Perception - új horrorjáték az Irrational veteránjaitól

  • Írta: fojesz
  • 2015. május 27.
  • Bejelentés
Link másolása
Miután az Irrational szétszéledt, a csapat fejlesztői különböző kísérleti projektekbe kezdtek. Ezek közül a Perception az egyik, amely egy vak lányt főszerepeltető horrorjáték lesz.

És bár Cassie a szemeivel nem lát semmit, a hangok alapján képes érzékelni a külvilágot, így tulajdonképpen a különböző tárgyakról visszaverődő hanghatások rajzolják ki előtte (és ugye előttünk) a környezetet. Mindezt persze színek nélkül, ennek tudható be, hogy a Perception sajátos látványvilágot kapott:


A történet szerint hősnőnket különös látomások gyötrik, amelyek egyetlen fontosabb visszatérő eleme egy rejtélyes ház. Mivel Cassie-t nem hagyják nyugodni a víziói, felkutatja az épületet, és megpróbál róla mindent kideríteni. Érdekesség, hogy a különböző részletek felkutatásával tulajdonképpen időutazásban is része lesz, hiszen az egyes információk alapján más-más állapotában képzeli el a házat.


A játék egy kicsit a Gone Home-ra és egy kicsit az Alien: Isolationre hasonlít. A főszerepet itt is a történetmesélés kapja, kulcsfontosságú lesz a felfedezés, amihez Cassie az okostelefonját is segítségül hívhatja: az egyik appja például hanganyaggá konvertálja az írott leveleket, de arra is használhatjuk majd a készüléket, hogy felhívjuk vele egy barátunkat, és megkérjük, mesélje el, hogy néz ki egy bizonyos tárgy.

És hogy mi lesz ebben az ijesztő? Nos, itt jönnek képbe az alienes elemek: Cassie a botjával veri az ütemet maga előtt, így képes lesz egyszerre nagyobb területeket is "belátni". A házban viszont nincs egyedül, ha túl nagy zajt csap a Presence nevű lény megtalálja és üldözőbe veszi - Cassie-nek pedig ilyenkor meg kell próbálnia elmenekülni és elbújni.

A The Deep End Games néven futó csapat a Kickstarteren gyűjt a Perceptionre, 150 ezer dollárt szeretnének összekalapozni az egyelőre kizárólag PC-re készülő projektre. Ha minden jól megy, 2016-ra fejezik be a játékot.

13.
13.
GAMEROD
Nem lenne rossz, csak az a gond az ilyesmivel hogy idegesítő effektekkel pótolják a grafikát.
12.
12.
Dante
Nekem is tetszik de valami itt a "látással" nekem nem kerek. Nem inkább tovább kéne "látni" a nagyobb belső tereket? Csak találgatok de a hanghullámok össze-visszaverődnek szval egy szűk folyosót talán úgy kéne mutatni mint egy fényképet. Mert egyébként meg valamennyire memorizálhatja, hogy mi hol volt. Legalábbis a natgeon láttam egy szájával csettintgetős ürgét aki simán elbicózgatott a random lerakott póznák közt úgy, hogy egyet sem érintett. És ott a lokátorhoz hasonlította a "látását". Amúgy meg szerintem sokkal ijesztőbb lenne ha tovább maradnának a fehér részek/esetleg többet mutatnának a belső terekből. Viszont amikor updateli a teret a csaj a kopogtatással akkor jelenne meg a dementor az arca előtt. Az órás résznél nagyon reméltem, hogy valamelyik ütés updatetjénél jelenik meg vmi ilyesztő. A vége így tényleg kicsit lapos lett. Másik problémám, hogy aki így a hallása alapján visszaverődésekből tájékozódik (megint csak feltételezés) nem csak előretekintő térérzékeléssel rendelkezne, hanem hátrafelé is "látna". De a játékban ehhez forgatni kéne a karaktert. Persze ilyen elgondolással maximum felülnézetes játékot lehetne csinálni és emberünk egy lokátor lenne. Mindenesetre nagyon kipróbálnám ezt a játékot O.Rifttel.
11.
11.
PrimYaz00
Ez nem teljesen egyedi. TheVR már próbált ki egy hasonló játékot:
https://www.youtube.com/watch?v=OcoGbZzi35Y

PS: MadDragon, szerintem erre gondoltál :).
9.
9.
bema695
#7: Azért tuti megrémülnél, ha reggel nyitnád a wc ajtaját és ott szarna egy dementor, nők lapjával a kezében.
8.
8.
MadDragon
Volt már egy indie játék, ami ehhez hasonló alapokra épült(vak a karaktered, zaj csapással látsz, de az ellenségek is észre vesznek). Sajnos nem emlékszem a címére.
7.
7.
biohazard rex
Jó az alap ötlet, de szerintem túl sokáig látod a dolgokat dobbantás után, és egyet kell értsek az előttem szólóval, hogy egy dementornál több kell, hogy megrémisszék az embert.
6.
6.
Yanez
Mégegy Outlast, gyengébb grafikával, és csak a főszereplőt lelassító "egyedi ötlettel". Az első óra után tutira unalomba fullad, aztán tévedjek egy nagyot!
5.
5.
joshfeed
Nekem nagyon tetszik, hogy azért még mindig jönnek jó ötletek. :)
4.
4.
Randy Marsh
Végre egy eredeti ötlet! A végén még kapunk egy jó horrorjátékot.
3.
3.
PaprikaJancsi
Baromi klassz, mondjuk egy kicsit fura. Kíváncsi leszek, hogy mi sül ki belőlle.
2.
2.
Drazhar
Áhh, esélytelen :D Mivel a játék arra épül, hogy csak hullámokban látni az egész képet (ahogy dobbant a bottal), gondolom jumpscare-ekre fog menni végig azt meg normális ember szíve nem bírja :D
1.
1.
Ecneb
Egyedi, hangulatos, a horror feelinget adja...kár, hogy az amitől a legjobban kellett volna megijedni, volt a legkevésbé félelmetes.
Sok sikert kívánok nekik!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...