HWSW: Androidon és iPhone-on is lesz Cortana

  • Írta: zoenn
  • 2015. május 27.
  • Hír
Link másolása
Platform-exkluzív funkcióból "egyszerű" multiplatform szolgáltatássá és alkalmazássá válik Cortana, a Microsoft digitális asszisztense, hasonlóan a vállalat Windows 10-es társalkalmazásához - írja a HWSW.

A Cortana néven futó digitális asszisztens mellett a vállalat a Windows 10-zel érkező Phone Companion alkalmazással is saját szolgáltatásait fogja népszerűsíteni az androidos és iOS-es felhasználók körében.


Újra tanúbizonyságát adta a Microsoft, hogy – Satya Nadella korábbi szavainak megfelelően – ma már alapvetően nem legyőzendő riválisként, hanem szolgáltatásai terjesztésére remekül felhasználható felületekként, hordozókként tekint a Windows Phone-tól (és nemsokára Windows 10 Mobile-tól) eltérő mobil operációs rendszerekre. Mostanra számos androidos és iOS-es eszközön “vette át a hatalmat” a redmondi vállalat például mobilos Office-alkalmazásaival, de említhetjük akár a néhány hónapja felvásárolt Sunrise Calendart, a Skype-ot vagy a OneDrive-ot is.

Ezért aztán (és persze azt követően, hogy tavaly év végén már utaltak rá) nem meglepő, hogy a Cortana nevű digitális asszisztens multiplatform szolgáltatássá bővül, és Androidra, valamint iOS-re is megjelenik – előbbi már június végén, utóbbi pedig valamikor az év második felében.

Érdekelnek a további részletek? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

3.
3.
Bánom is én... csak ki lehessen kapcsolni... :D
2.
2.
zozo76hun
majd lesz :)
1.
1.
Necreon
Olyan hogy Windows 10, nincs.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...