Kitiltják a Twitchről a felnőtteknek szóló játékokat

  • Írta: fojesz
  • 2015. május 28.
  • Hír
Link másolása
Valószínűleg a jövő héten megjelenő Hatred miatt érezte szükségét a Twitch annak, hogy bejelentse: a jövőben tilos a felnőtteknek szóló játékokat streamelni a szolgáltatáson keresztül.

Egy blogposztban jelentette be a Twitch, hogy a jövőben tilos olyan játékokat streamelni a szolgáltatásán keresztül, amelyek az amerikai ESRB szerint Adults Only (kizárólag felnőtteknek szóló) besorolást kaptak.

A döntés olyan szempontból nem meglepő, hogy a Twitch már korábban is kitiltott bizonyos játékokat túlzott szexuális tartalom vagy erőszakosság miatt, ezek esetében azonban egyenként hozták meg a tiltásról szóló döntést. A szolgáltató szerint azzal, hogy az ESRB ajánlásaira támaszkodnak, és az összes AO-s játékot kitiltják, a streamelők számára is egyszerűbbé, átláthatóbbá teszik a szabályozást.

Az ESRB honlapja szerint 26 játék kapott eddig (legalább ideiglenesen) ilyen besorolást, ezek közül a Twitch hármat említ meg külön is: a Manhunt 2-t, a Fahrenheit: Indigo Prophecy - Director's Cutot és a jövő héten megjelenő Hatredet sem szabad közvetíteni a szolgáltatáson keresztül.

20.
20.
XStormsniperX
#18: Amerika csak egy példa volt. Európában más gyökerei is vannak a dolognak. De ezeket most nem kezdem el fejtegetni, mert nem ér annyit a téma. Amúgy én is tudom, hogy mennyire méllyen behálózza az amerikai közigazgatást a fegyveripar, (kb minden 2. politikusnak részesedése van benne) de ez már tényleg nem ide tartozik...
18.
18.
SLi
#11: nem "az embereknek" kell a bűnbak hanem mondjuk a fegyverlobbinak ami a gyökerekig be van ágyazva a közigazgatásba, nagyon sokan, nagyon jól élnek ebből.

Egyébként ezen a ponton már a fegyvertartás szigorítása sem lenne megoldás, elég megnézni svájcot ahol konkrétan automata fegyverek vannak a háztartások elég jelentős részében, a probléma máshol van az amerikai társadalomban, de a fegyvertartás szigorítása szerintem is szükséges lépés lenne
14.
14.
Necreon
A kollektív kitiltás egyébként szerintem is baromság, ráadásul totál szükségtelen annak fényében hogy hány valóban problémás cím jelenik meg. Az első példák között kiemelt Fahrenheit már jól mutatja, hogy totálisan mellélőni is lehet ezzel.
13.
13.
Necreon
#11: Hozzá akartam szólni, de mindent leírtál. Emberek, ezt a postot tessék elolvasni!
12.
12.
anarchoid
Ujabb erv a twitch ellen
11.
11.
XStormsniperX
#3: Nem éppen. A legtöbb pegi besorolás nevetséges dolgok miatt születik meg, teljesen túlreagálva az egész produktumot. Ehez elég csak végignézni az alábbi 26-os listát, de elég megemlítenem a GoW Ascension, a TLoU és a Beyond európai cenzúrázását, ahol a beyondot leszámítva nevetséges effektekett vágtak ki a játékokból, holott a Beyond kivételével, ahol csak 16, az összes többi játék 18-as besorolású volt. Itt nem azzal van a probléma, hogy a fiatalabb korosztályok miatt lehúzzák a játékokat, mert ezt könnyen meg lehetne jogilag úgy is oldani, ahogy már az egyik kommentelö is mondta, hogy teljes egészében a szülökre hárítják a felelösséget, mondván hogy az ehez szükséges parental control szoftverek már rég megvannak. A gond abból ered, hogy egyes országok túlzó korlátozásai miatt kollektívan cenzúrázzák a videójátékokat. (Lást South Park Stick of Truth). Az egész dolognak pont hogy köze sincs a fiatalokhoz, hisz pont hogy a középkorosztályból származó, X szervezethez tartozó "értelmiség" csapja ki rendszerint a balhét, az ügyeletes "ördög videójátéka" megjelenésekor... Elöször volt a Doom, aztán a GTA, most meg a Hatred. Az embereknek kell egy bünbak, hogy pl Amerikában miért ne szigorítsák a fegyvertartást, hogy a gyenge elméjü elmeháborodottak ne tudjanak félautómata fegyverekkel bemenni az iskolákba...
10.
10.
XStormsniperX
#9: Tudod, én a helyedben befognám a számat, mert te még se az öntudatnál, se az észnél nem igen tartasz...
9.
9.
#6: A 10-en evesek a nagy biznisz mert ok lognak allandoan az ilyeneneken.
A faszbuk-on is ok tesznek fel magukrol minden szart (a retard felnottek kivetelevel).
Ez pszichologia.
Ok azok akik szeretik mutogatni magukat.
Ontudarukra ebrednek mint a skynet, de eszuk meg meg nincs.
7.
7.
dcba
6.
6.
PrimYaz00
#5: +1 ahelyett, hogy a tizenéveseket tiltanák ki a francba.
5.
5.
PaulMarloW
Akkor biztos sok felhasználot vesztettek el
4.
4.
belaman
csíra esrb átt baszot a tvicsel...
3.
3.
dcba
Szokas szerint a kis lurkok miatt be kell mindent cenzurazni. Most komolyan barki bamilyen porno oldara lazan felmehet es menyomhatja a gombot, h 18 eves. Az ilyesmire a szulonek kell odafigyelni, vagy kene egy 18+os filter es a konzolba egy parent settings, h az ilyen tartalmak password-ot kerjenek. Nem lenne nagy etvasz megoldani es akkor a felnotteknek sem egy baba vilagban kene elni. Igy is a legtobb film PG13-as sorolast kap, h a kis pottomok is beulhessenek es utana a burger kingben megkapjak a filmbol a szineszek akcio figurait a Happy meal menuhoz.
2.
2.
Gkublok
Grand Theft Auto: San Andreas :D
1.
1.
JcGross
Hát, nem igazán értek egyet vele. Az meg külön meglep, hogy a Fehrenheit Adults only besorolást kapott. Pedig egyáltalán nem is durva.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...