbox One-n játszom és bizony minden második indításnál a játék nem engedi, hogy mentsek...egyáltalán, bárhol, bármikor (hard reset-tel kell újraindítani). Remélhetőleg ezt megoldja majd ez az eheti peccs és akkor kb. tökéletes lesz!

Grafikáról csak annyit, hogy párommal néha elképedve nézzük a képernyőt, pedig a mi TV-nk még csak nem is full HD. Szóval aki erre panaszkodik, az nem tudom milyen világban él...
50.
50.
Eddie Krueger
#49: *** SPOILER *** ...miután egész sokáig vagy együtt nyomultunk, vagy az ügyes-bajos dolgait intéztem ... *** SPOILER ***
49.
49.
Eddie Krueger
Hát, én nem tudom, csak én vagyok úgy, hogy a beharangozó képsorokat pont annak veszem, amik? Reklámnak. Vagyis a fele jó, ha igaz.
A Witcher 3, bár szerintem nem üti a Skyrim-et, meglehetősen kellemes, egész jó sztorikkal, olykor Game of Thrones-os csavarokkal. *** SPOILER ***Pölö épp tegnap este (real world) kellett agyonvágnom egy csajt, akivel éppen csak előző éjszaka (game world) volt egy kis etyepetye a folyóparton, miután egész sokáig . Na, jó, valószínűleg nem volt muszáj, de a nagyobb jó érdekében ez volt a célszerű. *** SPOILER ***
Szóval, a játék jó, és szép is. Lehet, hogy nem olyan, mint az előzetese screenshotokon, de konkrétan egy folyóparti séta bele a naplementébe van annyira giccses, hogy ne érdekeljen, milyennek "kellene" lennie.

AMD kártyán egyébként érdemes az nVidia Hairworks kikapcsolásával kezdeni, mert akkor is elvisz 25-30 fpst, ha csak Geralton van bekapcsolva. Előre várom a következő Hitman játékot, hátha abba is beleintegrálják...
48.
48.
Witcher3-hoz nem tudok hozzászólni, mivel még nincs meg, de az első és a második része igen és azt kell, hogy mondjam, hogy ha csak azok szintjét hozza akkor is kiemelkedő darab lesz.

A Mass Effectről meg annyit, hogy az RPG megcsúfolása. Egy agyon Casualosított, minimalizált RPG-LIGHT vagy HOLO-RPG. Annak látszik, de valójában az összes funkciója csak virtuális, valójában egy CSŐ TPS, a deus ex machna lezárást leszámítva sehol semmi jelentősége a tetteinknek, a párbeszédek súlytalanok, fekete-fehérben látja a világot, de annak sincs semmi jelentősége, az agyon balancolt játékmenet miatt, meg a fejlesztéseknek se sok... ( Sajos az RPG műfaj annyira felhígult és ebben úttörő szerepe van a Biowarenek, hogy ma már bármire rá lehet akasztani a címkét aminek van valami története és lehet benne fegyvert cserélni... )

A ME igazi varázsa az a fantasztikus univerzum, az igazán eredeti és ötletes NPC-k és főleg a második részben ( ami a hátán viszi az egész játékot, mert a főszál az kritikán aluli ) a mellékküldetések.

De azért köszönő viszonyban sincs egy Witcherrel! TPS-nek zseniális, mert olyan pluszt ad amit a többiek nem, de RPG-ként csúfosan elvérzik. Mondom ezt úgy, hogy IMÁDOM a játékot, csak épp a helyén kell kezelni és az nem az a klub amiben a Witcherek, Skyrim, Baldurs Gate és társaik játszanak!
47.
47.
izolee69
#46: :-)))
Ez eleg velos es hatarozott velemeny volt, de van benne nemi igazsag. :-)
46.
46.
_NMI_
Ha már Dragon Age... megvettem az Inquisition-t és akkorát csalódtam benne, hogy az valami hihetetlen. A Witcher 3 kenterbe és agyon veri, megerőszakolja, felgyújtja, eltemeti majd exhumálja és megint felgyújtja az Inquisition-t. Kb ennyi a véleményem a DA 3-ról 10-15 óra Witcher 3 után. Ki lehetne ezt fejteni bővebben, de kár a szóért...
42.
42.
rappit
#39: Igen, néhányan itt ilyen tipikus nagypapa felfogásban vannak. Bezzeg az én időmben még készültek jó rpg-k, az az 1985-ös szöveg alapú játék volt ám az igazi, nem az ilyen holmi Witcher-ek. Az ilyen valószínűleg nem is játszott a játékkal csak fikázza. Vagy lehet hogy a játékosok és a kritikusok 90%-a téved és nekik van igazuk.
40.
40.
Ruga
#39 Basszus igazatok van, az 1.03 előtt mindig átállítottam fullba mert ott maradt a tálca alul, utána nem kellett, így a gamma opció is "eltűnt". Mondjuk a logikáját nem értem. :)

A mass effect és a skyrim nagyon jó párhuzam mert ezek a legjobbak, azonban a witcher ezeket is felülmúlja, egyszerűen azért mert fejlettebb, összetettebb, grafikailag modernebb.
39.
39.
Skandara
#38: Detto, az a baj, hogy vagy a mi emlékeink fakultak meg, vagy néhány ember kicsit nosztalgikusan tekint a múltba.
38.
38.
Spectrum
#30: Melyiket nem közelíti meg? Én szinte minden RPG-t láttam, de osztom a 23-as véleményt. :-)
37.
37.
szenye
#27: Nagyon el tudnék képzelni egy Gorduin ciklusra alapuló magyar fejlesztésű játékot. A könyvek tartalma, leírt képi világa és hangulata alapján legalább akkorát ütne egy jó megvalósítással mint a Witcherek. Sajnos kilátásban sincs hasonló. Nem tudok magyar csapatról, akik tps/fps fronton próbálkoznának ezen a színvonalon, és akkor még a jogi háttér a szerzővel(kkel).
36.
36.
Skandara
Akik a gammát keresik: csak akkor látod azt a menüpontot ha teljes képernyősre van állítva a játék, nem borderless.
Amúgy a játék nekem elképesztően bejön. Ha már hasonlítgatja mindenki más játékokhoz, engem a gothic 1-re emlékeztet. Levettem az UI-t nincs mini-map, kikapcsoltam a zenét. Így tényleg a játékra figyelek, és néha teljesen eltévedek, de még mindig jobb mintha 90%-ban a minimapot nézném a világ helyett. Nyilván nem tökéletes a játék, de én teljesen elégedett vagyok. Ami pedig a grafikai butítást illeti... a Mcdolads-ba is be szoktatok menni és verni a pultot, hogy a képen nem így néz ki a BIGMEK!!! Ja igen, ott ki van írva hogy a kép illusztráció. Hát akkor, néha gondolkodjunk el, hogy egy trailer is igazából csak illusztráció. (főleg 2 évvel a megjelenés előtt).
30.
30.
dzsiádzsó
#23: Jó sok RPG kimaradt az életedből, kontent van bene nem tagadom, de a kivételezés meg sem közelíti az igazán nagyokat :)
29.
29.
SP4C3F0X
Nem a játék jó, hanem maga az RPG műfaj, olyan RPG-t még nem láttatok amibe ne élte volna bele magát az ember. A Mass Effect szar volt? Az Elder Scrolls szar volt? Nem. A műfajnak köszönhető az összes ilyen játék sikere. Sok bennük a párbeszéd, így nem csak abból áll hogy mész és lősz mindenre tehát unalomba se fullad.
28.
28.
GAMEROD
#23: Azért a Skyrim-ben is elég jó mellékküldetések voltak. Az ilyen feliratos történetalapú játékoknál nem is nagyon lehet ezt elrontani. Ugyanúgy rövidek és egyszerűek, viszont nem unalmasak és felejthetőek a történetük miatt.
27.
27.
GAMEROD
Lengyelek, Csehek, Horvátok, Ukránok mind alkottak maradandót a videojátékok világában. A magyarok pedig megakadtak valahol az alsó kategóriás autókázás és stratégia világában. Szeretnék már innen is valami ütős nevet. (Igaz vannak itthon is tehetséges emberek, de nem tudnak kibontakozni csak külföldön)
26.
26.
Ruga
A játékról csak annyit, hogy egy közel tökéletes alkotás. Pont. Nagyon ajánlott kategória!! :)
25.
25.
Ruga
#24: A válasz egyszerű. Az 1.03-as patch után már nincs benne ez az opció, azaz neked 1.02 vagy korábbi verzió fut.
Az 1.04 patch után automatikusan átállítja a textúra minőséget alacsonyra. Gondolom azért mert ahogy az 1.03 után az 1.04 után is újabb minőségi szintet engedélyeztek, ultrában valami eszméletlenül néz ki.
24.
24.
_NMI_
#18: Ez azért nem teljesen így van. Én tudok gammát állítani a játékban, egy barátomnak viszont nincs benne ez az opció.

???
23.
23.
A jatek megmutatta a vilagnak, hogy mi is az, hogy mellekkuldetes. Ilyen fantasztikus side contentet meg egyetlen jatekban sem lattam. Az osszes rpg es sandbox elbujhat mogotte ebben a tekintetben (is). Elkepesztoen valtozatos es tartalmas mellekszalak, erdekes es ertelmes mellekkuldetesek tucatjai, csak amul es bamul az ember. Dobbenetes tartalom, amit szerencsere nem aldoztak fel a bugok oltaran. Igen, vannak benne, technikailag nem tokeletes, de a tartalom es a hangulat boven karpotol. Ev jateka, nem is kerdes.
22.
22.
sajttaller
A játék szerintem is jó, de jó lenne, ha a bugok javításával nem újabb bugokat csinálnának... Elején többször lefagyott, utána jött egy patch megoldotta, most egy újabb és megint lefagy... ami viszont piszok idegesítő benne, amikor harc közepén elrakja a kardot automatikusan, mert megöltem egy ellenfelet, komolyan ezt miért kellett belerakni? meg tudom ám nyomni a gombot, amivel elrakja a kardot...
21.
21.
DarkLord
Én eléggé belefolytam ebbe a játékba, de eddig semmi kivetnivalót nem találtam benne (pc-s verzió). Az egész olyan szinten egyben van, hogy az elképesztő. Egy ilyen komplex világot így legyártani, ennyi küldetéssel, amik mind egytől-egyig érdekesek és változatosak ez elképesztő! Olyan 80 küldetést teljesítettem eddig a játékban. Minden forintját 100-szorosan fizet vissza a játék, senki ne sajnálja megvenni és 101%-al ajánlom.
20.
20.
moonborn
Volt javitása a játéknak mert nekem tegnap óta lefagy a játék ha öt percnél tovább tétlenkedem a szörny ismertetőmben vagy az inventoryban,elég idegesitő :\ (Eredeti a játék)
18.
18.
ADMlN
#15: Rossz helyen keresed, ezeket a monitorodon kell beállítani nem a játékban...
17.
17.
rappit
#15: Szerintem inkább az a vicc, hogy konzolokon néha még a 30FPS-t sem éri el a játék.
http://i.imgur.com/lFfpZOa.jpg
Biztos nagyon "filmes" élmény lehet azzal a 20 FPS-el játszani :DDD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...